Forskel mellem SSD og Normal Harddiske

Indtil for nylig havde pc-købere kun få valg til at vælge, hvilken slags lagerenhed der skulle bruges sammen med deres bærbare computer eller desktop og formfaktoren havde bare en harddisk (HDD). Men nu har du mulighed for at konfigurere dit system med enten en harddisk, SSD eller i begge tilfælde begge. Hvordan vælger du mellem dem? Hvad er de største forskelle mellem normal harddisk og SSD? Her er få forskelle mellem SSD’er og HDD’er, der kan hjælpe dig med dette, Læs videre for at kende dem alle.

Hvad er en harddisk?

Harddiske betragtes som den traditionelle spindeharddisk (HDD). Det er den grundlæggende ikke-flygtige lagringsenhed på en computer. Harddiske er metalplader, der følger med en magnetisk belægning, der gemmer dine data. Den har et læse / skrivehoved, som er placeret på en arm, der bruges til at få adgang til dine data, mens pladerne spinder i en harddiskskabe.

Hvad er SSD?

SSD, står for Solid State Drives, er også en ikke-flygtig lagringsenhed, der bruger NAND-baseret flashhukommelse til at gemme dine filer. Selvom de udfører samme funktion som HDD, bruges det ikke magnetisk belægning på pladerne som HDD’er til at gemme data. I stedet udnytter SSD de sammenkoblede flashhukommelseschips, som kan bevare dataene, selvom der ikke er nogen strøm til stede. Dette er den store forskel mellem harddisken og SSD’erne.

SSD Vs HDD

Her er nogle store forskelle mellem SSD og normal harddisk:

Fart

De fleste af solid state-drevene er betydeligt hurtigere ved læsning af data end en harddisk. Hovedårsagen er, at der ikke er bevægelige mekaniske dele på en SSD som i HDD’er, og som søgetiden er blevet reduceret betydeligt på SSD.

Lagringsteknologi bruges

Normal Harddiskdrev gemmer alle dine data i form af fragmenter, dvs. dine filer vil blive opdelt i klumper og vil spredes i sammenhængende blokke i hele harddyk sektorer og blokke. Solid State-drev er imidlertid helt forskellige fra HDD og behøver ikke fragmentering til at gemme data. Det har derfor ingen fysiske læsehoveder, der gør det hurtigere at gemme data eller starte applikation mv.

Koste

SSD’er er meget dyrere end en HDD med samme kapacitet. Generelt kan prisen på 1 GB af en SSD være fire til otte gange dyrere end 1 GB harddisk.

Kapacitet

Når der tales om harddiskens lagerkapacitet, har harddiske stadig den fordel i lagerkapacitet, da den er tilgængelig som 1TB til 2TB drev, der er let tilgængelige for forbrugerne. Men SSD’er undlader at opfylde de nuværende krav til lagring, da disse kun er tilgængelige med 256 GB til 512 GB kapacitet, og en 1TB-version er stadig i test.

Holdbarhed

En HDD’s bevægelige dele gør drevene væsentligt mere ansvarlige for levetidslid, chok, vibration og varme end SSD’erne, der kører meget stille og bruger lidt strøm i forhold til HDD’er.

Imidlertid kan harddiske have en længere levetid, fordi SSD’er har et begrænset antal gange hver “celle” kan skrives til. Men de bevægelige dele af en harddisk kan slides ud over tid, som SSD’er ikke har. Generelt vil holdbarheden af ​​begge typer drev være god og kan løbe let flere år eller mere!

Pålidelighed

Selv i tilfælde af pålidelighed er begge teknologier, dvs. både HDD og SSD designet til at bekæmpe fejl, men SSD kan fungere mere effektivt i hårdere omgivelser end HDD’en. Fælles for disse solid state-drev fejler, når der skrives data til dem, mens de fleste harddiske fejler, når data læses.

Faktisk hvis et drev mislykkes, når der skrives data, forsøger computerens operativsystem at skrive dataene andre steder. Men hvis det fejler under læsning af dataene, er der flere muligheder for at miste dine vitale data fra drevene. Men der er ikke behov for at blive spændt; i sådanne tilfælde kan du gøre brug af Remo Gendanne Windows / Mac Software der nemt kan gendanne de hele tabte data, når din harddisk fejler. Ikke kun fra HDD, selvom SSD’en ikke resulterer i datatab, hjælper dette værktøj dig til udfør SSD-gendannelse.

Konklusion

På en helhed er det helt op til brugerne og deres behov, der betyder noget, når du vælger en drev. For en gennemsnitlig computerbruger ville harddiske være en god mulighed, da de er meget billigere, pålidelige og giver håndfuld muligheder og kapacitet. SSD’er er imidlertid gode, hvis du udfører et tidskritisk arbejde som videoredigering og lignende, da de er hurtigere ved at læse og skrive data til disk. Men de er ret dyre og er ikke helt bevist. Endelig er det brugeren, der skal beslutte i henhold til deres krav om, hvilken en skal vælge.

 

Forskel mellem SSD og Normal Harddiske was last modified: januar 9th, 2020 by Remo Software

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*