Hvad er TRIM SSD | Sådan aktiveres TRIM | Forskellige TRIM-kommandoer

Den universelle kendsgerning, at en SSD er hurtigere end en normal harddisk, er ubestridt. Selvom HDD’er er billigere, er det bestemt klogt at bruge et par ekstra bukke på en SSD, når man ser efter hastighed.

Men ved du, at der kan være en nedbrydning i ydelsen af en SSD, hvis en ordentlig baggrundsaffaldsindsamlingsmetode ikke er aktiveret i din SSD?

Det er her TRIM kommer i spil.

Hvad er TRIM SSD?

TRIM som nævnt ovenfor er en kommando, der gør det muligt for dit operativsystem at fortælle solid state-drevet, at visse blokke på dine solid state-drev ikke længere er nødvendige, og at de kan slettes internt. Dette giver SSD, magt til at overskrive / udskifte nye data på de eksisterende data, der findes på blokken.

Hvorfor er TRIM vigtigt?

  • TRIM-kommando, når den er aktiveret, kan ikke kun forlænge din SSDs levetid, men den kan også øge datatilgangshastigheden på computeren.
  • Den grundlæggende metode til lagring af data på SSD er sletning og skrivning. Når du har data skrevet på en SSD, som ikke længere er nødvendige, slettes sektoren på SSD først og omskrives derefter, som står for forsinkelsen.
  • TRIM giver SSD mulighed for at overskrive dataene uden at slette de eksisterende oplysninger, der mindsker den betydelige forsinkelse.
  • Denne kommando forbedrer desuden sikkerheden for dine data, der er gemt på solid state drevet. Det gør simpelthen datagendannelse vanskelig på din SSD. Derfor overskrives data, når de først er blevet slettet, når nye data gemmes på drevet. Men hvis dataene ikke overskrives, kan du det gendanne slettede filer fra SSD-drev

Hvordan kommando arbejde TRIM?

  • Hukommelsen på en SSD er opdelt i blokke, og blokke er yderligere opdelt i sider. SSD’er i modsætning til operativsystemer forstår ikke filsystem og forstår derfor kun blokke i stedet for sider.
  • Når en trim-kommando køres, sender operativsystemet et signal til SSD for at trimme de specifikke sideoplysninger på blokken, der skal markeres som klar til brug, så de eksisterende data bliver overskrevet.
  • Efterhånden som antallet af læse-, skrive- og sletecyklusser på sider / blokke øger SSD’s livscyklus falder. Ved at bruge denne kommando undgås slettecyklusser på de sider, der er markeret til sletning, fuldstændigt, og SSD’s levealder øges som et resultat.

Hvordan kontrollerer jeg, om trim-kommando er aktiveret på computeren?

I dag kommer de fleste SSD’er med TRIM-funktion aktiveret som standard. Vi leverer dog følgende trin for trin-procedure for at kontrollere, om TRIM er aktiveret på din SSD:

Trin 1: Type cmd i startmenuen.
Trin 2: Højreklik på cmd forslag og vælg Run as Administrator.
Trin 3: Skriv kommandoen på kommandoskærmvisningen: “fsutil behavior query disabledeleteNotify” og tryk på Enter

Trin 4: hvis “DisableDeleteNotify=0” vises TRIM er aktiveret på computeren ellers hvis værdien “DisableDeleteNotify=1” vises TRIM er deaktiveret.

Sådan aktiverer SSD i kommandoprompten?

Trin 1: Type cmd i startmenuen.
Trin 2: Højreklik på cmd forslag og vælg Run as Administrator.
Trin 3: når kommandoprompten til administrator er åben, skriv kommandoen: “fsutil behavior set DisableDeleteNotify=0” og tryk på Enter
Trin 4: “DisableDeleteNotify=0” is displayed when the trim is enabled.

Sådan deaktiveres TRIM?

Trin 1: Type cmd i startmenuen.
Trin 2: Højreklik på cmd forslag og vælg Run as Administrator.
Trin 3: når kommandoprompten til administrator er åben, skriv kommandoen: “fsutil behavior set DisableDeleteNotify=1” og tryk på Enter.

Sådan gendannes data, når TRIM er aktiveret?

Et par SSD-datagendannelsesteknikker kan gendanne data, så længe data på SSD ikke er overskrevet. Hvis dataene imidlertid overskrives, kan data desværre ikke hentes.

Hvad er TRIM SSD | Sådan aktiveres TRIM | Forskellige TRIM-kommandoer was last modified: november 24th, 2021 by Remo Software

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*