Beveiligen van uw Externe Harde Schijf

Tegenwoordig gebruiken gebruikers de externe harde schijf vanwege ruimtegebrek op de interne harde schijf om gegevens op te slaan en om hun essentiële bestanden veilig en veilig te back-uppen. Door een externe harde schijf op een pc of laptop aan te sluiten met behulp van USB-verbindingen, kunt u bestanden delen van pc naar externe harde schijf of omgekeerd. Bovendien kunt u deze schijven gebruiken om uw essentiële bestanden veilig en beveiligd te back-uppen. Gegevens die op de externe harde schijf zijn opgeslagen, kunnen in elke situatie verloren gaan als gevolg van bestandsbeschadiging, virusaanvallen en vele andere redenen. Daarom is het beter om uw externe schijf op eigen risico te beveiligen.

Volg enkele voorzorgsmaatregelen om uw externe harde schijf te beveiligen

Transporteer de harde schijf voorzichtig: stel dat u, als u een harde schijf moet vervoeren per trein, bus of koeriersdienst, een antistatische tas gebruikt die eigen behuizingen bevat. Bij vliegreizen kunt u uw harde schijf veilig door de X-ray-machine op de luchthaven verzenden.

Regelmatig Scannen: Virusaanvallen zijn een van de belangrijkste problemen achter het verlies van enorme gegevens van de harde schijf en zelfs als uw harde schijf ontoegankelijk wordt na het beschadigen van de partitietabel. Scan ze daarom regelmatig met bijgewerkte antivirustool.

Verwijder de harde schijf met behulp van de optie Veilig verwijderen:: veel gebruikers delen enorme gegevens met behulp van deze harde schijf door ze op elk gewenst moment met pc of laptop te verbinden. U kunt de harde schijf aansluiten op pc of laptop via USB- en Fire Wire-verbindingen. Tijdens het overbrengen van gegevens van de pc naar de harde schijf en omgekeerd, als u per ongeluk het station uitwerpt zonder de veilige verwijderoptie op de pc te gebruiken, leidt dit tot een ontoegankelijke harde schijf en dit leidt tot enorm gegevensverlies.

Controleer regelmatig op slechte sectoren: Slechte sector is een van de meest algemene situaties op de harde schijf. Zodra uw harde schijf ongeldige sectoren bevat, kan het zijn dat de harde schijf niet meer kan worden gebruikt. U kunt de slechte sectoren repareren met behulp van de ingebouwde tool van Windows. Volg de eenvoudige stappen om ze te repareren

  • Ga naar Mijn computer en klik met de rechtermuisknop op de partitie op de harde schijf
  • Klik vervolgens op Eigenschappen en kies Tools
  • Klik bij Foutcontrole op Nu Controleren
  • Kies “Zoeken naar en probeer herstel van slechte sectoren” en klik op “Starten”

Dit is de gemakkelijkste manier om slechte sectoren op de harde schijf te doden, maar soms werkt dit niet altijd. Daarom, in het geval dat u niet in staat bent om de bovengenoemde stappen te verhelpen, gebruik dan andere betrouwbare tools van derden.

Zelfs na het volgen van de bovengenoemde voorzorgsmaatregelen en tips om uw externe harde schijf te beschermen, kunnen gegevens verloren gaan door onverwachte situaties en acties zoals het per ongeluk formatteren van de schijf, het verwijderen van vitale bestanden in plaats van ongewenste bestanden en mappen en het onderbreken van het bestandsoverdrachtproces, enzovoort. In deze situaties, met behulp van software van derden, zoals Remo Data Herstel Software hulpmiddel, kan men efficiënt en gemakkelijk bestanden van externe harde schijf terughalen.

Dingen om te onthouden

  • Houd de harde schijf nooit op zijn plaats waar ze per ongeluk kunnen vallen
  • Voorkom dat spanningspieken op uw harde schijf gebeuren
  • Vermijd het gebruik van uw externe harde schijf in verschillende besturingssystemen
  • Werp uw externe harde schijf op de juiste manier uit
  • Scan uw externe harde schijf regelmatig met behulp van een goed antivirusprogramma

 

Beveiligen van uw Externe Harde Schijf was last modified: december 10th, 2019 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*