10 Makkelijke Tips om Externe Harde Schijven te Beschermen van Mislukkingen

“Externe harde schijf plotseling gestopt met werken” de lijn zelf is zo angstaanjagend dat me aan veel gegevens herinnert die zijn opgeslagen op mijn externe harde schijf. Echt eng toch? Als dat zo is, zorg dan voor een beetje onderhoud van uw externe harde schijf en houd deze uit de buurt van fouten. Hier heb ik enkele eenvoudige technieken opgesomd die u kunnen helpen bij het verlengen van de levensduur van externe harde schijven.

Voorzichtigheid : wanneer de harde schijf niet meer werkt, moet u niet tot de conclusie komen dat deze niet werkt. Controleer eerst of de USB-kabel correct is aangesloten of niet. Als dit niet het geval is, sluit u deze correct aan.

Tip 1: Vermijd fysieke schade

Er zijn enkele fysieke factoren die tot uitval van de externe harde schijf leiden, zoals stof, vuur, stroomfluctuaties, enz. Ik weet het, het is moeilijk om voor deze dingen te zorgen, maar je moet voorzichtig zijn en goed voor je drive zorgen om het uit de buurt van mislukkingen te houden.

Tip 2: Bewaak de gezondheid van de externe harde schijf

U kunt de gezondheid van uw harde schijf in de gaten houden met behulp van Chkdsk en S.M. A. RT-programma’s. Als u problemen ondervindt, kunt u deze eenvoudig en gemakkelijk repareren om te voorkomen dat de harde schijf defect raakt.

Tip 3: Overlaad uw externe harde schijf niet

Vul uw externe harde schijf niet met ongewenste gegevens. Verwijder ongewenste bestanden omdat het slijtage vermindert en het ontvangt dat het niet vol raakt. Als u geen bestanden wilt verwijderen, comprimeert u deze om ruimte vrij te maken op uw externe HDD.

Tip 4: Ga voorzichtig te werk

Gooi het niet zomaar ergens weg, omdat het uw belangrijke gegevens bevat. Externe HDD moet met meer zorg worden behandeld. Zorg dat je het op de juiste plek hebt bewaard. Wanneer u het naar de ene plaats naar de andere draagt, wikkel het dan in een gewatteerde doos.

Tip 5: Kies Externe harde schijf voorzichtig

Externe harde schijf moet op een vlak, plat en antislip oppervlak worden geplaatst. Elke fysieke schade aan de externe harde schijf kan resulteren in een defect.

Tip 6: speel niet met USB-plug

USB-kabel moet voorzichtig van de kabelconnector worden verwijderd. Als u het abrupt van de connector trekt, kan de connector beschadigd raken. Controleer ook of de USB-connector beschadigd is of niet. Gebruik de USB-connector niet als deze is beschadigd.

Tip 7: defragmenteer de schijf regelmatig

Bouw af en toe je harde schijf op om hem te beveiligen tegen falen.

Tip 8: Oververhitting voorkomen

Continu centrifugeren produceert grote hitte in de externe harde schijf, wat niet goed is. Dus stel spin-down in om het probleem van warmte in de externe schijf te beheren.

Tip 9: Stoppen uittrekken externe harde schijf gedwongen

Tijdens het verwijderen van de externe harde schijf van de computer, gebruikt u de optie “Veilig hardware verwijderen en media uitwerpen“, in plaats van ze er gewoon uit te trekken. Dit verkleint de kansen op beschadiging van externe schijven, wat uiteindelijk tot uitval leidt.

Extra informatie:

Wanneer de externe harde schijf beschadigd raakt door abrupte verwijdering, kan de volgende keer dat u de plug-in installeert, u een foutmelding krijgen dat “USB drive niet geformatteerd is; Wilt u het nu formatteren? “In dergelijke gevallen moet u de schijf formatteren om hem opnieuw te kunnen gebruiken. Als u geen back-up van gegevens had, kunt u gewoon een herstelsoftware gebruiken en herstel gegevens van geformatteerde externe harde schijf binnen enkele minuten. Uw externe harde schijf is dus veilig en uw gegevens ook.

Tip 10: Weg met slechte sectoren

Overmatig aantal slechte sectoren op externe harde schijf leidt tot schijffout. Gebruik daarom de ingebouwde tool van Windows om de slechte sectoren te repareren en de levensduur van de externe schijf te verlengen.

Onthouden!!!

Bestand corruptie foutmelding, verdwijnende bestanden van de schijf, zeer lage overdrachtssnelheid, etc…. Als u deze tekens tegenkomt, dan geeft dit aan dat uw externe schijf op het punt staat te mislukken. Maak daarom een back-up van je schijf voordat het te laat is.

10 Makkelijke Tips om Externe Harde Schijven te Beschermen van Mislukkingen was last modified: December 4th, 2019 by John Harris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*