Hvordan at gøre Brug af Spildplads ved hjælp af Windows 10 Diskhåndtering

4 minutes read
Skrevet af
Opdateret den

På grund af forkert partitionering eller andre årsager kan værdifuld harddiskplads blive uallokeret på din Windows 10-pc. Du kan ikke bruge sådan en diskplads, medmindre eller indtil den er allokeret til en simpel diskenhed.

Denne ikke-allokerede plads vil ligge på partitioner, der er skjult som standard. Lad os prøve at finde ud af sådanne partitioner og tildele plads optaget af dem.

Sådan Finder du Skjulte Partitioner på Windows 10?

Du kan se den overordnede tildeling af dine harddiskpartitioner fra diskhåndtering windows 10. For at få adgang til dette værktøj på Windows 10 skal du højreklikke på Windows Start-knappen og vælge "Diskhåndtering". (Du kan også vælge dette værktøj fra Administrative værktøjer -> Diskhåndtering). Her kan du se, hvordan dine harddiskpartitioner er tildelt.Hard disk partition windows 10.

Her viser jeg dig min pc's Disk Management-konsol. Se øverst i vinduet - du kan se yderligere to partitioner uden bogstaver sammen med to mærkede drev. Du kan se, at der bruges mere end 500 MB til disse umærkede drev.

Kom nu til den nederste del af vinduet. Til højre for Disk 0 (Main Storage Drive) kan du se en 450 MB partition - mærket med Recovery Partition. Dette vil indeholde filer til geninstallation af Windows på den samme maskine, på et senere tidspunkt, hvis det er nødvendigt. Så det er ikke en god idé at rode med denne partition.

Til højre for denne EFI-partition kan du se en 100 MB partition. Faktisk blev denne oprettet, da Windows blev installeret på din pc. Det vil indeholde nogle vigtige filer til opstart af Windows. Så jeg er nødt til at beholde denne partition, som den eksisterer nu.

Yderligere Information: Klik på linket, hvis du vil lære, hvordan du optimerer SSD-ydeevnen på Windows 10.

Hvis du har opgraderet til Windows 10 fra en tidligere version, har din maskine sandsynligvis en betydelig mængde ikke-allokeret plads, som du kan se i mit tilfælde. Her er i alt 22,37 GB ikke-allokeret.
Yderligere Information: Klik her for at finde ud af en nem måde at rulle tidligere version af Windows tilbage uden at miste data.

Oprettelse af et enkelt volumen fra ikke-allokeret plads

Dette rum kan vi allokere til et enkelt volumen. For at gøre det skal du højreklikke på det ikke-allokerede rum og klikke på "Ny simpel lydstyrke".

En guiden begynder at oprette et nyt volumen. Klik på "Næste" for at fortsætte

Angiv størrelsen på drev (i MB'er), der skal oprettes

Angiv enten drevbogstavet eller vælg "Forbind ikke et drevbogstav eller en sti".

Formater lydstyrken med et filsystem som f.eks. NTFS og giv et navn til lydstyrken.

Klik på "Udfør" for at fuldføre volumenoprettelsesprocessen.

Tillykke. Du har oprettet et nyt volumen fra ikke-allokeret plads! På denne måde kan du udnytte din harddiskplads til det optimale niveau.

About the Author: Remo Software