Mac

Fejlfinding Mac Opstartsproblemer

7 minutes read
Skrevet af
Opdateret den

De fleste af jer tror måske nok, at din Mac er problemfri og ville endda arbejde dag efter dag uden klage. Selvfølgelig er det bevist, at mange af dem er heldige nok til at gå i årevis uden at løbe ind i problemer, der holder vores Mac fra at starte op. Ikke desto mindre, som tiden ruller på selv dine evige Mac maskiner ville nægte at afslutte opstart! Det kan være en katastrofe, især hvis det sker, når du arbejder mod en deadline.

Her på denne side har vi samlet nogle af de bedste tips til at få din Mac til at fungere igen. Nogle af tipsene omhandler specifikke typer problemer; nogle er mere generelle i naturen. Og nogle tips er designet til at hjælpe dig med at forberede dig på problemer på forhånd, snarere end at diagnosticere dem. Læs videre for at kende disse veje / tips til fejlfinding af dine mac problemer ved opstart.

Bemærk: Før du starter fejlsøgningsprocessen, skal du tage backup af dine data.

Kontroller for Korrupte Perifere Enheder:

Nogle gange kan du støde på gråskærmsproblemet, så snart du starter eller genstarter din Mac. Problemet er kendetegnet ved, at skærmbilledet skifter fra den blå skærm, der opstår ved strømmen op til en grå skærm. En af hovedårsagerne til dette er tilstedeværelsen af ​​korrupte perifere enheder.

For at rette disse gråskærmsproblemer skal du først afbryde alle eksterne eksterne enheder på din Mac; Start processen ved at slukke for din Mac. Du skal trykke på og holde din Macs tænd / sluk-knap og tvinge lukke din Mac. Afbryd alle dine Macs eksterne enheder, undtagen tastaturet, musen og skærmen. Sørg for at afbryde ethvert Ethernet-kabel, lyd i eller ud kabler, hovedtelefoner osv., Og start derefter din Mac. Hvis det starter succesfuldt, så er det problemet med de eksterne enheder, ændrer det, der er korrupt.

Prøv at Starte din Mac Sikkert

Indstillingen Safe Boot er en af ​​de mest almindeligt anvendte metoder til diagnosticering af problemer. Det tvinger i grunden Mac'en til at begynde at bruge de færrest mulige systemudvidelser, skrifttyper og andre opstartsposter. Det kontrollerer også dit startdrev for at sikre, at det er i god form eller i det mindste startbar. For at starte Safe start-operationer følg;

 • Genstart din Mac
 • Umiddelbart efter opstartsringen skal du blot trykke og holde Skift-tasten nede
 • Når det grå Apple-symbol og statusindikator vises, skal du slippe Shift-tasten
 • Opstart kan tage mærkbart længere tid end den normale
 • I Mac OS 10.4 eller nyere skal du logge ind på din konto, selvom det normalt gør det automatisk

For at vende tilbage til en normal opstart, skal du bare genstarte din Mac uden at holde nogen nøgler. Generelt, da mappekontrollen sker under den grå startskærm, kan du genstarte umiddelbart efter log ind.

Macs Blå Skærm af Døden

Det er ikke rigtig den samme blå skærm af død, som den ene står overfor af Windows-brugere, men det er ikke ligefrem en ordentlig opstart heller.

Hvis din Mac viser den blå skærm, kan du faktisk løse de mulige problemer bag dette. For at få den blå skærm skal din Mac starte strømmen, køre sin grundlæggende selvtest og udføre kontrol for at sikre, at det forventede opstart drev er tilgængeligt. Så begynder det at indlæse data fra opstartsdrevet. Det er her, hvor det blev fast, hvilket betyder at din Mac er i god stand generelt, men dit opstartsdrev kan have nogle problemer. For at slippe af med disse kan du prøve at fjerne eller udskifte startdrevet. Hvis dette ikke virker, så overvej at tage startdrevet til den professionelle for at reparere det.problemer med Mac

Nulstilling af PRAM

Når alle ovenstående trin eller tip ikke virker, kan du nulstille PRAM og løse problemerne. For at gøre disse skal du blot følge disse trin:

 • Sluk din bærbare computer helt. Tryk og hold tænd / sluk-knappen nede, indtil du får en kommandoprompt
 • Tryk så hurtigt og hold de fire taster: "Kommando", "Option", "P" og "R" samtidigt
 • Tryk og hold disse taster nede, indtil du ser en grå skærm
 • Endelig, når du hører den anden startklippe, frigives alle tasterne
 • Nu vil din Mac afslutte startprocessen

Når din Mac er færdig med at starte, kan du bruge Systemindstillinger til at indstille tidszonen, vælge startvolumen, indstille dato og klokkeslæt og konfigurere eventuelle visningsindstillinger, du vil bruge.

Prøv at Bruge Diskværktøjet

 • Du kan starte processen med Recovery System eller Internet Recovery proces (til Mac OS X Lion og Mountain Lion). Hvis din Mac har installationsdisken, 5 måder at tømme papirkurven på Mac, det kan ikke Slet, der holder tasten "C"
 • Hvis du bruger genoprettelsespartition eller internetgendannelse (OS X Lion og senere): Når computeren er færdig med at starte, skal du i vinduet "Hjælpeprogrammer" -> vælge "Diskværktøj". Hvis du bruger indstillingsdisk: Vælg "Diskværktøj" fra "Installer" -menuen

Bemærk: Hvis du bruger disken, skal du ikke klikke på "Fortsæt" på det første skærmbillede af installationsprogrammet. Hvis du gør det, skal du starte fra disken igen for at få adgang til Diskværktøj.

 • Klik på fanen "Førstehjælp", og tryk derefter på Disclaimer-trekanten, der er til venstre for harddiskikonet. Dette viser navnene på harddisken Volumener og partitioner
 • Vælg nu din OS X Volume og klik på "Repair"
 • Diskværktøjet kontrollerer disken og reparerer den

Tip: Med Mac OS X v10.6 og tidligere skal du altid starte din Mac-maskine fra en installations eller gendannelsesdisk, når du bruger Diskværktøj til at kontrollere eller reparere dit startvolumen. Ellers kan du muligvis se nogle diskfejlmeddelelser.

Disse er de grundlæggende vigtige tips, der skal udføres under fejlfinding af Mac-opstartsproblemerne. Faktisk nulstilling af PRAM'en vil bringe din Mac tilbage til sin oprindelige tilstand. Det er alle indstillingerne, og dine data slettes fuldstændigt. Selv Startup drev reparation vil slette dine data. I sådanne tilfælde, hvis du mister dine data fra Mac, skal du bare bruge Remo Gendanne Mac software og få dem tilbage. Denne software er den bedste til at udføre Macintosh filgendannelse. Vær dog forsigtig, når du vælger en valgmulighed i forbindelse med løsning af problemerne.

About the Author: Remo Software