5 Punten die Iedereen Moet Weten voordat Het Upgraden SSD

Een aanzienlijk aantal computergebruikers is op weg om hun computers te upgraden. Deze computers zijn conventionele pc’s of laptops waarop vaste schijven zijn geïnstalleerd. De HDD is de technologie van het verleden voor de huidige wereld van computers. Met enige verdiensten en punten wordt de HDD geleidelijk vervangen door de nieuwe SSD. Er zijn echter een paar dingen waar u aan moet denken voordat u uw SSD op een oude computer bijwerkt.

Dus als u van plan bent om een ​​nieuwe SSD voor uw computer of laptop te krijgen, zijn hier een paar dingen die u moet weten. Ik zou willen voorstellen om in gedachten te houden dat de SSD niet de ultieme oplossing is voor al je benodigdheden. Het betekent dat u altijd ruimte moet hebben voor een beetje tolerantie tegenover de functionaliteit van uw met SSD uitgeruste computer. De SSD heeft geen bewegend onderdeel en dus zal er verlichting zijn in termen van ruis die je HHD maakt. Er is ook geen bewegend onderdeel in de SSD waardoor de gegevens in een veel sneller tempo kunnen worden overgedragen dan uw vorige configuratie.

Met het inzicht van een beter werkende computer, laptop of pc, zijn hier 5 dingen die u in gedachten moet houden voordat u uw systeem met SSD gaat upgraden.

Over opslag

De SSD heeft geen beperking voor het opslaan van uw gegevens, maar u moet bepaalde tolerantielimieten in gedachten houden. Kortom, de SSD is vereist voor het besturingssysteem omdat het het laden en functioneren van het besturingssysteem soepeler maakt. Dus als u uw SSD alleen voor het besturingssysteem wilt upgraden, volstaat een 128 GB SSD.

Als u de SSD met een lage capaciteit gebruikt, zoals 64 GB, 128 GB enzovoort, probeer dan geen ander materiaal op te slaan. Bewaar de SSD uitsluitend voor uw besturingssysteem en vermijd andere items. Als u uw muziek, video’s, bestanden en andere gegevens wilt opslaan, probeert u ze op te slaan op uw reeds bestaande HDD.

Er zijn een aantal redenen om te voorkomen dat u opslagruimte opslaat op uw SSD. Hoe meer u bestanden en ander materiaal in uw SSD stopt, hoe langzamer het wordt. Dit betekent niet dat u het moeilijk zult vinden om aan uw nieuwe geconfigureerde systeem te werken. Maar het zal een fractionele afname van de werksnelheid van uw systeem zijn.

Er is nog een reden om niet veel bestanden op de SSD te schrijven. De levensduur van SSD wordt bepaald door een aantal schrijfcycli die erop worden uitgevoerd. Het aantal schrijfcycli vermindert de levensduur van een SSD. Hoewel uit tests blijkt dat als we dagelijks 10 GB aan gegevens in een SSD schrijven, het ongeveer 10 – 12 jaar duurt voordat je SSD versleten is.

Als u een pc gebruikt, kunt u uw alternatieve harde schijf gebruiken voor het opslaan van andere bestanden dan het besturingssysteem. Als u een laptop gebruikt, kunt u uw dvd-station vervangen en een nieuwe SSD installeren om uitsluitend andere items op te slaan. U kunt ook gebruikmaken van cloudopslag als u minder opslagruimte hebt.

Economie

Aanvankelijk waren de SSD’s behoorlijk duur en alleen beschikbaar voor de bevoorrechte. Na verloop van tijd verbeterde de SSD-technologie echter aanzienlijk en nu zijn de fabrikanten in staat low-cost high-efficiency solid-state drives te maken. Op de meeste nieuwe computers is SSD geïnstalleerd.

Deze SSD voor consumenten heeft de conventionele harde schijven overgenomen. Dit is veel efficiënter dan de HHDs. Maar bovenal is het compact en ruisvrij waardoor het voor iedereen bekender wordt.

De prijs van SSD’s daalt elke maand, waardoor deze voor iedereen beschikbaar is. Hoewel, het kost je meer dan de hedendaagse harde schijven. Er is in de toekomst een enorme hoeveelheid SSD’s, dus het is een goede investering voor uw pc of laptop.

Prestatie

Gaan voor de upgrade is een van de beste dingen die je voor je computer kunt doen. Er is ruimte voor allerlei soorten snelheidsverbetering en hogere prestaties met de nieuwe SSD op uw computer.

Zodra u de SSD in uw systeem ontvangt, ziet u de wijziging. Er zal een veel snellere opstartprocedure op uw computer zijn. Als u Windows 8.1 of hoger gebruikt, zal de opstarttijd aanzienlijk afnemen. Alle programma’s zullen sneller zijn om te starten en te bedienen. Hetzelfde geldt voor alle bestanden terwijl u ze opent.

Met inbegrip van het lage geluidsniveau en minder gewicht, kunt u een snelle computerervaring ervaren. De SSD verbetert ook uw ervaring zonder gebruik van ruis. Omdat er geen bewegend onderdeel is zoals uw HDD, zult u worden bevrijd van de constante ruis van uw computer. Het gebruik van SSD verbetert de prestaties van uw batterij omdat deze veel minder stroom gebruikt dan de conventionele schijf.

SSD installeren

De installatie van SSD is helemaal niet moeilijk, vooral voor pc’s. Als u weet hoe u een conventionele schijf in uw systeem moet installeren, kunt u de SSD ook op hetzelfde systeem installeren. Als u op uw laptop installeert, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden.

Er is een enorm netwerk, geïntegreerd in een kleine ruimte, dus wees voorzichtig als je de laptop losschroeft. Voor de installatie moet je enkele BIOS-configuratie-instellingen wijzigen. In de SATA-instelling verandert het van IDE in AHCI. U krijgt de instelling op alle computers onder het BIOS-setupprogramma. Verschillende computers hebben deze instelling met verschillende titels. Maar u hebt toegang tot deze instelling op alle computers in de BIOS-instellingen.

Besturingssysteem

Nadat u de SSD hebt geïnstalleerd, ziet u snellere prestaties in uw systeem. Maar om het te gebruiken, moet u alle toepassingen en het besturingssysteem migreren. Als u het besturingssysteem op uw oude harde schijf hebt gebruikt, kunt u alle toepassingen en het besturingssysteem migreren van de oude schijf naar de nieuwe SSD.

Er zijn verschillende programma’s van derden die al uw bestanden en gegevens van het oude station naar het nieuwe kunnen migreren. Verschillende SSD’s worden geleverd met een migratiesoftware of CD waarmee u alle bestanden naar uw nieuwe SSD kunt overbrengen. U kunt uw SSD met een USB op het systeem aansluiten en alle toepassingen en besturingssysteembestanden migreren.

Als u een dergelijke methode gebruikt om uw bestanden te migreren, kan dit leiden tot beschadiging van gegevensverlies. Meestal werken de systeembestanden die worden gemigreerd niet goed. Dit kan leiden tot partitieverlies, beschadiging van het bestand of enige storing in het besturingssysteem. Herstellen van partities verloren SSD kan een grote bron van pijn voor je zijn.

Dus om het besturingssysteem op uw nieuwe SSD correct te gebruiken, is het beter om uw besturingssysteem opnieuw te installeren op de nieuwe schijf. De vergelijkbare stap moet worden gezet in het geval van alle applicaties. Probeer alle applicaties die u wilt gebruiken opnieuw te installeren.

Eindelijk, een upgrade van je pc of laptop van conventionele harde schijven naar de nieuwe Solid State-schijven is een slimme zet. Er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen. En het begrijpen van deze vijf punten kan je overgang in grote mate beïnvloeden.

 

5 Punten die Iedereen Moet Weten voordat Het Upgraden SSD was last modified: December 9th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*