Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Remo Recover Windows 6.0

Alle nieuwe krachtige software voor gegevensherstel

Herstel eenvoudig gegevens van elk opslagapparaat onder Scenario's voor ernstig gegevensverlies.

$99.97

$69.97

1 Month license

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Stel de juiste toewijzing eenheid grootte bij formattering van een schijf

Heb je ooit zelf een schijf geformatteerd??

  Of

Poging om een schijf voor de allereerste keer te formatteren?

Dan zou je deze post zeker moeten lezen, want het gaat je vertellen waarom het belangrijk is om de juiste allocatie-eenheid in te stellen tijdens het formatteren van een drive.Hoe formatteer ik een harde schijf

Nu, wat bedoel je met ‘Grootte van de toewijzingseenheid’?

Het is ook bekend als of kan worden aangesproken als ‘Clustergrootte’. De clustergrootte bepaalt dat het kan worden gedefinieerd als het kleinste stukje schijfruimte dat een bestand bevat.Geformatteerde schijf herstellen.

Wanneer u begint met het formatteren van een partitie in een van de bestandssystemen zoals NTFS, FAT, exFAT enz., maakt Windows gebruik van de standaardwaarden als het formatteren wordt gedaan door een van de volgende methoden en deze zijn:

  • Door de ‘FORMAT’ commando vanaf de opdrachtregel zonder de clustergrootte te vermelden;
  • Wanneer de Allocation Unit in het dialoogvenster Opmaak Default Allocation Size tijdens het formatteren van een schijf vanuit Windows Verkenner.

Het is echter raadzaam om de toewijzingsgrootte klein te houden als er veel kleine bestanden aanwezig zijn. Dit zal helpen bij het besparen van schijfruimte. Maar als de grootte van de bestanden groot is, is het een goed idee om de toewijzingsgrootte groot te houden. Dit zal uiteindelijk de prestaties van het systeem verbeteren.Formatteren cluster grootte.

Onze harde schijven zijn onderverdeeld in clusters en de grootte van de toewijzingseenheid bepaalt de grootte van een enkele cluster. Het bestandssysteem waarin de harde schijf is geformatteerd, houdt de status van de aanwezige clusters bij. Wanneer een bestand of een deel van het bestand naar een cluster wordt geschreven, wordt het gemarkeerd als bezet of beschouwd als bezet. Als de clusters klein zijn, wordt de snelheid waarmee de harde schijf presteert lager. Het gebeurt omdat elk bestand in kleine stukjes is opgedeeld en het een aanzienlijke hoeveelheid tijd kost om alle gebroken stukjes van het bestand op één plek te verzamelen en ze als één geheel te openen.

En als de grootte van het cluster groot is, wordt de ruimte op de schijf verspild.


cta-button

Er is dus geen absolute maatstaf voor het bepalen van de omvang van de allocatie-eenheid. Als de grootte van de bestanden die u op de schijf wilt opslaan groot is, wordt een grote clustergrootte aanbevolen. Dit zal ook de snelheid verhogen waarmee de aandrijving zal presteren. Als u van plan bent kleinere bestanden op te slaan dan is een kleine clustergrootte voldoende. Het zal de ruimte op de schijf behouden.Harddisk Formateren

Opmerking: Het formatteren van een schijf in een bestandssysteem heeft een nadeel. Als het formatteren op een onjuiste manier wordt gedaan of als het proces op een of andere manier wordt onderbroken, kunt u de gegevens op uw schijf kwijtraken..

Lezen: Hier ziet u hoe u een exFAT-partitie kunt ophalen.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie