Datagendannelse Software

Program til Gendannelse af Harddisk
Bedst
Sælgende

Remo Recover Windows 6.0

Helt ny kraftfuld datagendannelsessoftware

Gendan nemt data fra enhver lagerenhed under scenarier for alvorligt datatab.

$99.97

$69.97

1 Month license

Køb Nu

Fil Reparation Software

Fil Reparation Software
Bedst
Sælgende

MOV Reparationsværktøj

Komplet Video Reparationsværktøj

Reparere Dine ikke Spilbar (MOV & MP4) Videoer Sikkert

$79.97

$69.97

Køb Nu

Outlook Værktøj

Outlook Værktøj
Konverter OST til PST Gendan forældreløse OST fil e-mails og konverter til PST. Hent til Windows
Bedst
Sælgende

Sikkerhedskopi og Migrere Outlook

Ultimative Sikkerhedskopi af Outlook Værktøj

Sikker Måde at Sikkerhedskopi og Flyt Mails og Kontakter

$59.97

$49.97

Køb Nu

Remo ONE

Remo ONE

Andre Hjælpeprogrammer

Andre Remo Værktøjer
Bedst
Sælgende

Program til at Fjerne Duplikater Bilder

Avanceret Duplikat Fotos Finder og Renere Værktøj

Finde og Fjerne Duplikater Bilder og Øge Diskplads i 3 - Klik !!

$29.97

$19.97

Køb Nu

Danish

Hvad er GRUB? Hvordan Gendanne sig Tabt Operativsystem Data efter GRUB Redningsfejl?

GRUB er pr. Definition Grand Unified Boot Loader. Det er en del af programmet, der enten er gemt i GPT eller MBR afhængigt af opstartopsætningen af computeren.

Liste over indhold:

 1. Hvad er GRUB?
 2. Hvor ligger GRUB?
 3. Grub funktionalitet
 4. Forskellige kommandoer i GRUB
 5. Operativsystemer, der kan startes vha. GRUB
 6. GRUB tip
 7. Grub Rescue windows 10 (ingen sådan partitionsfejl)

For at forstå GRUB bedre, lad os først forstå, hvad der er en boot-sektor?

En startsektor er generelt den første sektor på harddisken, der åbnes, når computeren er tændt. Når computeren starter op MBR eller GPT tilsvarende fås adgang til at indlæse kernefiler eller OS-filer til at udføre og køre operativsystemet. Disse filer inkluderer driverne til forskellige hardwarekomponenter, der er integreret på bundkortet, som samlet giver det ønskede slutresultat af en bruger.

Hvad er GRUB? Hvordan komme sig tabt operativsystem data efter GRUB redningsfejl?

Grub er et stykke software, der findes i MBR eller GPT. Stort set giver GRUB en bruger mulighed for at vælge mellem flere operativsystemer, der er installeret på et eller flere drev, der findes på computeren. Der er to typer grand unified bootloadere, nemlig GRUB version 1 og GRUB version 2.

GRUB version 1 kaldes også legacy GRUB. Den seneste version af GRUB, der er GRUB version 2, er designet til UEFI baserede systemer. Funktionen af hver version diskuteres i de senere underafsnit.

Hvor ligger Grub i boot-sektoren?

Afhængig af boot-sektoren, der enten er master-boot-posten eller GUID partition table den fysiske tildeling af GRUB ændres:

Figur1: Placering af grub i MBR og GPT (billedkilde: Wikipedia)

boot.img har den nøjagtige størrelse på 446 bytes og er skrevet til MBR (sektor 0). core.img er skrevet til de tomme sektorer mellem MBR og den første partition, hvis den er tilgængelig (af ældre årsager starter den første partition i sektor 63 i stedet for sektor 1, men dette er ikke obligatorisk). Kataloget / boot / grub kan være placeret på en bestemt partition eller på rodpartitionen som vist på billedet ovenfor.

Hvordan fungerer GRUB?

For at forstå GRUBs funktionalitet bedre definerer vi først et sæt terminologi:

boot.img: For simpelthen at præsentere en boot.img er det diskbillede, der indeholder hjælpeprogrammer, Operativsystem, kernelfiler, diagnostik og forskellige andre drivere til den hardware, der skal initieres.

core.img: Det er standard RAW-diskbillede, der er indlæst på harddisken af producenten.

Filsystem: Filsystem definerer organisering af filer og deres format. Det tager sig af adresseringen af dataene til en fysisk sektor. Eksempel: NTFS, FAT, Ex-FAT, HFS etc.

GRUB’s funktionalitet kan klassificeres i tre faser:

 • Scene 1:I primærfasen af GRUB er boot.img, som kan være placeret ved enten Master Boot Record (MBR) eller GUID-partitionstabel (GPT) eller alternativt i en hvilken som helst af VBR (Volume Boot Record). På dette trin dirigerer GRUB næste trin ved hjælp af en adresse på kernefilerne i forskellige operativsystemer. I løbet af installationstiden er GRUB konfigureret til at indlæse den første sektor af core.img.
 • Scene 1.5:I dette trin gemmes core.img, som pr. Definition er gemt i den lagerplads, der findes mellem MBR og den første partition. Den første partition af harddisken er markeret som 63. sektor på harddisken, hvorved de første 62 sektorer er fri for ethvert filsystem eller partition. Efter udførelsen indlæser core.img den nødvendige fil til konfiguration med forskellige andre moduler som filsystemdrivere erhvervet fra boot.img. Endelig indlæses 2. trin efter filstien (/boot/grub) specifikation leveres.
 • Scene 2:I denne sidste fase a Tekstbaseret brugergrænseflade vises, hvilket gør det muligt for brugeren at vælge mellem operativsystemerne. Du kan specificere et standardoperativsystem, der skal indlæses efter en brugerdefinition af timeout. I TUI kan et valg af kommandoer indtastes som angivet nedenfor.GRUB Main Screen

MANGE KOMMANDER I GRUB:

Selvom der er en lang liste med kommandolinjebaserede kommandoer tilgængelige i GRUB, fokuserer vi primært på de kommandoer, der er specifikke for OS valgmenu i denne artikel. De fem hovedmenuer GRUB-kommandoer vises som følger:

Trykke “c” Når først valg af operativsystem vises for at åbne kommandoprompten

 1. timeout:Når den bruges, skal denne kommando bekræfte computeren til at vente et bestemt tidsrum i sekunder, før standardindgangen indlæses. Eksempel: timeout sec
 2. hiddenmenu:Denne kommando kan bruges til at skjule menuen. Når denne kommando er brugt, vises ikke længere menuen. Standardopstartsindgangen bruges, når den specificerede timeout er udløbet. Eksempel: hiddenmenu
 • title:Brug denne kommando til at indstille en ny post i menuen med et angivet navn. Normalt gøres dette efter installation af et nyt sekundært operativsystem på computeren. Eksempel: title name
 1. default:denne kommando giver dig mulighed for at specificere et standard operativsystem, der skal indlæses, hvis et hvilket som helst element i menuen ikke er valgt inden for den foruddefinerede timeout. Eksempel: default num, “num” her er nummeret på OS-partitionen som vist i den viste liste.
 2. fallback:fallback er en meget vigtig kommando, når det kommer til eventuelle fejl i boot sektoren til primær / standard OS. Hvis standardindgangen ikke indlæses, indlæses den sekundære indstilling, der er specificeret som et tilbagefald, hvilket gør det til et overflødigt OS. Eksempel: fallback num, “num” her er nummeret på den sekundære startfil som vist i den viste menu.

Bemærk: Det skal bemærkes, at alle kommandoer er sagsfølsomme. Hvis en linje i terminalen følges af a “#” det skal betragtes som en kommentar snarere end en kommando.

Hvilke operativsystemer kan startes vha. GRUB?

De forskellige operativsystemer, der kan startes vha. Grub, er som følger:

 1. Windows
 2. Linux
 3. Solaris
 4. Solaris 9
 5. Solaris 10

Tip til at vide inden installation af GRUB:

Tip 1: For at være på en mere sikker side anbefales det altid at have en Linux-baseret OS-installation efter Windows-baserede installationer. Dette skyldes, at når Windows installeres efter Linux OS, MBR, der er forudinstalleret under Linux-installationen, erstattes af en nyere MBR af windows, der følgelig overskriver pladsen i ældre MBR, der er tildelt til GRUB. Derfor kommer den ukendte filsystemfejl op.

Tip 2: For at have en start så hurtig som muligt uden at vente på timeout efter at grub-menuen er indlæst, kan du bruge kommandoen etc/default/grub/GRUB_FORCE_HIDDEN_MENU=”true”. Denne kommando åbner kun menuen Operativsystem, hvis du tryk på Skift-tasten og hold den nede under grub-opstart.

Hvordan komme sig tabt operativsystem data efter GRUB redningsfejl?

Vi ved nu, at ved hjælp af grub kan en computer, der har en enkelt harddisk, have flere partitioner med flere operativsystemer.

Når du ændrer justeringen af partitionen i det ene operativsystem, kan det påvirke partitioneringen på det andet. Dette skyldes, at operativsystemet muligvis bruger et enkelt fysisk drev, og det kan derfor overlappe hinanden med andre partitioner. Geninstallation af operativsystemet er også en af årsagerne til GRUB rescue error. Dette problem er mest almindeligt for de computere, der er installeret med Windows 10.

På dette trin genkender computeren under opstart ikke styresystemet, og du vil derfor ikke kunne få adgang til mistet partition Windows 10. Den anbefalede opløsning er at gendanne mistede data og reparere operativsystemet.No Such Partition Error

Vi ønsker også mange gange at bortskaffe et af de operativsystemer, der findes på SSD eller harddisken for at skabe lidt plads. Men dette vil slette den GRUB-partition, der findes i boot-sektoren, hvilket ikke fører til nogen sådan partitionsfejl, som vist nedenfor.GRUB Rescue

Den bedste måde at konfrontere dette problem er at gøre gendanne partition uden at miste data. Dette kan opnås ved hjælp af et avanceret datagendannelsesværktøj.

Når dataene er blevet gendannet, kan du derefter genopbygge MBR ved hjælp af opstartsmedier som DVD- eller USB-drev. Hvis du bruger et eksternt faststofdrev som dit startdrev, er der forskellige SSD-datagendannelsesteknikker, der implementeres for at gendanne mistede data på operativsystemet.

Default image
Remo Software
Articles: 605

Leave a Reply