Hvordan Migrere HDD til SSD uden at geninstallere Windows

4 minutes read
Skrevet af
Opdateret den
Migrere HDD til SSD uden at geninstallere Windows

Migrering til SSD-drev er en af de bedste ting, du kan lave til din computer. Men kloning af din harddisk til et lille drev kan være lidt kompliceret, da dine data ikke kan passe på det mindre drev. Sørg derfor for at du vælger størrelsen korrekt. Denne side vil give trin for trin procedure for at forstå, hvordan man kloner HDD til mindre drev uden at geninstallere Windows OS. Her går vi med proceduren ...

Hvad skal du bruge?

  • En SSD, selvfølgelig: SSD skal være med den rigtige formfaktor og grænseflade, sammen med nok ledigt hukommelsesplads.
  • En ekstern adapter: En ekstern kabinet til tilslutning af SSD til system.
  • Din nuværende harddisk med Windows OS installeret.

Trin til at overføre HDD til SSD:

Trin 1: Lav en fuld backup af dit system

En af måderne til at oprette system backup er ved at oprette systembilled backup på Windows, gå til kontrolpanel> System og sikkerhed> Gem sikkerhedskopier af dine filer med Filhistorik.

I det næste vindue skal du klikke på "Gem billede backup", som er placeret i nederste venstre hjørne. Dette vil skabe systembillede på eksternt drev eller netværksplacering.

Trin 2: Lav plads på dit drev:

Din harddisk kan indeholde store filer eller mapper på den. I dette tilfælde skal du overføre disse filer til et eksternt drev for at få nok plads på dit drev. Og også slette ubrugte eller unødvendige filer, som du ikke er villig til at overføre til SSD. Så det vil ikke vise nogen problemer under migreringsprocessen.

Trin 3: Tilslut og initialiser SSD

Tilslut SSD til system ved hjælp af USB-kabel eller adapter. Når forbindelsen er færdig, skal du initialisere SSD.

Trin 4: Ændre størrelsen på HDD-partitionen (samme eller mindre størrelse end SSD)

Kontroller, om den primære partition (C: drev) er større end SSD. I så fald skal du krympe partitionen for at gøre den lig med eller mindre end SSD.

Trin 5: Klon dit drev til SSD

Endelig er det tid til at klone dit drev til SSD. For det skal du installere disk kloning software til at migrere til en SSD.

Trin 6: Skift din harddisk med SSD fysisk

Fjern forsigtigt det gamle drev fra dit system og indsæt SSD i det.

Trin 7: Start SSD-drev

Tænd dit system, og hvis alt gik som planlagt, genkender Windows din SSD-drev. Klik derefter på Win + S for at søge efter defragmenter og vælg "Defragmenter og optimer dine drev". I vinduet Optimizer skal dit drev være angivet som Solid State Drive. Hvis så er din mission afsluttet!

Nu bliver din HDD klonet til SSD, og ​​nu vil du starte Windows fra SSD. Sørg for, at der er korrekte internetforbindelser, strømforsyning osv., Mens du udfører ovenstående trin, og bør være mere forsigtig, når du vælger valgmuligheder. Fordi, hvis der opstår fejl eller afbrydelser, er der chancer for harddisknedbrud. I så fald følg disse nemme trin til datagendannelse efter harddisk nedbrud. Med dette kan du gendanne alle dine data tabt efter harddisknedbrud. Men man skal tage backup af hele data på harddisken, før de udfører disse operationer.

About the Author: Remo Software