Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Remo Recover Windows 6.0

Alle nieuwe krachtige software voor gegevensherstel

Herstel eenvoudig gegevens van elk opslagapparaat onder Scenario's voor ernstig gegevensverlies.

$99.97

$69.97

1 Month license

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Back-up Computer naar Externe Harde Schijf

Vraagt u zich af hoe u een back-up van uw computer naar een externe harde schijf kunt maken? Maak je geen zorgen in dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een back-up van je computer kunt maken. We hebben verschillende versies van Windows en Mac OS behandeld. Lees het volledige artikel om erachter te komen.

Het maken van een back-up van uw gegevens wordt cruciaal in de tijd van vandaag. Uit een wereldwijd onderzoek uit 2020 bleek dat meer dan 40% van de organisaties ooit te maken heeft gehad met een datalek of verlies. Zelfs de kleinste gegevens zijn van belang en verlies door onzorgvuldigheid kan tot verlies leiden. Of u nu een laptop, mobiele telefoon, tablet of andere digitale apparaten heeft, u moet regelmatig een back-up van uw gegevens maken.

Het maken van een back-up van gegevens is belangrijk in het geval van diefstal of verlies van apparaten, schade aan het apparaat, gegevenscorruptie door virussen en malware-aanvallen die leiden tot gegevensverlies. Door een back-up van uw gegevens te maken, kunt u uw gegevens veilig en altijd beschikbaar houden. Het is zeker beter dan het voor altijd te verliezen.

Inhoudsopgave

Hoe Back-up Computer naar Externe Harde Schijf? (Windows)

Methode 1: Een back-up maken met de systeemkopietool op Windows 10

Met de systeemkopietool kunt u een volledige back-up maken naar een externe schijf of gedeelde netwerkmap. Het is echter het beste om verwijderbare opslag te gebruiken, die u vervolgens kunt loskoppelen en op een andere fysieke locatie kunt opslaan.

Gebruik deze stappen om een volledige back-up van Windows 10 te maken met de tool voor systeemkopie:

 1. Open Control Panel en ga naar de File History.
go-to-file-history
 • Onderaan het linkerdeelvenster ziet u een link naar System Image Backup, onder “See also.” Klik op die link.
click-system-image-backup
 • Het hulpprogramma System Image Backup wordt geopend. Selecteer uw externe harde schijf om de back-up van uw systeemkopie op te slaan en klik op Next. Bevestig uw instellingen en klik op Start backup.
system-image-backup

Methode 2: Back-up naar externe harde schijf in Windows 11 met “Bestandsgeschiedenis”

Bestandsgeschiedenis kan helpen bij het bewaren van bestanden in de mappen Documenten, Muziek, Afbeeldingen, Video’s en Desktop en de offline back-up van OneDrive-bestanden naar een externe harde schijf op Windows 11. Maar het is belangrijk om te ontdekken dat Bestandsgeschiedenis een volledige kopie van de originele bestanden en mappen.

 1. Sluit een externe schijf aan op de computer en navigeer naar de Update & Security sectie over de instellingen van uw computer.
 2. Tik op Back-up en klik op Add a drive om uw externe schijf op te slaan als de back-upbestemming. Schakel vervolgens de Automatically back up my files optie als je het nodig hebt.
backup-using-file-history
 • Om uw back-upbehoeften aan te passen, klikt u op more options. Hiermee kunt u aanpassen wanneer en hoe bestanden worden geback-upt.
start-the-backup

Notitie: Na meerdere back-ups vindt u mogelijk veel duplicaten van hetzelfde bestand. U kunt de tool Remo Duplicate File Remover gebruiken om al uw dubbele bestanden gemakkelijk te verwijderen.

Methode 3: Back-up van bestanden naar externe harde schijf in Windows 11 met “Back-up en herstel”

De methode is om een ander handig ingebouwd hulpmiddel te gebruiken – Windows 11 Back-up en herstel voor het maken van back-ups van bestanden. Het maakt een back-up van gegevensbestanden die zijn opgeslagen in bibliotheken, op het bureaublad en in standaard Windows-mappen. Van deze items wordt regelmatig een back-up gemaakt. Het kan ook een back-upimage maken van uw hele systeem, inclusief het besturingssysteem, toepassingen en instellingen. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om een back-up van uw computer naar de externe harde schijf te maken.

Stap 1. Ga naar Control Panel > System and Security > Backup and Restore (Windows 7).

Stap 2. Selecteer de Setup Backup optie onder de “Backup” sectie

setup-backup

Stap 3. Voer uw beheerderswachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

Stap 4. Selecteer uw back-upschijf en klik op Next.

select-the-backup-drive

Stap 5. Selecteer de Let Windows Choose optie en klik op Next. Het maakt een back-up van bestanden over gebruikers, zoals bestanden die zijn opgeslagen in bibliotheken, op het bureaublad en in standaard Windows-mappen.

let-window-choose

Notitie: Je kan kiezen Let me choose optie ook en maak een back-up van de bestanden van uw keuze.

Methode 4: Maak een handmatige back-up van uw computer naar een externe harde schijf

Om een handmatige back-up van uw computer naar een externe harde schijf te maken, hoeft u alleen maar uw externe harde schijf of flashstation op uw computer aan te sluiten en vervolgens moet u de bestanden van uw keuze naar de externe harde schijf kopiëren.

Om de bestanden te kopiëren, kunt u de bestanden eenvoudig naar de externe harde schijf/flashdrive slepen en neerzetten of u kunt ook de kopieer- en plakfunctie gebruiken.

Notitie: Zorg ervoor dat de opslaggrootte van de flashdrive voldoende is om de back-up te maken, voor een veiligere kant kunt u externe harde schijven gebruiken om de back-up te maken, aangezien externe harde schijven een grotere opslagruimte hebben, ook externe harde schijven helpen u om de back-up sneller uit te voeren als externe harde schijven werken sneller dan de flashdrives.

Hoe Back-up Computer Gegevens naar Externe Harde Schijf? (Mac)

Methode 1: Hoe maak een back-up van uw Mac-computer op een externe harde schijf met Time Machine

Time Machine is de gemakkelijkste manier om een back-up van de Mac te maken die is ontwikkeld door Apple. Als je eenmaal een tijdige back-up hebt gemaakt, is het heel eenvoudig om al je gegevens te herstellen in geval van onbedoelde verwijdering of een crash van de harde schijf.

Volg de onderstaande stappen om een back-up van uw Mac-computer naar een externe harde schijf te maken:

 1. Sluit uw externe harde schijf aan op uw Mac-computer.
 2. Klik op de Apple pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer de System Preferences
 3. Selecteer de Time Machine functie uit het menu.

select-time-machine-to-backup

 • Klik vervolgens op de Select Backup Disk optie.

select-the-external-drive

 • Selecteer de externe harde schijf/flashdrive waar u de back-up wilt maken en klik op Use Disk.

click-use-disk

 • Klik op het selectievakje naast Show Time Machine in the menu bar
 • Klik op de Time Machine pictogram (ziet eruit als een klok met een pijl tegen de klok in eromheen) in de menubalk.
 • Klik vervolgens op Back Up Now om het back-upproces te starten.
backup-now-using-time-machine
 • Time Machine maakt automatisch eenmalig een back-up van uw harde schijf. Als u in de toekomst opnieuw een back-up wilt maken, moet u ervoor zorgen dat uw back-up externe harde schijf is aangesloten en vervolgens stap 7 en 8 herhalen.

Methode 2: Handmatig back-up computer naar externe harde schijf

U kunt handmatig een back-up maken van uw Mac-computergegevens op een externe harde schijf. Sluit gewoon de externe harde schijf of flashdrive aan op uw Mac-computer en volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan met het back-upproces.

 1. Klik Finder > Preferences en onderzoek de harde schijven in Show these items on the desktop.
 2. Start nu de back-upschijf, genereer een bestandsmap en voer een naam naar keuze in.
 3. Open nu de Mac-schijf, druk op de Users’ file folder, en markeer vervolgens alle bestanden, inclusief items waarvan u een back-up wilt maken.
 4. Sleep nu alle gemarkeerde bestanden of mappen naar de externe harde schijf die u zojuist hebt gemaakt.
 5. Wacht nu tot het proces is voltooid. Hoe meer bestanden je hebt, hoe langer het duurt om te kopiëren en te plakken naar het externe opslagapparaat.

Waarom Zou u Regelmatig een Back-up van Uw Computer Moeten Maken?

Je hebt misschien de mantra’s gehoord van “alles goedmaken” en “als je er een hebt, heb je er geen”, maar niet iedereen neemt deze mantra’s zo serieus als zou moeten. Niet iedereen is zich bewust van de redenen waarom er in de eerste plaats extra kopieën of back-ups nodig zijn. Gegevensverlies kan een ramp zijn voor kleine en grote organisaties, en zelfs voor individuen. Hieronder vindt u de vijf belangrijkste redenen om regelmatig back-ups te maken.

Waarom een back-up van uw gegevens maken?

 1. Voorkom gegevensverlies: Misschien wel de belangrijkste reden voor het maken van back-ups van gegevens is om te voorkomen dat deze verloren gaan. Fouten en systeemstoringen zijn niet ongewoon, veel mensen zijn hun belangrijke gegevens kwijtgeraakt door onbedoelde verwijdering of hardware-/softwarestoringen. Het hebben van een back-up zorgt ervoor dat je altijd een plan B hebt.
 2. Auditing: Gegevensback-up is van vitaal belang voor bestuursorganen. Belastingdiensten en toezichthouders voeren vaak om verschillende redenen controles uit. Door een gegevensback-up te hebben, kunt u er zeker van zijn dat alle financiële, boekhoudkundige of andere regelgevende informatie beschikbaar zal zijn.
 3. Verminder uitvaltijd: Elke downtime kan een slechte impact hebben op een bedrijf. Als er iets misgaat, moet u dit zo snel mogelijk verhelpen, daarom is een gegevensback-up erg belangrijk. Door een gegevensback-up te hebben, vermindert u de hoeveelheid tijd die u verspilt aan het zoeken naar verloren gegevens, waardoor de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt.
 4. Tijd besparen: Als u uw gegevens bent kwijtgeraakt, moet u eraan werken om dit te herstellen. Dit kan net zo vervelend zijn als het moeten herschrijven van een belangrijke e-mail omdat uw computer crashte vlak voordat u op verzenden, schrijven of belangrijke woord- en PowerPoint-bestanden opnieuw maakte, of zo serieus als het opnieuw opbouwen van uw volledige klantendatabase.
 5. Om uw dierbare herinneringen te beschermen: Stel je voor dat je al je kinderfoto’s, foto’s van een mooie reis en video’s van je afstudeerdag kwijt bent. Gegevensverlies kan extreem stressvol zijn, vooral wanneer u dergelijke gegevens kwijtraakt die uw herinneringen uit het verleden bevatten. Om dergelijke kostbare gegevens of herinneringen tegen gegevensverlies te beschermen, moet u nu een back-up van uw gegevens maken.

Bijkomstige informatie: Als u geen toegang kunt krijgen tot uw harde schijf vanwege corruptie of andere problemen met de harde schijf, kunt u een vertrouwde tool voor gegevensherstel gebruiken, zoals Remo herstellen om uw verloren gegevens gemakkelijk van uw beschadigde harde schijf te herstellen.

De tool is in staat om verloren gegevens te herstellen, zelfs na ernstige beschadiging van de harde schijf die resulteert in RAW-partities. Zelfs in het geval van verwijderde, verloren of geformatteerde partities, kan de software elke sector van de harde schijf opruimen om meer dan 300 bestandstypen te herkennen en te herstellen. Bovendien heeft de tool ondersteuning voor het herstellen van gegevens van FAT16-, FAT32-, NTFS-, NTFS5- en ExFAT-schijven op elk Windows- en Mac OS.

Conclusie

Het komt erop neer dat het maken van een back-up van uw computer een eenvoudig en eenvoudig proces is dat u tijd en moeite bespaart voor het geval er iets met uw computer gebeurt. Door er een prioriteit van te maken en de tijd te nemen om regelmatig een back-up van uw computer te maken, zijn geweldige beschermingsmaatregelen en beschermingsmaatregelen tegen verlies of diefstal van uw gegevens.

Standaard afbeelding
John Harris

Senior Editor, Content Analyst and a fan of exceptional customer service. John develops and publishes instructional and informational content regarding partition management, Windows hot-fixes, data management and computer troubleshooting.

As a tenured data recovery specialist, John shares exceptional insights and blog posts about data loss and data recovery across any storage device. With 8+ years’ experience in writing for Data Recovery for both Mac OS and Windows OS computers, he is an avid learner who always wants to polish and simplify the data recovery process. John passes his free time playing Chess and reading Science Fiction novels.

Artikelen: 94

Geef een reactie