Hoe Repareren Opslagapparaat Werkt niet Gebruik makend van Diskpart op Windows 10

Hoewel je duizenden voorzorgsmaatregelen hebt genomen om je schijf fit en draaiend te houden, weten we dat het bijna zeker is dat er op een bepaald moment een foutmelding verschijnt.

En hoewel velen van ons geen tech-genie zijn om die problemen op te lossen, is niet gemakkelijk, we zoeken allemaal hulp.

Maar zonder een goed begrip van het probleem, kunnen dingen soms averechts werken. Laten we dus eerst beginnen met het probleem …

Wat kan er misgaan als je opslagapparaat niet werkt?

Dus je bent te laat aangelopen voor een zeer belangrijke presentatie en plotseling bevriest je computer. Eigenlijk is het geen pc-probleem, omdat er staat dat uw “schijf niet toegankelijk is”.

Dit kan te wijten zijn aan beschadiging van gegevens, een station met de verkeerde capaciteit of een station dat niet kan worden geformatteerd. Telkens wanneer je je opslagapparaat met heel veel dingen vult en er geen juiste opmaak is, is het vrijwel zeker dat je met deze problemen zult worden geconfronteerd.

Dus wat doe je nu?

Wanneer je een probleem als dit tegenkomt, begin dan allereerst door te onderzoeken. Soms, wanneer Windows de schijf niet detecteert, volstaat het om uw systeem uit te schakelen en in te schakelen. Soms ziet of herkent Windows je schijf helemaal niet. Koppel in dat geval uw schijf los en sluit deze op een andere USB-poort aan. Als het daar wordt herkend en niet in deze, heb je gewoon een lege USB-poort. Na het uitproberen van beide dingen, als niets werkt, hoeft u alleen maar schoon te maken of uw opslagstation te formatteren. Er zijn verschillende manieren om je schijf op te schonen en te formatteren, een van de gemakkelijkste is door Diskpart te gebruiken in Windows 10.

Vergeet niet dat wanneer u uw opslagschijf gaat reinigen, u de volledige aandacht moet besteden. U wilt geen belangrijk bestand wissen of opruimen dat u later nodig zou kunnen hebben. Het gebruik van diskpart in Windows 10 verhelpt niet alleen je probleem, maar het wist ook alles wat je op dat station gaat selecteren. Dus zorg ervoor dat je, voordat je hiermee doorgaat, een volledige back-up van je systeem maakt.

Start een opdrachtprompt als beheerder:

Om de opdrachtprompt als beheerder te kunnen starten, moet u met de rechtermuisknop op de knop Start klikken of Windows-toets + X indrukken en Command prompt (Beheerder) selecteren.

Gebruik Diskpart om het opslagstation te reinigen:

Zorg ervoor dat u uw opslagapparaat hebt aangesloten, of het nu gaat om een ​​USB-stick, een SD-kaart of een ander opslagstation.

  • Om de diskpart-tool te starten, typt u de volgende opdracht ‘diskpart’ in het opdrachtpromptvenster en drukt u op invoeren.
  • Typ de volgende opdracht ‘list disk’ om alle beschikbare stations weer te geven en druk op invoeren.
  • Identificeer de schijf die u wilt opschonen. Gebruik de volgende opdracht ‘select diskxxx’ om het station te selecteren en druk op invoeren.

Zorg ervoor dat u het juiste station selecteert en typ het juiste schijfnummer, anders had u belangrijke gegevens opgeruimd.

  • Eenmaal hebt u ervoor gezorgd dat u de juiste schijf hebt geselecteerd en het correcte schijfnummer hebt ingevoerd. U kunt nu doorgaan en typ de volgende opdracht “clean” de schijf en druk op invoeren.

U hebt diskpart gebruikt om de schijf te reinigen. In het geval dat u de verkeerde schijf hebt gewist of per ongeluk het verkeerde schijfnummer hebt ingevoerd, kunt u altijd naar DIY gids over het herstellen van partities na gebruik van DiskPart

Partitie van de schijf initialiseren:

U zou in staat moeten zijn de partitie te initialiseren en de schijf te formatteren zoals u normaal doet.

  • Begin met het typen van de volgende opdracht ‘create partition primary’ en druk op invoeren.
  • Typ nu de volgende opdracht ‘select partition 1′ om de zojuist gemaakte partitie te selecteren en druk op invoeren.
  • Ga nu door en stel de partitie actief in door de volgende opdracht ‘ active’ te typen en druk op invoeren.

De schijf formatteren:

Nu je de partitie hebt kunnen voltooien, initialiseer je nu het formatteren van de schijf om het proces te voltooien.

  • Typ de volgende opdracht ‘format FS=NTFS label=WC-Drive quick’. Zorg ervoor dat u ‘WC-Drive’ in de opdracht vervangt door de drive-naam die u wilt gebruiken. Dit is om de partitie te formatteren met behulp van NTFS en om een label in te stellen. Vergeet niet op Enter te drukken.
  • Typ nu het volgende commando ‘assign letter = W’. Wederom, verander de ‘W’ met een letter die je wilt gebruiken en druk op Enter.
  • Typ ten slotte de opdracht ‘exit’ om de taak te voltooien.

Vergeet niet dat u ervoor wilt zorgen dat u de juiste schijf opruimt met het juiste schijfnummer. Hoewel er misschien veel andere hulpmiddelen zijn om een schijf te formatteren, wilt u verwarring voorkomen en doorgaan met diskpart zodat het proces snel en volledig is. Ook zal het je tijd en moeite besparen gegevens herstellen na snel formatteren.

Hoe Repareren Opslagapparaat Werkt niet Gebruik makend van Diskpart op Windows 10 was last modified: december 4th, 2019 by John Harris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*