Converteren Geformatteerde Schijf van Mac naar Windows

De vaste schijven geformatteerd voor mac hebben een HFS+ -bestandssysteem. Dit bestandssysteem is specifiek voor Mac-systemen en Windows kan dit bestandssysteem niet lezen. U kunt via Windows toegang krijgen tot de harde schijf van het HFS+ -bestandssysteem met behulp van software van derden. Er zijn een aantal hulpmiddelen die u hierbij kunnen helpen. Maar de hele tijd een derde partij gebruiken voor toegang tot een harde schijf op Windows is niet goed. Een gebruiker moet weten hoe een Mac-geformatteerde harde schijf moet worden geconverteerd naar Windows.

Het Windows-systeem gebruikt een harde schijf met een ander bestandssysteem dan de Mac-systemen. Windows-geformatteerde harde schijven hebben een NTFS-bestandssysteem van een FAT32-bestandssysteem. Dus om de harde schijf Windows geformatteerd te maken, moet je het bestandssysteem converteren naar NTFS of FAT32. In de verdere discussie leert u hoe u een harde schijf bruikbaar maakt voor Windows door de indeling van de schijf te wijzigen.

Krijg een back-up

Voordat u doorgaat en uw harde schijf voor Windows gaat formatteren, moet u een back-up krijgen. Formattering van welke aard dan ook kan de harde schijf volledig leeg laten door al uw gegevens te wissen. Er zijn een aantal gevallen waarin gebruikers hun belangrijke gegevens verliezen vanwege de opmaak. Het is erg belangrijk om de integriteit van uw gegevens op de harde schijf te bewaren.

U kunt hulp van derden gebruiken om een back-up van uw harde schijf te maken. Of u kunt ervoor kiezen om een normale back-up te maken op uw externe schijf of op een andere computer. Zorg ervoor dat u de back-up op de juiste manier uitvoert, een onjuiste bewerking kan de harde schijf met een fout verlaten en de harde schijf kan vóór gebruik formatteren. Echter, gegevens van geformatteerde schijf fout in Windows kan worden hersteld meestal met een goede tool.

Het maken van een goede back-up is erg belangrijk voor uw gegevens voordat u uw harde schijf formatteert. Een aantal van de belangrijkste dingen om te zorgen, is het zorgvuldig gebruiken van een harde schijf tijdens elke vorm van overdracht, installatie of formattering.

Verwijder de Mac-geformatteerde partitie

De eerste stap in dit opzicht zou het verwijderen van de Mac-partitie met HFS + -bestandssysteem moeten zijn. Om het mogelijk te maken, moet u de schijfbeheertool gebruiken. Hier is hoe het te doen:

Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram en selecteer Schijfbeheer.

Selecteer het Mac-station in de lijst met stations – Zorg dat dit het station is waar u aan wilt werken, als u dit doet voor het Windows-geformatteerde station in de lijst, kost het u mogelijk veel belangrijke gegevens.

Klik met de rechtermuisknop op de partitie en selecteer Volume verwijderen – hiermee wordt de partitie verwijderd.

Klik met de rechtermuisknop op de spatie en selecteer Nieuw eenvoudig volume in de lijst.

Stel het bestandssysteem in als NTFS of FAT 32 volgens uw behoefte.

EFI-systeempartitie verwijderen

Meestal zijn de mac-stations geformatteerd met een EFI-systeempartitie. Dit is beveiligd dan de eenvoudige partitie en u kunt niet met de rechtermuisknop klikken en de schijf formatteren. Om zo’n partitie te formatteren, moet je een complete wipe uit je harde schijf nemen. Als uw Mac-station een EFI-partitie heeft, volgt u de stappen om het te formatteren:

Ga naar het venster Apparaatbeheer – Zoals uitgelegd in het bovenstaande gedeelte.

Zoek naar uw schijfpartitie met een bestandssysteem in de Mac-indeling.

Noteer het schijfnummer uit het venster

Om naar de opdrachtprompt te gaan – Typ Run in Search Box op de taakbalk en druk op invoeren > Typ cmd en druk op invoeren

OF

Ga naar Windows> Typ cmd en druk op invoeren

Typ diskpart in het opdrachtpromptvenster en druk op invoeren

Typ list disk in het diskpart-venster en druk op invoeren

Zoek uw schijf op met het schijfnummer dat u in eerste instantie hebt gezien

Typ select disk <schijfnummer> en druk op invoeren

Typ Clean en druk op invoeren

Hiermee wordt uw harde schijf schoongemaakt en alle gegevens worden gewist. Om dit in Windows te kunnen gebruiken, moet je een bestandssysteem toewijzen aan de partities op de harde schijf.

Wijs NTFS-bestandssysteem

Zodra u de inhoud van uw schijf hebt weggevaagd samen met het bestandssysteem waardoor Windows niet meer kon worden gebruikt. je kunt doorgaan en een bestandssysteem geven aan de partities:

Ga opnieuw naar schijfbeheer

Selecteer de Mac-schijf in de lijst met stations – deze toont het niet-geïnitialiseerde bericht op de lege schijf.

Klik met de rechtermuisknop op de schijf en selecteer Schijf initialiseren

Maak een partitie voor je schijf

Klik met de rechtermuisknop en selecteer Nieuw eenvoudig volume

Stel het bestandssysteem in als NTFS of FAT32 volgens uw vereisten

De drive is nu geformatteerd en klaar voor gebruik in Windows Besturingssysteem.

 

Converteren Geformatteerde Schijf van Mac naar Windows was last modified: december 5th, 2019 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*