Converteren RAW naar NTFS met 0 Gegevensverlies

Een aantal keer zien gebruikers een prompt waarin wordt gevraagd de drive te formatteren om deze te openen. De meeste computergebruikers zijn op de hoogte van dit probleem. Een aantal keer verschijnt een dergelijk bericht voor schijven met RAW-partitie. De meeste gebruikers worden met dit probleem geconfronteerd wanneer ze proberen toegang tot de schijf te krijgen. Het is noodzakelijk om RAW naar NTFS-bestandssysteem te converteren om toegang tot de schijf te krijgen.

In de pop-up wordt gevraagd om uw schijf te formatteren om te openen of geeft u een weg terug naar het vorige venster. Dit is een van de meest irritante problemen op de computer. Zoals eerder vermeld, kunt u pas toegang krijgen tot de schijf nadat u deze hebt geformatteerd. Maar het formatteren resulteert in het verwijderen van alle belangrijke gegevens die op de schijf zijn opgeslagen. Het kan lastig zijn, zelfs als je het weet hoe gegevens worden hersteld van de harde schijf die RAW is geworden.

Het formaatschijfvenster toont helemaal geen ruimte op uw schijf. U ziet 0 bytes vrij en gebruikte ruimte op uw schijf. Maar de belangrijkste kwestie die moet worden aangepakt is de veiligheid van uw belangrijke gegevens. Hier ziet u hoe u RAW naar NTFS kunt converteren zonder gegevensverlies..

Controleer Probleem

Als u de opdracht CHKDSK uitvoert, kunt u een fout van de schijf tegengaan. Het bericht geeft aan: ‘Het type bestandssysteem is RAW, CHKDSK is niet beschikbaar voor RAW-stations’. Dit geeft aan dat de drive een RAW-bestandssysteem heeft en moet worden geformatteerd om toegang te krijgen.

Het hangt echter af van het besturingssysteem en versies van de bestandssysteemherkenning. In dergelijke gevallen wordt in het besturingssysteem het station weergegeven als zonder partitie of een RAW-partitie.

Converteren RAW File System naar NTFS

De situatie met het RAW-bestandssysteem is te wijten aan een aantal problemen van corruptie tot hardwarefout. Soms lijkt het vanwege IO-fouten en compatibiliteitsproblemen. Wanneer een dergelijke situatie zich voordoet, vindt het systeem schijf als onleesbaar en wordt toegang tot deze schijf geweigerd. De mate van herstel hangt af van het niveau van corruptie en in ernstige situaties kunt u geen gegevens herstellen. Meestal is corruptie echter van invloed op een kleine sector van de schijf en kunnen alle gegevens met succes worden hersteld.

Dit zijn de stappen om schijven van RAW naar NTFS te converteren zonder gegevensverlies

Converteren via Computerbeheer

Ga naar Uitvoeren – Druk op Windows + R

Typ compmgmt.msc en druk op Enter

Ga naar Computerbeheer (lokaal) in het venster Computerbeheer

Klik op Opslag

Klik op Schijfbeheer

Selecteer het station en klik op Acties

Selecteer Schijf opnieuw scannen

Zodra dit is gebeurd, kunt u de schijf controleren door de computer opnieuw op te starten. Als de schijf schoon is, krijgt u mogelijk toegang tot de schijf anders houdt u de probleemoplossing met de volgende stappen aan:

Gebruik de opdrachtprompt

U kunt een Raw-schijf eenvoudig converteren naar NTFS met opdrachtprompt. Dit wordt gedaan om slechte sectoren te reinigen en toegang te krijgen tot de gegevens van de drive. U kunt de schijf naar NTFS converteren van RAW en toegang krijgen via de opdrachtprompt.

Ga naar Start en typ cmd.

Opdrachtprompt uitvoeren als beheerder – Klik met de rechtermuisknop op het cmd en klik op uitvoeren als beheerder.

Typ Diskpart en voer in.

Type opnieuw scannen en voer in.

U kunt de status van de reparatie controleren door uw computer opnieuw op te starten. Controleer de schijf na een herstart, als u toegang krijgt tot de schijf, wordt deze gerepareerd. Als de computer de toegang tot het betreffende station weigert, volgt u deze probleemoplossing om dit te doen.

Gebruik Systeemherstel

U kunt het RAW-bestandssysteem naar NTFS op uw schijf converteren met systeemherstelopties. Ga naar het venster met systeemherstelopties om te converteren:

Voer de controleschijf uit met systeemherstelopties met F- en R-parameters

De systeemherstelopties worden geleverd met een aantal herstelparameters.

Selecteer het venster Opstartherstel in het venster met herstelopties

Navigeer naar de herstelopties

Sluit een externe drive USB, harde schijf etc. aan

Open de opdrachtprompt in het venster met herstelopties en typ Kladblok

Zoek D-schijf

Kopieer en plak uw bestanden op de externe schijf

Sluiten cmd

Open de opdrachtprompt en typ chkdsk / f / r en druk op Enter.

Hiermee wordt het conversieproces voltooid. Start de computer opnieuw op om het succes van uw conversie te controleren. Open de schijf na een juiste herstart en probeer toegang te krijgen tot de schijf. Zodra u de schijf hebt ingevoerd, moet u een back-up maken van alle gegevens op uw harde schijf. Dit helpt bij het beveiligen van uw gegevens en helpt bij het repareren van belangrijke bestanden als deze onbespeelbaar zijn.

Converteren RAW naar NTFS met 0 Gegevensverlies was last modified: oktober 6th, 2020 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*