Akoestische Aanvallen Schade Harde Schijf en Crasht OS

Geluiden zijn altijd een bron van amusement geweest, maar veranderen in nachtmerries. Laten we eens kijken hoe geluidsgolven de harde schijf van een gebruiker beschadigen en een echte nachtmerrie worden…

Harde schijven maken een belangrijk deel uit van ons dagelijks leven, bijna elke technologie heeft enig nut voor harde schijven. Ze bevatten de meeste van onze belangrijke gegevens en zijn een waardevol bezit geworden voor ons allemaal. Wanneer deze harde schijven crashen en onze gegevens ermee wegnemen, blijken de zaken erger te zijn. Redenen voor het crashen van een harde schijf variëren van malware-aanvallen tot een reeks andere problemen zoals hardwarestoringen, softwareproblemen enz. Maar kan er een enorm geluid worden toegevoegd aan deze redenen voor het falen van de harde schijf?

Ja. Zowel sonische als ultrasone geluidsgolven met hoge frequenties kunnen schade toebrengen aan uw systeem en kunnen ertoe leiden dat uw harde schijf defect raakt of slechte sectoren vormt. Er zijn verschillende incidenten die ons bewijzen dat harde schijven beschadigd kunnen raken door hoogfrequente geluidsgolven. Laten we eens kijken naar een van die incidenten.

Vorig jaar raakte het belangrijkste datacenter van ING Bank in Boekarest, Roemenië, zwaar beschadigd tijdens een brandblustest. Nader onderzoek had uitgewezen dat het de luide geluiden van het inerte gas waren dat tientallen harde schijven vernietigde. De website van de bank is momenteel offline en de bank vertrouwt uitsluitend op haar back-updatacenter. Was het alleen het geluid dat de schijven had vernietigd, en zo ja hoe? Hoe beïnvloedt geluid de functionaliteit van een harde schijf? Het zal in het vervolg van het artikel worden besproken.

HOE FREQUENTIEGELUIDEN KUNNEN EEN NACHTMERRIE ZIJN

Onderzoekers van universiteiten in Michigan en Zhejiang in China hebben ontdekt dat het gebruik van Sonic- of Ultrasonic-golven met verschillende frequenties de lees-, schrijf- en opslagfuncties van een harde schijf kan beschadigen.

Ze bewijzen dat elk apparaat dat geluidsgolven kan uitzenden, zoals luidsprekers, de harde schijf van een systeem kan targeten en ervoor kan zorgen dat het crasht. Zo kan een kwaadwillende persoon een HDD-aanval veroorzaken met enkele goedkope luidsprekers of via de luidsprekers van een systeem. Hackers maken ook het slachtoffer om een kwaadwillende website te bezoeken of hem phishing-e-mails te sturen en door op de kwaadaardige link te klikken, klinkt er een schadelijke ultrasone toon via de systeemluidsprekers van de gebruiker, waardoor de harde schijf crasht.

“Het blijkt dat vanwege de microscopische toleranties in de moderne draaiende harde schijf, harde geluiden ze kunnen stoppen met werken en zelfs permanent falen kunnen veroorzaken. Dit komt waarschijnlijk door het trillen van interne componenten.” Zegt Brendan Gregg, een Australische computeringenieur die voor Sun werkt.

http://www.abc.net.au

Deze hoorbare golven laten de lees- / schrijfkop van de harde schijf trillen en de ultrasone golven veranderen de output van de schoksensor van de harde schijf. Deze trillingen veroorzaken schade aan de schijf en de gegevens op de schijf, dus de gegevens die op deze locaties zijn opgeslagen, zijn niet toegankelijk. Beide fouten kunnen leiden tot problemen met het besturingssysteem of toepassingsproblemen, waaronder voortdurende corruptie en het opnieuw opstarten van het systeem.

Onderzoekers voerden tests uit met een Toshiba-harde schijf die werd blootgesteld aan ultrasone signalen en ze konden de lees- / schrijfkop van de harde schijf laten crashen. Dit kan de drive onbetrouwbaar maken bij het lezen en schrijven, wat leidt tot slechte sectoren.

Het basisprincipe achter deze aanval is dat geluidsgolven mechanische trillingen introduceren in de gegevensopslagschijven van een harde schijf. Als het geluid op een specifieke frequentie wordt gespeeld, creëert het een resonantie-effect dat het vibratie-effect versterkt. En dit resulteert in schade aan het plateau.

Geluidsgolven met hoge frequenties kunnen permanent gegevensverlies, programma-crashes en onherstelbaar fysiek verlies op harde schijven veroorzaken door slechte sectoren te creëren. Zodra slechte sectoren zijn gevormd op een harde schijf, kunnen de gegevens die in die sectoren zijn opgeslagen niet worden gelezen en kunnen ze corrupt en ontoegankelijk voor de gebruiker lijken.

Omdat harde schijven enorme hoeveelheden informatie opslaan in kleine gebieden van elke schotel, zijn ze geprogrammeerd om alle lees- / schrijfbewerkingen te stoppen gedurende de tijd dat een schotel trilt, om krassen op opslagschijven te voorkomen en een harde schijf permanent te beschadigen.

Deze aanvallen kunnen op meerdere manieren worden uitgevoerd. Hoe dichter de luidspreker bij de harde schijf staat, hoe minder tijd er nodig is om de aanval uit te voeren. Hoe langer de aanval duurt, hoe groter de kans dat het een permanente denial of service (DoS) veroorzaakt die een herstart van het apparaat vereist, in plaats van een tijdelijk probleem waarvan het apparaat zichzelf kan herstellen.

Het is gebleken dat deze geluidsgolven zelfs schade kunnen toebrengen aan CCTV-camera’s en dat geldautomaten ook hun harde schijven beschadigen. Om ervoor te zorgen dat de aanval onopgemerkt blijft en de aard ervan onbekend, moet het signaal onder het menselijke gehoorbereik liggen (20 tot 20.000 Hz).

Deze DoS-aanvallen die door geluidsgolven worden veroorzaakt, hebben verschillende effecten op verschillende besturingssystemen, deze staan in de onderstaande tabel.

De bovenstaande grafiek biedt verschillende symptomen, waaronder blauwe schermen en OS-fouten. Al deze kunnen de gewenste hoeveelheid schade aanrichten aan de harde schijf van uw systeem.

Bovendien voor de akoestische aanvallen schade harde schijf, ze moeten in bepaalde frequenties staan en de luidsprekers moeten in de richting van het apparaat staan. De vereiste frequenties voor vier verschillende harde-schijfmodellen staan in de onderstaande tabel.

HERSTEL VAN DE AANVAL

Eerder in dit artikel hebben we besproken hoe deze aanvallen uw harde schijf kunnen beschadigen of beschadigen. Voortdurende bestandsbeschadiging, systeemherstart en blauwe schermen kunnen ook een negatieve invloed hebben op uw harde schijf. Na akoestische aanvallen kunnen gebruikers permanent gegevensverlies, programma-crashes en slechte sectoren op hun harde schijven ervaren. Veel van de gegevens blijven beschadigd en ontoegankelijk. In sommige gevallen blijkt de harde schijf beschadigd of onherkenbaar te zijn.

Dus wat gebeurt er met uw belangrijke gegevens op de harde schijf na een akoestische aanval, gaat deze voor altijd verloren? Niet als u een recente gegevensback-up heeft. En je hoeft niet in paniek te raken, zelfs als je geen back-up hebt, want er is veel betrouwbaar akoestische aanvallen schade harde schijf data herstel dat helpt om uw verloren gegevens op te halen.

REMO Recover is een betrouwbare software voor gegevensherstel waarmee u uw bestanden gemakkelijk kunt herstellen. De tool kan tot 300 bestandstypen herstellen. En het biedt de opties van data terughalen beschadigde harde schijf of een harde schijf met beschadigde sectoren. REMO Recover kopieert de schijfkopieën van de slechte sectoren en kopieert deze schijfkopieën naar een nieuwe locatie. Later kan de gebruiker bestanden herstellen met behulp van deze schijfkopieën.

Met behulp van de schijfhersteloptie in REMO Recover, kunt u de ontbrekende schijf met slechte sectoren selecteren. En kies vervolgens een nieuwe locatie om uw herstelde gegevens op te slaan. De tool biedt ook een voorbeeldoptie waarmee de gebruiker een voorbeeld van zijn bestanden kan bekijken voordat hij wordt hersteld.

Akoestische Aanvallen Schade Harde Schijf en Crasht OS was last modified: May 11th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*