5 Beste Dubbele Bestandszoekers | 2024

9 minutes read

Het vinden van de beste software voor het verwijderen van dubbele bestanden kan een uitdaging zijn als u er minder of geen kennis van heeft. Om u te helpen bij het selecteren van de beste dubbele bestandszoeker, hebben we de 5 meest bekende hulpprogramma’s voor het verwijderen van dubbele bestanden van 2022 getest onder verschillende parameters zoals prijs, gebruikersinterface, prestaties, snelheid, enz. U kunt ook Remo Duplicate File Finder gebruiken om dubbele bestanden te verwijderen bestanden in eenvoudige klikken. Deze dubbele bestandsverwijderaar is het meest geschikt voor alle gebruikersklassen die efficiëntie als prioriteit hebben gesteld.

Geschreven door
Bijgewerkt aan

Als u minder dubbele bestanden heeft, kunt u deze gemakkelijk identificeren en verwijderen. Maar wat als u dubbele bestanden wilt verwijderen uit een grotere dataset die is verspreid over verschillende mappen of stations? In dergelijke gevallen moet u de beste software voor het verwijderen van dubbele bestanden gebruiken.

Elke betrouwbare dubbele bestandszoeker op uw Windows of Mac kan u helpen dubbele bestanden en foto's met eenvoudige klikken te verwijderen. Een perfecte tool voor het verwijderen van dubbele bestanden moet niet alleen dubbele bestanden vinden en verwijderen die op uw computer zijn opgeslagen, maar moet ook het verschil tussen vergelijkbare bestanden begrijpen. Op deze manier kunt u uw opslagruimte en cruciale tijd besparen bij het organiseren van uw gegevens die op verschillende locaties zijn opgeslagen.

Laten we, zonder verder te betalen, de beste dubbele verwijderaar vinden om dubbele bestanden van Windows of Mac te verwijderen.

Wat is de Beste Dubbele Bestand Zoeker?

1.Remo dubbele bestanden verwijderen

Prijs: $ 19.95

Platform: Windows, Mac, Android, iOS

Interface: verfijnd en minimalistisch

Remo dubbele bestanden verwijderen is een van de hooggewaardeerde dubbele bestandszoekers met al meer dan een miljoen downloads. Met een prijs van minder dan $ 20, is deze dubbele bestandszoeker niet alleen de voordeligste van alle tools, maar wordt hij ook geleverd met de meest intuïtieve gebruikersinterface.

Deze dubbele bestandsverwijderaar geeft gebruikers een duidelijke gebruikerservaring door afzonderlijke opties te bieden om de hele schijf te scannen en een specifieke map om dubbele items te verwijderen op basis van de prioriteit. Remo bestaat slechts uit een 2-stappenproces en is ook de gemakkelijkste tool om te gebruiken. Om de dubbele bestanden of mappen te verwijderen, hoeft u alleen maar een schijf te selecteren en op de knop Scannen te klikken. In eenvoudige bewoordingen is Remo Duplicate File Remover het meest geschikt voor alle gebruikersklassen die efficiëntie als prioriteit hebben.windows dubbele bestanden verwijderen

best duplicate file remover tool

Kopen voor Windows of Mac

Pluspunten:

 • Intuïtieve grafische interface
 • Beschikbaar op alle platformen (Windows, Mac, Android, iOS)
 • MD5 hash-algoritme is standaard exact match-algoritme, vandaar dat tool de beste nauwkeurigheid biedt
 • U kunt een voorbeeld van de dubbele bestanden bekijken, zodat u kunt beslissen welke bestanden u wilt verwijderen en bewaren
 • De tool voert byte-byte-vergelijking uit. Dat wil zeggen dat het de inhoud van het bestand vergelijkt in plaats van de bestandsnaam of -grootte

Notitie: Remo Duplicate File Remover-tool verplaatst al uw verwijderde dubbele bestanden naar de Prullenbak in plaats van ze permanent te verwijderen. Dit is om u de kans te geven verwijderde bestanden te herstellen als ze per ongeluk zijn verwijderd.dubbele bestanden zoeken en verwijderen.

Nadelen:

 • De scantijd kan toenemen op basis van het aantal bestanden in een map
 • Voorbeeldbestanden hebben geen volledige resolutie

Hoe dubbele bestanden te verwijderen met Remo Duplicate File Remover?

Launch Remo Duplicate File Remover

Stap 1: Start de software en kies tussen Scan Drive of Scan Folder afhankelijk van uw behoefte.

select the drive from which you want to remove duplicate files

Stap 2: Now, select the folders from which you want to delete files and click on the Start Scan option.

Delete duplicate files using Remo Duplicate File Remover

Stap 3: You can refine the scan results using various filters like Images, Video, Documents, etc. And, click on the Delete option to successfully remove all your duplicate files on Windows or Mac system.

2.Verstandige dubbele vinder

Prijs: $ 23.54

Platform: Windows

Interface: Minimalistisch en rustiek

wise duplicate finder

Van alle topverwijderaars van dubbele bestanden heeft Wise Duplicate Finder de meest minimalistische gebruikersinterface. U hoeft alleen het station of de map te selecteren en deze te scannen om de dubbele bestanden te vinden. U krijgt 3 modi om te scannen op duplicaten en dat zijn allemaal geen extra functies om de resultaten te classificeren. Hieronder volgen de parameters, voor- en nadelen van de tool.

Pluspunten:

 • Groepeert alle dubbele bestanden samen
 • De minste scantijd (op basis van de modus die u hebt geselecteerd)
 • De tool is gemakkelijk te gebruiken, maar heeft veel verfijning nodig. Wise Duplicate Finder is geschikt voor een gebruiker die gewoon wat ruimte wil vrijmaken, ongeacht welke bestanden worden verwijderd

Nadelen:

 • De interface is te eenvoudig en heeft veel verbetering nodig, vooral voor beginnende gebruikers
 • Het grootste nadeel is dat de tool geen voorbeeld van dubbele bestanden biedt, dus u weet niet welk duplicaat/vergelijkbaar bestand u verwijdert
 • Kan de dubbele bestanden niet classificeren op basis van bestandstype, zoals document, muziek, video's
 • Alleen nauwkeurig in exacte match-modus, andere twee modi leveren lagere resultaten op dan verwacht

Snelle notitie: Bekijk dit als je wilt weten hoe je dubbele foto's kunt verwijderen met de dubbele foto verwijderen tool.

3.Eenvoudige dubbele bestandszoeker

Prijs: $39.95

Platform: Windows

Interface: eenvoudig

easy duplicate file finder

Easy Duplicate File Finder is een beetje geavanceerde tool in vergelijking met de bovengenoemde tools. De prijs is echter bijna 40 dollar, wat te hoog is in vergelijking met de andere tools die we hebben getest. Het belangrijkste kenmerk van deze tool is dat het dubbele bestanden op uw cloudopslagstations kan vinden. De tool biedt ook het volledige rapport van welk bestandstype gebruikelijk is bij alle gevonden duplicaten.

Pluspunten:

 • Eenvoudige gebruikersinterface
 • Zeer nauwkeurig
 • U kunt ook aanvullende bestandstypen, maximale en minimale bestandsgroottes definiëren
 • Biedt u voorbeeldafbeeldingen met volledige resolutie
 • Segmenteert het op bestanden gebaseerde bestandstype
 • U kunt de scansessie ook opslaan

Nadelen:

 • De tool is traag tijdens het scannen
 • Dit programma voor het verwijderen van dubbele bestanden vindt duplicaten met grote nauwkeurigheid. Maar het is erg duur voor de geleverde functionaliteiten om alleen de dubbele bestanden te vinden.

4.Dubbele reiniger

Prijs: $ 29.95

Platform: Windows

Interface: Geavanceerd

duplicate cleaner

Duplicate cleaner is een echt geavanceerde tool. Het heeft alle speciale opties, beeldmodus en muziekmodus. U kunt extra opties vinden, zoals hetzelfde bestandstype, dezelfde grootte, bestandsextensie. Zelfs na het scannen van de schijf, zult u merken dat de tool veel extra functies biedt die het verwijderen van dubbele bestanden gemakkelijk maken.

Pluspunten:

 • Speciale modi om foto's te vinden en dubbele bestanden te mijmeren
 • Echt nauwkeurig en voert byte-naar-byte-vergelijking uit
 • Gebruiker kan bulk dubbele bestanden markeren op basis van aanmaakdatum, wijzigingsdatum, bestandsgrootte, tekstpatroon
 • Het wordt geleverd met een speciale audiospeler om audiobestanden af te spelen voordat ze worden verwijderd.

Nadelen:

 • Ingewikkelde interface, een beginnende gebruiker kan de tool niet gebruiken
 • De geboden opties zijn moeilijk te begrijpen
 • Scanopties zijn weggestopt en moeilijk te vinden

5.Xyplorer

Prijs: $39.95

Platform: Windows

Interface: Minimalistisch en rustiek

xyplorer

Xyplorer is de meest geavanceerde duplicaatzoeker in het stel, en ook de meest gecompliceerde om te gebruiken. De tool lijkt meer op een bestandsbeheerder dan op een dubbele bestandsverwijderaar, aangezien een dubbele bestandszoeker een van de opties is die bij de tool worden geleverd. De tool gebruikt MD5 en byte-byte-vergelijking met het scannen op dubbele bestanden. Deze tool is echter niet voor gewone gebruikers. U kunt ook aangepaste opdrachten programmeren en de bestanden op uw computer wijzigen. Dus als je alleen een tool wilt om de dubbele bestanden te vinden, dan is deze overkill.

Pluspunten:

 • Dit is een geavanceerde of holistische tool om volledige gegevens te beheren die op uw computer zijn opgeslagen
 • 30 dagen evaluatieperiode
 • De snelste scantijden
 • Xyplorer wordt niet aanbevolen voor dagelijks gebruik, maar als u voor deze tool kiest, krijgt u ook veel functionaliteiten waarmee u uw computergegevens efficiënt kunt beheren.

Nadelen:

 • Zeer ingewikkeld in gebruik
 • Het is echt moeilijk om de dubbele vinderoptie te vinden

Vergelijking van de 5 beste dubbele bestandsverwijderaar:

ToolUser InterfaceScan ModesAlgorithmsPlatformsAdditional features
Remo dubbele bestandsverwijderaarVerfijnd en minimalistischGeen modiMD5 hash-algoritmeWindows, Mac, Android, iOSKan de dubbele bestanden classificeren op basis van bestandsindeling en voorbeeld van dubbele bestanden
Verstandige dubbele vinderMinimalistisch en rustiek3 standenOvereenkomen Bestandsgrootte en bestandsnaam Gedeeltelijke overeenkomst Exacte overeenkomstWindowsKan lege bestanden vinden
Eenvoudige dubbele bestandszoekerEenvoudigGeen scanmodiSHA256Windows, MacKan duplicaten vinden op clouddrives
Dubbele reinigerGeavanceerdGeen scanmodiMD5 en byte naar byteWindowsBulk markeren van het dubbele bestand voordat het wordt verwijderd
XyplorerGeavanceerd en ingewikkeldGeen scanmodiMD5 en byte naar byteWindowsHet vinden van duplicaten is een van alle andere functies

Laatste woorden:

Hopelijk heeft dit artikel je een volledig begrip gegeven van de beste dubbele bestandszoeker voor jou en je systeem of opslagstation. U kunt de tool Remo Duplicate File Remover gebruiken als u op zoek bent naar de meest efficiënte gebruikersinterface om dubbele bestanden onmiddellijk te verwijderen. Het biedt u ook onberispelijke resultaten door byte-naar-byte-vergelijking te implementeren. Over het algemeen is Remo de beste tool voor het vinden van dubbele bestanden voor gebruikers die gewoon in de kortst mogelijke tijd dubbele bestanden willen verwijderen. Aangezien de tool in beide versies beschikbaar is, kunt u ook verwijder dubbele bestanden op Mac.

About the Author: John Harris

With a decade of experience in data recovery, John Harris, Senior Editor at Remo Software, is your go-to specialist. His focus includes partition management, Windows solutions, and data troubleshooting, delivering insightful content that serves both users and search engines. John's expertise shines through in illuminating blog posts, untangling data loss intricacies across diverse storage platforms.…