Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Remo Recover Windows 6.0

Alle nieuwe krachtige software voor gegevensherstel

Herstel eenvoudig gegevens van elk opslagapparaat onder Scenario's voor ernstig gegevensverlies.

$99.97

$69.97

1 Month license

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Hoe Repareren Opslagapparaat Werkt niet Gebruik makend van Diskpart op Windows 10

Ook al heeft u duizenden voorzorgsmaatregelen genomen om uw schijf fit en werkend te houden, we weten dat het vrijwel zeker is dat u op een bepaald moment een foutmelding krijgt.

En hoewel velen van ons geen technisch genie zijn, is het niet eenvoudig om deze problemen op te lossen, maar we zoeken allemaal hulp.

Maar zonder een goed begrip van het probleem, kunnen dingen soms averechts werken. Dus laten we eerst beginnen met het probleem…

Wat kan er misgaan als je opslagapparaat niet werkt?

Dus je bent te laat gekomen voor een zeer belangrijke presentatie en plotseling loopt je computer vast. In principe is het geen pc-probleem, omdat er staat dat uw “schijf niet toegankelijk is”.

Dit kan te wijten zijn aan gegevenscorruptie, een schijf die de verkeerde capaciteit aangeeft of een schijf die niet kan worden geformatteerd. Wanneer u uw opslagapparaat met veel dingen vult en er is geen goede opmaak, dan is het vrijwel zeker dat u deze problemen zult tegenkomen.Repareren diskpart windows 10

Dus wat doe je nu?

Wanneer je een probleem als dit tegenkomt, begin dan eerst en vooral met het onderzoeken. Soms, wanneer Windows de schijf niet detecteert, hoeft u alleen maar uw systeem uit en aan te zetten. Soms ziet of herkent Windows uw schijf helemaal niet. Koppel in dat geval uw schijf los en probeer deze op een andere USB-poort aan te sluiten. Als het daar herkent en niet in deze, heb je gewoon een lege USB-poort. Nadat u beide dingen hebt geprobeerd en als niets werkt, hoeft u alleen maar uw opslagstation op te schonen of te formatteren. Er zijn verschillende manieren om uw schijf op te schonen en te formatteren, een van de gemakkelijkste is door Diskpart op Windows 10 te gebruiken.

Onthoud dat wanneer u uw opslagschijf gaat opschonen, u er volledig op moet letten. U wilt geen belangrijk bestand wissen of opschonen dat u later misschien nodig heeft. Het gebruik van diskpart op Windows 10 lost niet alleen uw probleem op, maar wist ook alles wat u op die schijf gaat selecteren. Zorg er dus voor dat u een volledige back-up van uw systeem maakt voordat u hiermee doorgaat.Diskpart repair windows 10

Start een opdrachtprompt als beheerder:

Om de opdrachtprompt als beheerder te kunnen starten, moet u met de rechtermuisknop op de knop Start klikken of op Windows-toets+X drukken en Opdrachtprompt (beheerder) selecteren.

Gebruik Diskpart om het opslagstation te reinigen:

Zorg ervoor dat u uw opslagapparaat hebt aangesloten, of het nu een USB-flashstation of SD-kaart is of een ander opslagstation.

  • Om de diskpart-tool te starten, typt u de volgende opdracht ‘diskpart’ in het opdrachtpromptvenster en drukt u op Enter.
  • Typ de volgende opdracht ‘list disk’ om alle beschikbare stations weer te geven en druk op Enter.
  • Identificeer de schijf die u wilt opschonen. Gebruik de volgende opdracht ‘select diskxxx’ om de schijf te selecteren en druk op Enter.

Zorg ervoor dat u de juiste schijf selecteert en typ het juiste schijfnummer, anders zou u belangrijke gegevens hebben opgeruimd.Hoe externe harde schijf repareren werkt niet Windows

  • Eens heb je ervoor gezorgd dat je de juiste schijf hebt geselecteerd en het juiste schijfnummer hebt ingevoerd. U kunt nu doorgaan en de volgende opdracht typen om de schijf schoon te maken en op Enter drukken.

U hebt met succes diskpart gebruikt om de schijf op te schonen. Als je de verkeerde schijf hebt gewist of per ongeluk het verkeerde schijfnummer hebt ingevoerd, kun je altijd naar DIY gids over het herstellen van partities na gebruik van DiskPart

Partitie van de schijf initialiseren:

U zou in staat moeten zijn de partitie te initialiseren en de schijf te formatteren zoals u normaal doet.

  • Begin met het typen van de volgende opdracht ‘maak partitie primair’ en druk op Enter.
  • Typ nu de volgende opdracht ‘select partitie 1’ om de partitie te selecteren die u zojuist hebt gemaakt en druk op Enter.
  • Ga nu door en stel de partitie actief in door de volgende opdracht ‘actief’ te typen en op Enter te drukken.

De schijf formatteren:

Nu je de partitie hebt kunnen voltooien, initialiseer je nu het formatteren van de schijf om het proces te voltooien.

  • Typ de volgende opdracht ‘format FS=NTFS label=WC-Drive quick’. Zorg ervoor dat u ‘WC-Drive’ in de opdracht vervangt door de drive-naam die u wilt gebruiken. Dit is om de partitie te formatteren met behulp van NTFS en om een label in te stellen. Vergeet niet op Enter te drukken.
  • Typ nu het volgende commando ‘assign letter = W’. Wederom, verander de ‘W’ met een letter die je wilt gebruiken en druk op Enter.
  • Typ ten slotte de opdracht ‘exit’ om de taak te voltooien.

Onthoud dat u er zeker van wilt zijn dat u de juiste schijf opruimt met het juiste schijfnummer. Hoewel er veel andere hulpmiddelen kunnen zijn om een schijf te formatteren, wilt u verwarring voorkomen en doorgaan met diskpart, zodat het proces snel en volledig is. Het bespaart u ook de tijd en moeite om gegevens herstellen na snel formatteren.

Standaard afbeelding
John Harris

Senior Editor, Content Analyst and a fan of exceptional customer service. John develops and publishes instructional and informational content regarding partition management, Windows hot-fixes, data management and computer troubleshooting.

As a tenured data recovery specialist, John shares exceptional insights and blog posts about data loss and data recovery across any storage device. With 8+ years’ experience in writing for Data Recovery for both Mac OS and Windows OS computers, he is an avid learner who always wants to polish and simplify the data recovery process. John passes his free time playing Chess and reading Science Fiction novels.

Artikelen: 70

Geef een reactie