Alt du behøver at vide om Diskværktøj i El Capitan

Lad mig først sige tillykke med Tim Cook for afslutningen af et halvt årti ved Apples roret.

Mac OS X Panther (version 10.3) var den første OS X-version, der omfattede et fuldt udbygget Disk Utility-program. Før dette OS blev funktionaliteten af dette program spredt over to programmer – Disk Copy og Disk Utility. I OS X El Capitan, Apple præsenterer Disk Utility med et helt nyt look – du vil helt sikkert føle det, hvis du har brugt applikationen før. Grænsefladen er renere og mindre klodset.

Lad os starte med grænsefladen

Søg Diskværktøj i din El Capitan-maskine. Du får disse programmer under forsyningsselskaber. Åbn den og gennemgå ændringerne. Visningen vil ikke være for anderledes end “Om denne Mac” i El Capitan. Der vil være en farvekodet bar, der angiver det lager, der er brugt af forskellige typer filer som vist nedenfor.

  • Applikationer: Blå
  • Billeder: Pink
  • Lyd: Amber
  • Film: Grøn
  • Andet: Gul

Ikke flere tilladelser på diskværktøjet

Det er sandt; Bekræft og reparer Tilladelser udsendes fra Diskværktøj i El Capitan. I en temmelig lang periode var disse tilladelser en blandt de foretrukne metoder til OS X-brugere til at fejle, hvis noget gik galt med deres diske. Apple siger, det er på grund af den nye system integritetsbeskyttelse (SIP), forhindrer filtilladelser at blive ændret, hvilket eliminerer behovet for at reparere tilladelser.

At lave en “førstehjælp”

Diskværktøj i El Capitan

Knappen “Bekræft” i sine tidligere versioner er udeladt fra El Capitan’s Disk Utility. Men ved brug af førstehjælp kan Disk Utility udføre en fuld reparation på disken – kun hvis det kan afmontere disken. Hvis det ikke kan afmontere disken, vises det en fejl.

Hvad med RAID?

RAID-kontrolværktøjer var den del af Diskværktøjet. Overraskende i El Capitan, er denne mulighed udelukket fra programmet. Under alle omstændigheder er det stadig muligt at udføre multi-disk eller RAID array manipulationer ved hjælp af kommandolinjeværktøjet i El Capitan.

Sletning af et volumen

I Diskværktøjet i El Captian giver Apple dig en 7-pass-metode til at slette et lydstyrke. Ifølge Apple er denne metode en af de sikreste sletningsmetoder, der er nyttige for næsten alle brugere. Men du skal vælge et volumen snarere end en fysisk disk for at bruge sletning i El Capitan. Og du skal formatere lydstyrken for sikkert at slette enhver fil i den.

Nogle gange kan formatering ende med tragiske tab som tab af hele volumen eller nogle vigtige filer. Her er løsningen til Partition gendannelse efter format.

Partitionering

I Diskværktøjet i El Capitan kan du se en cirkel af tærskestykker for at repræsentere lagerallokeringen. Du kan trække rundt i skiverne i denne cirkel, for at oprette nye partitioner eller for at ændre de eksisterende.

Afvikling

Tænk ikke som, de ophørte funktioner i El Capitan’s Diskværktøj som væk fra Mac for evigt. De fleste af disse funktioner er stadig tilgængelige via kommandolinjen. Selvfølgelig kan du prøve disse kommandoer – hvis du er sikker som en master OS X-bruger.

 

Alt du behøver at vide om Diskværktøj i El Capitan was last modified: december 10th, 2019 by Remo Software

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*