Converteer Harde Schijf of Flash Drive van FAT32 naar NTFS

Er is één belangrijk nadeel van het gebruik van een schijf met een FAT32-bestandssysteem. Met een FAT32 geformatteerde harde schijf of flashstation, kunt u alleen kleine bestanden lezen en schrijven met een maximale bestandsgrootte van 4 GB. Dit maakt het werken met moderne computers best moeilijk voor iedereen. Het FAT32-bestandssysteem is gemaakt om bestanden van klein formaat te bevatten voor elke bewerking op de computer. Als u het voor grotere bestanden wilt gebruiken, moet u een harde schijf of een flashstation converteren van het bestandssysteem FAT32 naar het NTFS-formaat.

Het voordeel van FAT32 is ook in dit opzicht onvermijdelijk. Als een station of flashstation FAT32 is geformatteerd, kan deze worden gebruikt voor zowel Mac als Windows. Dit geeft kracht aan flash-drives met minder geheugenruimte die worden gebruikt om kleine bestanden mee te nemen. Dergelijke kleine flash-drives worden in beide systemen gebruikt en hebben dus een Fat32-bestandssysteem. Maar als u de harde schijf of het flashstation op een Windows gebruikt voor grotere bestanden, moet u het bestandssysteem converteren. Als u het bestandssysteem niet converteert en probeert grote bestanden te kopiëren, wordt er een fout weergegeven.

Gebruik de Opdrachtprompt

Als u gegevens op uw harde schijf of flash-drive hebt en deze niet wilt manipuleren. Hier is een optie om het FAT32-bestandssysteem naar NTFS te converteren met behulp van de opdrachtprompt. Zorg ervoor dat u het goed doet en de verbindingen intact zijn. Een kleine nalatigheid kan leiden tot verwijdering of verlies van gegevens of zelfs de gehele partitie. Echter, herstellen verloren partitie van FAT32 bestandssysteem geformatteerd station is mogelijk met behulp van een aantal tools. Maar het wordt aanbevolen om dit te voorkomen en uw gegevens intact te houden.

Volg hiervoor de stappen om dit te doen:

Ga naar Windows, typ Uitvoeren en klik er met de rechtermuisknop op

Selecteer Openen als beheerder om de opdrachtpromptvenster te openen.

Typ in convert <stationsnaam> / FS: NTFS

Het conversieproces kost enige tijd als u een groot aantal bestanden hebt.

Met deze opdracht kunt u het bestandssysteem van de vaste schijf of het flashstation converteren van FAT32 naar NTFS. Het wordt gedaan zonder het verlies van gegevens of het formatteren van de harde schijf. Maar meestal wordt het aanbevolen dat u de drive formatteert en vervolgens het bestandsysteemformaat converteert.

Formatteren en Converteren

Je kunt het ook doen met behulp van Windows Explorer op je computer. De drive zal worden geformatteerd wanneer u deze procedure uitvoert. Zorg er dus voor dat u een back-up maakt van al uw gegevens op de harde schijf of flash drive. Als u de drive formatteert en deze een bestandssysteemindeling geeft, wordt dit de formattering van de drive genoemd.

Om dit te doen, probeert u deze stappen:

Sluit de harde schijf of flashdrive aan op uw computer

Ga naar deze pc voor Windows 10 – voor vorige versies mijn computer

Lokaliseer uw station en klik er met de rechtermuisknop op.

Klik op Formaat – hiermee start u het formatteerproces en ziet u een opmaakvenster

Stel het bestandssysteem in als NTFS in het dropdown-menu Bestandssysteem en klik op OK.

Hiermee wordt uw harde schijf of flashstation geformatteerd naar het NTFS-bestandssysteem. U kunt dit station nu gebruiken voor het verplaatsen van grote bestanden op een Windows-computer.

 

Converteer Harde Schijf of Flash Drive van FAT32 naar NTFS was last modified: december 9th, 2019 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*