Harde Schijf Controle: Weet of uw Harde schijf dood gaat

Een defecte harde schijf kan op verschillende manieren voor iedereen veel pijn veroorzaken. Het is een van de meest voorkomende verliezen die een computergebruiker ervaart. Het falen van de harde schijf wordt des te rampzaliger als u geen back-up van uw harde schijfgegevens hebt. Er zijn een aantal gevallen waarin gebruikers vergeten een back-up te maken voor de gegevens op de harde schijf gedurende een lange tijd. Dit kan een enorm verlies veroorzaken in een tijd van uitval van de harde schijf. U moet zich altijd bewust zijn van de gezondheid van uw harde schijf en weten of uw harde schijf doodgaat.

De belangrijkste reden voor een dergelijk verlies is nalatigheid met betrekking tot de gezondheid van uw harde schijf. De harde schijf raakt in de loop van de tijd versleten en wordt onderweg behandeld. Een aantal keren dat er fysieke schade aan de harde schijf wordt toegebracht, wordt het probleem met de harde schijf veroorzaakt. Enkele van de belangrijkste gegevens bevinden zich op harde schijven. Dus het behoud van de integriteit van de harde schijf is erg belangrijk voor ons allemaal.

Wat te doen als de harde schijf doodgaat?

Harde schijven zijn elektronica die functioneel is zolang de computer aanstaat. Ze hebben een groot aantal bestanden met betrekking tot het besturingssysteem en de functionaliteit ervan. Harde schijven bevatten ook een aantal belangrijke bestanden, zoals kantoorbestanden en persoonlijke bestanden.

Een harde schijfcrash kan overweldigend zijn voor iemand die geen back-up van gegevens heeft. Een gebruiker eindigt met het stellen van vragen zoals hoe kan ik gegevens van de Toshiba-harde schijf herstellen, of hoe ik mijn HDD-gegevens terug kan krijgen na het formatteren, en de lijst gaat maar door.

Om een ​​dergelijk verlies te voorkomen, kunt u een regelmatige back-up van uw harde schijf data plannen. Een routinematige back-up kan u helpen uw informatie te beveiligen tot het moment dat uw harde schijf crasht. U kunt uw gegevens altijd terugkrijgen met een dergelijke back-up in tijden van nood.

Symptomen van defecte harde schijf

De precieze tijd aangeven waarop de harde schijf defect is, is niet mogelijk. U kunt echter zeker de conditie van de harde schijf beweren met behulp van bepaalde stappen en hulpmiddelen. Hier ziet u hoe u de conditie van uw harde schijf kunt controleren.

Corruptie

Een van de belangrijkste tekenen van een defect op de vaste schijf is bestandsbeschadiging. Er zijn een aantal gevallen waarin de harde schijf een neiging tot corruptie vertoont. Je zou corruptie in een aantal bestanden kunnen zien, die vroeger goed waren.

Meestal toont een falende harde schijf systeembestandscorruptie. Dit kan zelfs leiden tot het blauwe scherm van de dood fout. Als u ziet dat uw systeembestanden vaak corrupt worden, is het tijd om een ​​back-up te maken. Het is misschien ook tijd om na te denken over het wijzigen van uw harde schijf, maar de huidige harde schijf werkt ook prima.

Prestatieverlaging

Meestal vertoont de harde schijf een langzame reactie op een opdracht. Dit komt omdat de harde schijf moe wordt en niet meer goed kan werken. Als uw systeem traag werkt of langzamer trager wordt, laat dit zien dat uw harde schijf op weg is naar zijn dood. Dit werpt een vlag voor u om actie te ondernemen.

Je kunt dit verschil zien tijdens het starten van een zwaar programma of het spelen van games. Het gebeurt ook tijdens het gebruik van internet voor het starten van een videospeler. Als u ziet dat uw videospelers niet goed werken, geeft dit aan dat uw vaste schijf defect is.

Harde schijfgeluid

De harde schijf van het bewegende schijftype heeft een eigenaardig geluid terwijl ze werken. Dit is een van de nadelen van deze harde schijven. De geluiden van de harde schijf zijn verschillend en gebruikers raken vertrouwd met enkele van de geluiden van klik en draai tijdens het gebruik van een computer.

Als de harde schijf echter een ongewoon geluid maakt, geeft dit aan dat er iets mis is met de harde schijf. De harde schijf werkt mogelijk niet goed of ondervindt moeilijkheden bij het gebruik. Daarom, als je goed luistert naar het harde schijfgeluid en iets ongewoons of een zwaar geluid hoort, betekent dit dat de gezondheid van de harde schijf niet goed is. U kunt overwegen om uw harde schijf te controleren en een back-up van uw gegevens te krijgen.

Gebruik Check Disk

Er is een zeer interessante functie in Windows waarmee u de harde schijf kunt controleren. Deze functie helpt om de slechte sectoren op een harde schijf te analyseren. Het controleert ook op fouten in uw computer en corrupte bestanden. Windows CHKDSK geeft u in het kort inzicht in de gezondheid van uw harde schijf. Dit vertelt u niet de tijd van falen of over de vervanging ervan. Bij regelmatige controle kunt u echter de werkelijke toestand van uw harde schijf beoordelen.

Hier is hoe u CHKDSK kunt uitvoeren op Windows

Ga naar deze pc op Windows – mijn computer voor eerdere versies.

Klik met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt scannen.

Klik op Eigenschappen – u ziet de eigenschappenoptie aan het einde van een pop-upmenu.

Ga naar het tabblad Hulpprogramma: u ziet het tabblad boven in het eigenschappenvenster.

Klik op Controle – deze optie bevindt zich in het gedeelte voor foutcontrole van het tabblad Hulpprogramma.

Hiermee wordt je rit op fouten gecontroleerd en krijg je een melding van slechte sectoren. Als u de schijfcontrole regelmatig uitvoert, kan dit u een goed beeld geven van uw harde schijf. U kunt de strategie voor gegevensback-up beoordelen door een regelmatig rapport over uw harde schijf te krijgen.

Er zijn een aantal gratis en betaalde tools voor het controleren van de harde schijf. Deze tools zijn ontworpen om u de status van uw harde schijf te geven. Er zijn veel tools van derden beschikbaar om de corruptie of de slechte sector op uw harde schijf te repareren. Er zijn ook verschillende betaalde en gratis herstelprogramma’s op de harde schijf die u de gelegenheid bieden om uw gegevens te herstellen in geval van beschadiging van de harde schijf.

 

Harde Schijf Controle: Weet of uw Harde schijf dood gaat was last modified: januari 9th, 2020 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*