AVI Bestanden: Voordelen en Nadelen en Hoe te Openen Een?

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Audio-/videobestanden hebben een zeker belang in ons leven. Of het nu persoonlijk of officieel is, hun waarde kan niet worden verlaagd. We vinden het gemakkelijker om ze op te slaan en er een back-up van te maken, omdat al deze video's en audio dierbare herinneringen zijn. Maar hoe vaak denken we na over de voor- en nadelen ervan? Maar voordat we beginnen met het opschrijven van de voor- en nadelen, laten we eerst een beter begrip krijgen van wat AVI-bestanden zijn en hoe u er een kunt openen?Wat is avi bestand ?


cta-button

Wat zijn AVI-bestanden? Lees dit artikel verder om erachter te komen...

AVI-bestanden zijn ontwikkeld door Microsoft met de bedoeling om audiogegevens en videogegevens in één bestand op te slaan. De afkorting van AVI is Audio Video Interleave. Het is een bestandsextensie die de mogelijkheid biedt om audio- en videogegevens samen in één bestand op te slaan.

Nu u weet wat een AVI-bestand is, gaan we eens kijken hoe u een AVI bestand openen?

Een van de meest gebruikelijke manieren om een AVI-bestand te openen, is via Windows Media Player. Bijna elk systeem heeft dit en het is opgenomen in bijna alle versies van Windows. Nu zijn er momenten waarop u merkt dat u standaard geen AVI-bestand in Windows Media Player kunt openen. Maak je geen zorgen of paniek! Dit gebeurt, open het gewoon in Google Drive of een andere webgebaseerde opslagservice die u online kunt vinden en die betrouwbaar is.Hoe kan ik avi bestanden afspelen?

Als geen van deze bovengenoemde opties voor u werkt, kunt u altijd een AVI-bestand converteren. Soms is het beter om het jezelf gemakkelijker te maken. Download gewoon een betrouwbare gratis bestandsconverter en u zult gemakkelijk uw AVI bestand converteren naar een MP4, WMV, enz. of een ander formaat. Als u nog steeds worstelt en niet in staat bent om het probleem te achterhalen, moet u weten dat er manieren zijn om los het probleem met het niet afspelen van AVI-bestanden op gemakkelijk.

Nu, dat u weet wat een AVI-bestand is en hoe u dit kunt doen en er een kunt openen. Laten we een snelle blik werpen op de voors en tegens....

Voordelen van AVI-bestanden:

  1. Om dvd's en schijven op te slaan, kunt u ze eenvoudig in AVI-bestandsindeling maken.
  2. Het AVI-bestandsformaat heeft een zeer goede geluidskwaliteit
  3. Advertenties, promo's en korte films nemen gewoonlijk hun toevlucht tot AVI-bestandsindelingen vanwege de hogere compressiecapaciteit.
  4. Het vereist geen specifiek hardwareapparaat of softwaretoepassing om het bestand uit te voeren
  5. Omdat er veel codecs beschikbaar zijn, is het heel gemakkelijk om de vereiste compressieverhouding van het AVI-formaat te bereiken.

Nadelen van AVI-bestanden:

  1. Het comprimeren van AVI-bestanden tot een bepaalde graad kan resulteren in slechte kwaliteit of kwaliteitsverlies van de video.
  2. Als u het bestand wilt ophalen en afspelen, moet u dezelfde codec gebruiken die u hebt gebruikt, dan moet dezelfde codec op het systeem worden geïnstalleerd.
  3. AVI-bestanden kunnen zeer grote bestandsindelingen zijn als u ze niet comprimeert.

About the Author: John Harris

With a decade of experience in data recovery, John Harris, Senior Editor at Remo Software, is your go-to specialist. His focus includes partition management, Windows solutions, and data troubleshooting, delivering insightful content that serves both users and search engines. John's expertise shines through in illuminating blog posts, untangling data loss intricacies across diverse storage platforms.…