Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Remo Recover Windows 6.0

Alle nieuwe krachtige software voor gegevensherstel

Herstel eenvoudig gegevens van elk opslagapparaat onder Scenario's voor ernstig gegevensverlies.

$99.97

$69.97

1 Month license

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

5 Manieren om Prullenbak te legen op Mac die niet zal verwijderen

Het verwijderen van een bestand op de Mac is nooit riskant, en alle verwijderde bestanden zullen in de Mac-prullenbak blijven staan. Alle verwijderde bestanden op de Mac worden verplaatst naar de map Prullenbak, de gebruiker kan dan beslissen of hij de verwijderde bestanden wil herstellen of permanent wil wissen. Tijdens het legen van de prullenbak bent u mogelijk een paar bestanden tegengekomen die niet zouden worden verwijderd.

Dit kan zijn omdat de bestanden mogelijk in gebruik zijn met andere toepassingen, beschadigde bestanden of verschillende andere redenen. Wat de reden ook is, hieronder zijn een paar manieren die u zullen helpen bij het legen van de prullenbak. Door de stappen te volgen die in het onderstaande artikel worden genoemd, leert u hoe u de prullenbak op Mac kunt legen

How to Empty Trash on Mac

Hoe de Prullenbak op Mac te Legen?

 1. Controleer of het bestand nog steeds in gebruik is
 2. Start het Mac OS opnieuw op
 3. Herstart Mac in Veilige modus
 4. Leeg de vergrendelde bestanden
 5. Repareer de schijf voordat u de prullenmand leegmaakt
 6. Gebruik de Option-toets om de Prullenbak te legen
 7. De prullenbak omzeilen
 8. Prullenbak legen op Mac met Terminal

Waarom kan ik de Prullenmand op de Mac niet Legen?

 1. Toepassing in gebruik – Wanneer een toepassing het bestand actief gebruikt, kunt u het niet verwijderen.
 2. Corruptie van het bestand – Vanwege corruptie of het binnendringen van virussen staat macOS de gebruiker mogelijk niet toe om de prullenbak op Mac te verwijderen of te legen
 3. Bestand is vergrendeld – Wanneer de gebruiker het bestand heeft vergrendeld met een wachtwoordbeveiligingsfunctie, kunt u de prullenbak op Mac niet verwijderen

Desalniettemin, door de onderstaande methoden te volgen, kunt u moeiteloos de gewenste prullenbak op uw macOS verwijderen

8 Methoden om de Prullenbak op Mac te Legen

Er zijn situaties waarin men denkt dat het nodig is om de prullenbak op Mac te legen. Dit kan zijn omdat men zich moet ontdoen van ongewenste bestanden of misschien als zijn prullenbak vol is. Wat de reden ook mag zijn, men kan de onderstaande stappen volgen om zijn prullenbak met gemak op Mac te legen.

Controleer of het bestand nog steeds in gebruik is

Als u bij het legen van de prullenbak de foutmelding ‘Bestand in gebruik’ krijgt, probeer dan de app te sluiten die het bestand gebruikt. Probeer in dergelijke gevallen alle actieve apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, te sluiten. Dit zorgt ervoor dat het bestand door geen enkele app wordt gebruikt. Ga nu terug naar de Prullenbak en probeer deze te legen. Als dit nog steeds niet het geval is, gaat u naar de volgende methode.

Herstart Mac OS dat de prullenbak niet kan legen

De reden waarom de Prullenbak niet wordt leeggemaakt op je Mac, kan zijn dat er iets is verwijderd, maar het bestand nog in behandeling is. Het kan een bestand zijn of een deel van de applicatie. Om het te repareren, moet je elk actief proces op je Mac beëindigen. Een eenvoudige herstart van uw Mac-besturingssysteem zou u moeten helpen.

 1. Ga naar het Apple-pictogram in het bovenste menu.
 2. Klik op Opnieuw opstarten om uw Mac opnieuw op te starten.
 3. Op deze manier zal het alle apps die nog actief zijn, sluiten. Probeer nu de prullenbak te legen.

Herstart Mac in Veilige modus

Het bestand dat u probeert te verwijderen, is mogelijk in gebruik door een andere toepassing, waardoor het moeilijk voor u is om de Prullenbak te legen. Start de Mac opnieuw op in de veilige modus en wis de prullenbak zoals hieronder weergegeven

 1. Start uw Mac opnieuw op, houd de Shift-toets ingedrukt, terwijl u dit doet, ziet u het Apple-logo op het scherm verschijnen.
 2. Zodra het inlogscherm verschijnt, laat u de Shift-toets los en logt u in op de computer.
 3. Na het opstarten in de veilige modus, open de Prullenbak en klik vervolgens op Leeg.

Notitie: Er zijn situaties waarin u kan prullenbak niet openen op Mac of je denkt dat het nodig is om applicaties van Mac te verwijderen of te verwijderen. U kunt naar deze artikelen verwijzen door op de bovengenoemde link te klikken.

Leeg de vergrendelde prullenbak

Dit is een andere methode om de prullenbak te legen. Soms zijn de bestanden mogelijk vergrendeld en kunt u de prullenbak niet legen. Houd de Option-toets ingedrukt, ga naar Finder en maak vervolgens de Prullenbak leeg. Dit zou je zeker moeten helpen bij het opschonen van de prullenbak, aangezien de Option-toets de Mac ‘Force Empty’-functie oproept om alle vergrendelde bestanden te omzeilen en elk ander item in je Prullenbak te verwijderen.

Notitie: Bestanden die met deze methode uit de Prullenbak zijn verwijderd, kunnen niet opnieuw worden hersteld. Wees dus voorzichtig met welke bestanden u verwijdert. Voor het geval je wilt bestanden herstellen verwijderd uit prullenbak op Mac, u kunt een professionele software gebruiken zoals Remo Mac herstellen. De software scant en haalt al uw bestanden terug van Mac Trash op elk macOS zoals Big Sur, Catalina, Mojave, High Sierra, enz.

Repareer de schijf voordat u de prullenmand leegmaakt

Als u de Prullenbak op Mac niet kunt legen, kan er een kans zijn op beschadiging van de schijf die het verwijderen mogelijk verhindert. Probeer de onderstaande stappen om de schijf te repareren en verwijder vervolgens de bestanden.

 1. Herstart Mac en houd vast Command+Rals het systeem start.
 2. In het venster macOS-hulpprogramma’s, selecteer Disk Utilityen klik op
 3. Selecteer de schijf waarvan de bestanden moeten worden verwijderd en klik vervolgens op EHBO om het herstelproces te starten.
 4. Na voltooiing van het reparatieproces start u uw Mac opnieuw op en leegt u de prullenmand.

Gebruik de option toets om de prullenbak te legen

Als u de prullenmand niet kunt openen om alles wat erin staat te verwijderen, is er een manier om dit vanuit het Dock te doen. Met de Option-toets kunt u opties starten en de prullenbak wissen zonder de map te openen.

Hier is hoe dat te doen:

 1. Zoek het prullenbakpictogram in Dock.
 2. Houd de Option-toets (of Option-Shift) ingedrukt en dubbelklik op het prullenbakpictogram.
 3. Klik op Prullenbak leegmaken.
 4. Bevestig wanneer het pop-upvenster verschijnt.
 5. Ik hoop dat dat heeft geholpen om de prullenbak te legen. Als dat niet het geval is, gaan we verder met de volgende oplossingen.

Bestanden verwijderen zonder prullenbak

Command + Option + Delete-toetsen. Door op CMD + Option + Delete-toetsen te drukken, verwijdert u permanent de bestanden die de prullenbak omzeilen.

Voorzichtigheid: Er is geen weg terug! Gebruik Command + Option + Delete als u een bestand volledig wilt verwijderen. Het gaat niet naar de Prullenbak, dus je kunt het later niet herstellen.

Prullenbak legen op Mac met Terminal

Gebruik deze methode alleen als alle bovengenoemde fixes mislukken. Omdat dit proces alle vergrendelde bestanden zal verwijderen zonder waarschuwingsbericht. Dus wees voorzichtig met het commando en doe precies wat hieronder wordt gegeven:

sudo rm -rf ~/.Trash/*

Dit werd eerder gebruikt, maar het werkt niet op Sierra of El Capitan. Als uw OS X 10.10 of hoger is, volgt u de onderstaande stappen.

 1. Open Terminal op je Mac.

 1. Typ nu dit commando gevolgd door een spatie en DRUK DAARNA NIET OP ENTER.
 2. sudo rm –R
 3. Houd er rekening mee dat de opdracht niet werkt als u geen spatie toevoegt na R.
 4. Houd Control ingedrukt en klik op Prullenbak vanuit het document.
 5. Selecteer alle bestanden in de prullenbak
 6. Sleep de bestanden en zet ze neer in het Terminal-venster. Hiermee wordt het pad naar elk bestand gemaakt om de opdracht die u eerder hebt ingevoerd, te verwijderen.
 7. Druk nu op Enter.
 8. Voer uw beheerderswachtwoord in om door te gaan met het proces. Het wachtwoord dat u invoert, is niet zichtbaar. Het lijkt alsof er niets veranderd is.
 9. Druk nu nogmaals op Enter.

Het verwijderingsproces begint en duurt een paar minuten of langer, afhankelijk van de grootte van het bestand.

Met behulp van de hierboven genoemde methoden kunt u uw prullenbak permanent legen op mac. Maar wat als u onbedoeld belangrijke bestanden uit de mac-prullenbak verwijdert? Weet u dat u gemakkelijk verwijderde bestanden uit de prullenbak kunt herstellen met behulp van een professionele tool voor gegevensherstel die u kan helpen om per ongeluk verwijderde bestanden van Mac op te halen.?

Remo Mac gegevensherstel tool is zo’n tool die van pas komt wanneer u per ongeluk verwijderde bestanden probeert op te halen. Deze tool helpt je om verloren of per ongeluk verwijderde bestanden zoals foto’s, video’s, .doc of .docx, enz. in slechts een paar simpele klikken te herstellen. Download de software nu!!

Download button for Mac

Conclusie

Nu kunt u uw prullenbak-Mac legen uit de vergrendelde bestanden en mappen die niet zomaar zouden zijn verwijderd. En onthoud dat bestanden die met Terminal zijn verwijderd, niet worden hersteld en wees extra voorzichtig bij het selecteren van de bestanden uit de Prullenbak. Als je hulp nodig hebt bij het herstellen van bestanden uit de Prullenbak of anderszins, kun je de bovengenoemde link raadplegen.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie