Förstå Arkitektur SSD og Fejlindikationer

Solid state-drev eller SSD’er er nået langt, der udvikler sig temmelig hurtigt sammenlignet med de traditionelle harddiske. Ord er, at SSD’er en dag vil erstatte traditionelle harddiske, der styrer roost. Markering af en SSD som dit prioriterede opbevaringsmedium ville betyde, at dine interesser ligger i at gøre din computer ydeevneorienteret. Mens SSD overvinder territoriet for effektivitet, hastighed og kompakthed, har der været en masse brummer omkring pålidelighed og holdbarhedssynspunkt, da det kun kan modstå en vis mængde læse- og skrivecyklusser. Her er en kort indsigt i förstå arkitektur SSD:

DRAM:

Dynamisk tilfældig adgangshukommelse eller (DRAM) var det overordnede medlem af familien af SSD’er. Dynamisk RAM’s lagrer hver bit eksplicit på en kondensator, der er integreret i et kredsløb. Hver kondensator i kredsløbet kan oplades eller aflades i overensstemmelse hermed for at repræsentere tilsvarende binære 1’er og 0’er. Idet ladningen på en kondensator udsættes for lækage, går de data, der er gemt i DRAM, tabt inden for den fastsatte tid. På grund af følgende grund ophørte denne stamfar til SSD med at blive brugt som et middel til den permanente lagerenhed.

Inkorporering af Flash i SSD’er:

En flashhukommelse i lægmænds termer er en hukommelse, der ligner et pendrev. En flashhukommelse kan slettes elektrisk, og er derfor et ikke-flygtigt opbevaringsmedium. 1984 markerede brugen af EEPROM i minder; Ikke desto mindre krævede et skriveprogram en komplet sletning af data om EEPROM. Dette førte til opfindelsen af flashbaserede SSD’er. Flash-baserede solid state drev gør det muligt at manipulere data på sideniveau og dermed gøre læsning og skrivning mere praktisk. En flashbaseret SSD kan opdeles i to typer: NAND-type og NOR-type. NAND-type flashhukommelser er vidt foretrukket for deres egenskaber og bidrager til en stor del af SSD’s fremstillet.

ARKITEKTUR:

Et solidt drev omfatter primært en controller, hukommelse, batteri, cache, interface.

Controlleren fungerer som en bro til kommunikation mellem hukommelsen og computeren. En controller er ansvarlig for udførelsen af kode på firmwareniveau og har anden funktionalitet som nævnt nedenfor:

  • Tildeling af midlertidig plads til læse- og skrivehandlinger
  • Kortlægning af dårlige sektorer
  • Undgå brug af hukommelsesblokke osv.

En hukommelse, der generelt er en NAND-baseret flashhukommelse, foretrækkes i vid udstrækning af producenterne for dens holdbarhed snarere end dens hastighed. En hukommelse er adskilt i blokke, og hver blok er adskilt til sider.

For at sikre en glat læse- og skrivehandling på hver blok / side inkluderer en hukommelse brugen af midlertidig hukommelse kaldet cache, som gemmer mellemoplysningerne, når en stor mængde parallelle læse- og skrivehandlinger finder sted. Oplysningerne om cachen manipuleres af controlleren.

Et batteri bruges sommetider en kondensator til at bakke cachen til skylning af dataene i hukommelsen i tilfælde af pludselig strømtab.

En grænseflade er den fysiske bus- eller forbindelseslinie, der forbinder computeren og SSD. Der er flere interface-standarder tilgængelige, og grænsefladen har stor indflydelse på overførselshastigheden af data. Eksempler på nogle få grænseflader er Serial ATA, PCIe, Parallel ATA, USB osv.

Efter et omfattende kig på arkitekturen er vi nu i en overordnet forståelsestilstand for at få et klart perspektiv på fejlindikationer SSD:

  • Hardwarefejl / komponentfejl i en SSD:Hardwarefejl vil betyde, at enheden viser abnormiteter, når den er drevet. De fleste af de tidspunkter, hvor en sådan fiasko kan studeres ved at forbinde SSD til forskellige computere eller ved hjælp af et andet kabel. Eventuelle indikationer på denne fiasko ville være en flimring af strømindikatoren (hvis nogen) eller drevet, der ikke opdages. Grænseflader som SATA mindsker overførsels- eller signalfrekvensen mellem drevet eller computeren, når der rapporteres en masse fejl for at undgå tab af data, dette kan også være en af de vigtigste indikatorer for et døende drev.
  • Fejl på grund af fysisk skade / termisk stød: Det er helt normalt, at elektronik bliver fejl, når de udsættes for nogen form for fysisk stress, ikke underligt, at de fleste af elektronikerne har et håndtag med omhu. Heldigvis kan disse drev i modsætning til en HDD udholde fysisk misbrug, men enhver skade i kredsløb kan ikke ses bort fra og kan have konsekvenser af tab af data.
  • Fejl på grund af nedbrydning og korrosion:Den vigtigste modstander for en SSDs levetid er korrosion. Disse fejl kan ikke opfattes, før vi får et ordentligt kig på det interne kredsløb. De kan dog undgås ved at opretholde en dydig rutine.
  • Fejl i flashdrevs firmware resulterer i korruption eller overskrivning af data:Hyppigt tab eller korruption af data er den vigtigste indikator på denne form for fiasko. Det er den bedste måde at undgå yderligere tab ved at kontakte fabrikanten hurtigst muligt. Fejlene på firmware-niveau ændrer også den interne kommunikationsproces i kontrolsystemet og forårsager en korruption af data, når oplysninger i cachen ikke overføres fuldstændigt.
  • Delvis fiasko på grund af dårlige blokke, der påvirker effektiviteten: Enheden i hukommelsen, hvor sletningsoperationer udføres, kaldes en blok. En masse drev transporteres fra en producent med dårlige blokke, disse blokke er markeret som dårlige af producenten selv. Under installationen kan et drev også udvikle dårlige blokke. Forøgelse af antallet af dårlige blokke ville indikere det parallelle fald i det brugbare rum på drevet.

SSD’er giver normalt ingen advarselsskilte, da de nærmer sig en fiasko. Når en SSD mislykkes, fungerer den ikke længere og resulterer dermed i enormt datatab. Hvad skal man gøre, når SSD mislykkes, hvilket resulterer i enormt datatab? I et sådant tilfælde er det virkelig en mareridtopgave at udføre datagendannelse fra mislykket SSD. Dog ingen grund til at bekymre dig i sådanne situationer, da datagendannelse fra mislykket SSD stadig er mulig med avancerede datagendannelsesprogrammer.

Remo Recover er et sådant datagendannelsesprogram, der gendanne data fra mislykket SSD drev på både Windows såvel som Mac-baserede platforme, da softwaren leveres med Windows- og Mac-versioner. Download demoversionen af softwaren, og hent dine filer tilbage fra det mislykkede Solid State Drive med succes.

Förstå Arkitektur SSD og Fejlindikationer was last modified: maj 4th, 2020 by Remo Software

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*