Behoefte voor Grafische kaart voor Photoshop

5 minutes read
Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan
Behoefte voor Grafische kaart voor Photoshop

Het hebben van een compatibele grafische kaart of een grafische processor is belangrijk omdat deze u betere prestaties geeft bij gebruik met Photoshop. U maakt zelfs gebruik van de extra functies die het biedt. In dit artikel bespreken we de vereisten voor de grafische kaart en hoe u de bewerkingsprestaties van Photoshop kunt verbeteren.Grafische kaart voor fotobewerking

Wanneer heb je een grafische kaart nodig?

Grafische kaarten zullen uw bewerkingservaring zeker verrijken. Grafische kaart of GPU wordt gebruikt om de beeldkwaliteitsnormen te handhaven, om grote RAW- of TIFF-formaten te bewerken met Photoshop. Een RAW-beeld van een camera kan gemakkelijk behoorlijk veel MB in het geheugen gebruiken, soms meer dan een GB in de bewerkingsmodus, die veel RAM op uw computer kan gebruiken, waardoor deze traag werkt. Grafische kaart met extra geheugen stelt u in staat het beeldscherm sneller te verversen zonder RAM en CPU op de computer te verbruiken. Simpel gezegd, zonder grafische kaart zou het meer tijd kosten om gegevens te verzenden als u een groot afbeeldingsbestand bewerkt.Grafische kaart photoshop

Deze Photoshop-functies werken niet zonder de grafische processor - 3D, Oil Paint, Scrubby Zoom, Render - Picture Frame, Flame and Tree, Flick Panning en Smooth Brush Resizing.Wat is een grafische kaart ?

Basisvereisten voor beeldscherm en grafische processor

Voor een fatsoenlijke weergave heb je minimaal 1024x768 weergave nodig, terwijl de aanbevolen vereiste 1280x800 is. En 16-bits kleur een VRAM van 512 MB. Om toegang te krijgen tot OpenGL-versnelling, moet de computer Shader Model 3.0 of hoger en OpenGL v2.0 ondersteunen. Voor OpenCL-versnelling moet de computer OpenCL v1.1 of hoger ondersteunen.Beste grafische kaart voor photoshop.

Twee of meer grafische kaarten of grafische processors gebruiken

Momenteel gebruikt Photoshop niet meer dan één GPU. Of u er nu een of meer gebruikt, de prestaties van Photoshop blijven hetzelfde. Het gebruik van meerdere GPU's met verschillende stuurprogramma's kan zelfs problemen veroorzaken met de versnelde functies van GPU in Photoshop. Als u op zoek bent naar een beter resultaat, kunt u twee of meer beeldschermen op één grafische kaart aansluiten. Als u meer dan één grafische kaart wilt gebruiken, zorg er dan voor dat ze van hetzelfde model en merk zijn. Anders kan uw Photoshop vastlopen en andere problemen ondervinden.

Opmerking: Als u een foutmelding op de werkschijf bent tegengekomen terwijl u aan Photoshop werkte en op zoek bent naar een oplossing voor Hoe repareren photoshop scratch disk fout, u kunt gebruik maken van Photoshop-software voor het herstellen van bestanden. Je kunt de proefversie meteen downloaden, als je tevreden bent met de resultaten, ga je gang en doe je de aankoop.

Prestatie Voorkeuren gebruiken voor GPU in Photoshop

Hieronder vindt u de stapsgewijze handleiding voor het gebruik van prestatievoorkeuren op zowel Windows- als Mac-computers.

Voor Windows: Open Photoshop, selecteer Edit en Preferences en vervolgens Performance.

Voor Mac: Open Photoshop, dan Preferences en toen Performance.

Selecteer nu in het venster Prestaties Graphics Processor in de instellingen van de grafische processor.

Kies Geavanceerde instellingen en kies de onderstaande specificaties:

Tekenmodus:

Basic: Deze modus gebruikt de minimale hoeveelheid VRAM- of grafische kaartgeheugen en maakt basis GPU-functies mogelijk.

Normal: Verbruikt veel VRAM en maakt op GPU gebaseerde tone mapping, checkerboard blending en kleurafstemming mogelijk

Advanced: Biedt verschillende GPU-vooruitgangen en voordelen in de normale modus die zorgen voor verbeterde prestaties.

Graphics Processor to Accelerate Computation: Om de interactiviteit van Puppet Wrap en Wrap-voorbeelden te vergroten.

OpenCL: Deze optie is alleen beschikbaar op nieuwe grafische kaarten die OpenCL v1.1 of hoger ondersteunen. Met OpenCL kunt u Smart Sharpen, Select Focus Area, nieuwe Blur-Gallery-filters of Image-Size versnellen door Details behouden te selecteren.

Anti-alias Guides and Paths: Laat de GPU de randen van geverfde paden en hulplijnen verzachten.

Conclusie:

Nu u op de hoogte bent van de vereisten voor de grafische kaart voor Photoshop, kunt u optimaal gebruik maken van de functies en specificaties van Photoshop en het beste plaatje schilderen.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software