Datagendannelse Software

Program til Gendannelse af Harddisk
Bedst
Sælgende

Remo Recover Windows 6.0

Helt ny kraftfuld datagendannelsessoftware

Gendan nemt data fra enhver lagerenhed under scenarier for alvorligt datatab.

$99.97

$69.97

1 Month license

Køb Nu

Fil Reparation Software

Fil Reparation Software
Bedst
Sælgende

MOV Reparationsværktøj

Komplet Video Reparationsværktøj

Reparere Dine ikke Spilbar (MOV & MP4) Videoer Sikkert

$79.97

$69.97

Køb Nu

Outlook Værktøj

Outlook Værktøj
Konverter OST til PST Gendan forældreløse OST fil e-mails og konverter til PST. Hent til Windows
Bedst
Sælgende

Sikkerhedskopi og Migrere Outlook

Ultimative Sikkerhedskopi af Outlook Værktøj

Sikker Måde at Sikkerhedskopi og Flyt Mails og Kontakter

$59.97

$49.97

Køb Nu

Remo ONE

Remo ONE

Andre Hjælpeprogrammer

Andre Remo Værktøjer
Bedst
Sælgende

Program til at Fjerne Duplikater Bilder

Avanceret Duplikat Fotos Finder og Renere Værktøj

Finde og Fjerne Duplikater Bilder og Øge Diskplads i 3 - Klik !!

$29.97

$19.97

Køb Nu

Danish

5 Grunde Hvorfor til Vælge WAV Over MP3 og WMA

De mest brugte og populære lydfilformater blandt lytterne og musikerne ville være .mp3, .wav og .wma. En streng stræben efter at tilfredsstille den moderne nødvendighed af musikkens verden har givet anledning til mange filformater af lyd. Denne artikel forklarer, hvorfor en WAV-fil er bedre end MP3 og WMA.

For at give det en start, lad os prøve at forstå, hvad der er det grundlæggende i disse filformater. De tre er blandt de mest berømte filformater. De er bredt blevet adopteret af millioner af mennesker til at optage og lytte til musik, uploade musik online, downloade din yndlingsmusik. Et normalt menneske bemærker måske ikke engang forskellen i musik, mens du afspiller filerne. Men rent faktisk er der en kæmpe forskel.

Før vi går for at vide, hvorfor WAV-filformater er bedre end andre 2 lydfilformater, lad os forstå lydformaterne. Lydfilformaterne er hovedsageligt klassificeret i to kategorier, den ene er Lossy Audio Formats og den anden er Lossless Audio Formats.

Hvad er Tabende og Tabsfri Lydfilformater?

Lossy filformater er de lydformater, der mister nogle af dataene under filoverførslen, da de vil være i den komprimerede form. De komprimerer dog ikke tilbage til deres oprindelige filstørrelse, og nogle lydbølger går tabt under processen.

Mens tabsfri lydfilformater forbliver ukomprimerede selv efter transmissionen og ikke mister nogen data, foretrækkes de derfor globalt som de bedste filformater.

WAV-fil er en sådan lydfil, hvor datakvaliteten forbliver intakt, og det bliver en af de vigtigste grunde til at vælge over MP3 eller WMA.

Lad os nu gå igennem for at vide, hvad WAV-filer er og forstå deres fordele i forhold til andre formater.

Hvad er en WAV Fil og Hvornår Skal WAV Filer Bruges?

WAV står for Waveform Audio File Format. Disse filer er ukomprimerede og tabsfrie lydfiler. WAV-lydformatet er det mest passende format til tv, dvd, radio eller enhver musikafspiller for at få den kompromisløse lydkvalitet.

Midt i den transformerende teknologi er der adskillige indspilningsteknikker, der er vedtaget af musikere. De fleste mennesker optager ved hjælp af mixere og et lille akustisk rum kaldes et studie. Så hvis du optager i dit studie eller bare lytter til musik til en koncert, så gå efter WAV-formatet musikfil i stedet for tabsgivende MP3 eller WMA. Dette filformat foretrækkes af de fleste teknikere under studieoptagelse og også DJ’er. I tilfælde af at du har mistet nogle vigtige optagelser og ønsker at hente dem, du kan nemt gendanne dem.

Hvorfor er WAV det bedste format til musik?

Som forklaret tidligere, bruger WAV tabsfri lydkvalitet, og derfor har WAV-filer en meget høj sample rate og smule dybde. Dette giver dem mulighed for at inkludere alle de frekvenser, der kan høres af det menneskelige øre. Den øvre grænse for WAV-filen er op til 22 KHz, hvilket nogle få mennesker med trænede ører kan registrere. Dette kan være naturligt med mange mennesker, der lytter til frekvenser omkring 22 KHz.

Dette filformat er standard for lyd på pc’er. Den gemmer dataene i en luns som riffs og er kodet med PCM eller Pulskodemodulering. PCM-teknikken sampler analoge lydbølger med jævne mellemrum. Disse WAVE-filer er voluminøse af natur, og enhver lille fejl under lagring, kopiering eller brug af en dårlig WAV-afspiller kan forårsage sletning eller tab af filen. Hvis det sker, kan gendannelse af slettede WAV-fil være en opgave for dig. For at undgå beskadigelse af WAV-filer skal du altid være forsigtig, mens du håndterer dem.

Fordelen ved at bruge WAV-filer er, at de indeholder flere detaljer, og du kan få mere præcis lyd med dem.

Hvad er MP3 og Hvordan Virker det?

MP3 står for MPEG Audio Layer 3.

Dette filformat er berømt og kendt som MP3-filformat med filtypenavnet .mp3. MP3 er et af de mest brugte musikfilformater i verden over internettet. Disse filer kan være indlæses hurtigt på grund af deres små filstørrelser. Det er et af de filformater, der er meget brugt, fordi det er kompatibelt på forskellige enheder og platforme.

Fordele ved MP3-filformater:

  • MP3-filer er af lille størrelse. De kan nemt deles over internettet og store musikbiblioteker gemt på computere eller musikskyer.
  • Den overordnede lydkvalitet er gennemsnitlig og er tilfredsstillende for de fleste gennemsnitlige lyttere. Hvis du bruger dårlige hovedtelefoner eller indbyggede telefonhøjttalere, vil du sandsynligvis ikke høre nogen forskel overhovedet.

Hvorfor er WAV Filer Bedre end MP3?

Der er nogle aspekter af en .mp3-fil, der gør, at den halter bagefter WAV eller WMA.

MP3 er et komprimeret musikfilformat. MP3-filformat, der bruger tabsalgoritmen, som sletter det mindre hørbare musikindhold for at reducere størrelsen af filen. Denne type fil indeholder komprimerede lyddata, der er en af de grundlæggende årsager til, at den ikke er den bedste. Det giver en gennemsnitlig kvalitetslyd med tab af frekvens og går dermed på kompromis med musikkvaliteten.

Den grundlæggende årsag bag MP3-filformatet er at afskære adgangsdataene med hensyn til frekvens. Adgangsdataene ville være en frekvens, der er lidt uden for høreområdet for menneskelige ører. For at gøre dette komprimeres filerne, og lydkvaliteten falder. Et normalt menneske kan opfatte op til 20 KHz, men den generelle grænse menes at være 18 KHz, og det samme er MP3-filformatet.

why is wav better than mp3

Hvad Bruges WMA til?

WMA står for Windows Media Audio.

Dette filformat blev udviklet i slutningen af 1990’erne for at overvinde nogle af fejlene ved MP3. Med sin nye teknik til at komprimere lyddataene vandt den popularitet blandt nogle kredse. WMA-filkomprimering vedrører en række standardkomprimeringsmetoder. Dette gjorde lydkvaliteten en smule bedre end det komprimerede filformat i MP3.

Men dette filformat fik ikke hånden over mange brugere. Delvist på grund af begrænsningen af enheder, da mange enheder ikke kunne afspille WMA-filer. Dels også på grund af, at dens komprimeringsmetode grundlæggende handler om at spare en lille smule mere end MP3. Den bruger således mindre lagerplads end mp3, da den bruger en anden encoder end mp3.

Grunde til at Vælge WAV frem for MP3 eller WMA | 5 Grunde

Nu kommer vi til det punkt, hvor jeg vil fortælle dig, hvorfor netop du skal gå efter WAV i stedet for MP3- eller WMA-filformater. Hvis du har noget med studie eller optagelse at gøre, er det en prioritet for dig at bruge WAV-format. For at få ukomprimeret tabsfri lydkvalitet. Her er nogle grunde til at vælge WAV frem for MP3 og WMA:

·         Frekvenssvar

WAV-filen, som er ukomprimeret, har en fuld frekvensgang på omkring 22 KHz, hvilket er et bedre område for mennesker. Hvad angår MP3-filer, ville den maksimale frekvensgang være omkring 18KHz, hvilket er meget lavere end den øvre grænse for WAV-filer. Hvad angår WMA-filerne, er der en meget lille forskel i frekvensresponsen af WMA- og MP3-filer. Denne forskel i frekvens kan undertrykke mange lyde og dermed reducere lydkvaliteten.

·         Sømløs løkke

Det er ikke muligt at bruge MP3’en til at skabe en sømløs loop, mens du med WAV kan oprette en sømløs loop og afspille lyd uden pause eller lydgab. Det er heller ikke en god idé at bruge en WMA-fil i sådanne tilfælde. Så hvis du arbejder på et nyt musikprojekt og ønsker at lave en lydfil med minimalt tab af lyd, er WAV dit bedste skud.

·         Lydmastering

Mens du mestrer lyden, nytter det ikke noget at bruge MP3’en med midtsidebehandling, hvis du forbedrer sidelydene. Disse lyde er skåret af eller komprimeret i en MP3 og WMA, de erstattes af digitale bits for at udfylde hullerne. Dette ville aldrig give dig en god lyd.

Men hvis du ser på den samme procedure med WAV-filen, vil de give dig fantastiske resultater, da de er tabsfri. De giver et fremragende resultat, mens de mestrer eller bruger en midi-processor.

·         Indkodning

Der er en række fordele ved WAV-filen, hvis vi sammenligner dens applikation med hensyn til WMA- og MP3-filer. Imidlertid er der denne ejendommelige forskel på kodning blandt dem. Dette er grundlaget for alle forskellene på en måde mellem de tre formater.

MP3’en indeholder bits af digital støj og komprimerede lydfiler. WMA-filen indeholder komprimerede lydfiler som MP3. Mens WAV-filen indeholder data kodet med LPCM, ADPCM. Dette kan endda indeholde MP3-kodede data.

Dette er bevis på den højkvalitetslyd, der leveres af WAV-filformatet.

·         Opbevaring

Spørgsmålet om opbevaring er ikke en stor sag i disse dage. Alligevel er det en af de vigtigste faktorer, der skal tages i betragtning. Plads eller hukommelse er en af de første grunde til, at MP3 opstår. Det blev skabt med indsigten i at spare plads, der er fyldt med WAV-filer. Disse filer er store og omfangsrige og kan æde en enorm plads i dit system.

Udviklingen af WMA-filformatet var at modvirke ulempen ved MP3 og bevare fordelen ved at erhverve mindre plads.

Hvad angår WAV-filerne, er de lange og tunge lydfiler. De indeholder næsten al information i form af lyd. Derfor anbefales det altid, at fagfolk går efter WAV-filformatet. I årenes løb er problemet med plads faldet gradvist. Og nu har vi masser af plads på vores enheder. Så det er ikke et problem at beholde en række lydfiler af god kvalitet som WAV i disse dage.

Konklusion:

Endelig kan vi konkludere med at sige, at WAV-filformatet er det bedste valg for dig, hvis du vil gå efter professionel musik. Selv de cd’er, vi lytter til, har musikken i WAV-format. MP3 og WMA har deres egen popularitet og er meget brugt på grund af deres lille størrelse. Men for dem, der kan lide at lytte til musik i høj kvalitet, er WAV, hvad vi har. Nu kender du grunden til at vælge WAV frem for WMA eller MP3. Fortæl os, om denne artikel har hjulpet dig med at træffe et bedre valg.

Default image
Remo Software
Articles: 844

Leave a Reply