Hvordan at gøre Brug af Spildplads ved hjælp af Windows 10 Diskhåndtering

På grund af ukorrekt partitionering eller andre grunde, kan værdifuld plads på harddisken blive ufordelt på din Windows 10-pc. Du kan ikke bruge en sådan diskplads, medmindre eller indtil den er allokeret til et simpelt lydstyrke.

Dette ikke allokerede plads ligger på partitioner, der er gemt som standard. Lad os prøve at finde ud af sådanne partitioner og tildele plads besat af dem.

Sådan Finder du Skjulte Partitioner på Windows 10?

Du kan se den samlede tildeling af dine harddiskpartitioner fra Windows Disk Management-hjælpeprogrammet. For at få adgang til dette værktøj på Windows 10 skal du højreklikke på Windows Start-knappen og vælge “Diskhåndtering”. (Du kan også vælge dette værktøj fra Administrative værktøjer -> Diskhåndtering). Her kan du se, hvordan dine harddiskpartitioner er tildelt.

 

Her viser jeg dig min pc’s Disk Management konsol. Kig på toppen af vinduet – du kan se to flere uopdelte partitioner sammen med to mærket drev. Du kan se, at der bruges mere end 500 MB til de umærkede drev.

 

Kom nu til nederste del af vinduet. Til højre for Disk 0 (Main Storage Drive) kan du se en 450 MB partition – mærket med Recovery Partition. Dette vil indeholde filer til geninstallation af Windows på samme maskine, på et senere tidspunkt, hvis det er nødvendigt. Så det er ikke en god ide at rote med denne partition.

 

Til højre for denne EFI-partition kan du se en 100 MB partition. Faktisk blev denne skabt, da Windows installerede på din pc. Det indeholder nogle vigtige filer til opstart af Windows. Så jeg er nødt til at holde denne partition som den eksisterer nu.

 

Hvis du har opgraderet til Windows 10 fra en tidligere version, har din maskine sandsynligvis en betydelig mængde ikke-allokeret plads, som du kan se i mit tilfælde. Her er i alt 22,37 GB ikke allokeret.

 

Oprettelse af et enkelt volumen fra ikke-allokeret plads

Dette rum kan vi allokere til et enkelt volumen. For at gøre det skal du højreklikke på det ikke-allokerede rum og klikke på “Ny simpel lydstyrke”.

 

En guiden begynder at oprette et nyt volumen. Klik på “Næste” for at fortsætte

 

Angiv størrelsen på drev (i MB’er), der skal oprettes

 

Angiv enten drevbogstavet eller vælg “Forbind ikke et drevbogstav eller en sti”.

 

Formater lydstyrken med et filsystem som f.eks. NTFS og giv et navn til lydstyrken.

 

Klik på “Udfør” for at fuldføre volumenoprettelsesprocessen.

 

Tillykke. Du har oprettet et nyt volumen fra ikke-allokeret plads! På denne måde kan du udnytte din harddiskplads til det optimale niveau.

 

Hvordan at gøre Brug af Spildplads ved hjælp af Windows 10 Diskhåndtering was last modified: december 6th, 2019 by Remo Software

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*