Data Terughalen van een Mislukte Externe Harde Schijf

7 minutes read

Als u luid knarsende of zoemende geluiden van de externe harde schijf hoort, negeer deze dan niet. Het is een teken dat de gegevens erop ontoegankelijk zijn geworden. Het zou heel goed een defecte harde schijf kunnen zijn. Wees voorzichtig en herstel gegevens van defecte externe harde schijven onmiddellijk met behulp van krachtige software voor gegevensherstel zoals Remo Recover. De tool heeft de mogelijkheid om schijfkopieën te maken, zelfs als uw harde schijf is uitgevallen vanwege een groot aantal beschadigde sectoren. Download de tool nu gratis!

Geschreven door
Bijgewerkt aan
External hard drive failed

Wanneer u vreemde harde geluiden hoort van de externe harde schijf, zoals knarsen of zoemen, duidt dit meestal op een ernstig probleem met de harde schijf of zelfs op een defecte harde schijf. Ook als uw externe harde schijf ontoegankelijk is geworden, krijgt u constant foutmeldingen of verliest u plotseling bestanden, dit kan ook een indicatie zijn van een storing van de harde schijf.

In dergelijke gevallen is het uiterst belangrijk om onmiddellijk te handelen en gegevens te herstellen van een defecte externe harde schijf. Het negeren van deze tekens leidt tot permanent gegevensverlies.

Hieronder leert u hoe u gegevens van defecte externe harde schijf terughalen, tips en trucs om tekenen van een defecte harde schijf te identificeren, en enkele stappen voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

Data Terughalen Van Een Mislukte Externe Harde Schijf

Wanneer u merkt dat uw externe harde schijf een van de hierboven beschreven tekens vertoont, is het eerste en belangrijkste dat u moet doen, de gegevens ervan herstellen. Hoe eerder u handelt, hoe groter uw kansen op succesvol gegevensherstel. Professionele software voor gegevensherstel zoals Remo harde schijf herstel tool speelt een cruciale rol bij het veilig en nauwkeurig terugbrengen van uw gegevens.

Binnen een paar klikken kan deze doe-het-zelf-tool voor gegevensherstel documenten, afbeeldingen, video's en alle bestanden van defecte harde schijven herstellen.Gegevens harde schijf herstellen.

free-download-for-win
free-download-for-mac

Hoe Gegevens Terughalen van een Mislukte Externe Harde Schijf

 1. Sluit de defecte externe harde schijf aan op een werkende pc
 2. Download en installeer de Remo Recover en start het herstelproces op uw defecte externe harde schijf waarvan u gegevens wilt herstellen (meestal zijn defecte schijven volledig ontoegankelijk en kunt u ze mogelijk niet vinden, u kunt de vermelde optie gebruiken als u deze niet kunt vinden)
 3. Als u de schijf niet kunt vinden, klikt u op de Can’t the Find Drive Optie, waar u de defecte externe harde schijf kunt herkennen en scannen
 1. Druk op de Scan knop zodra de schijf is herkend
 2. De software Quick Scan is om compleet te zijn, zodra de scan is voltooid, voert de tool de Deep Scan waarin het gegevens sector voor sector van de schijf herstelt. Waar word je voorzien van Dynamic Recovery View van waaruit u tegelijkertijd gegevens kunt herstellen terwijl de Deep Scan wordt uitgevoerd.
 1. Selecteer nu de map of bestanden die u wilt herstellen van de defecte externe harde schijf en klik op Recover.
 2. U kunt een voorbeeld van de herstelde bestanden en partitie bekijken.
 3. Kies het benodigde bestand en klik op Save blader naar een locatie om de herstelde gegevens op te slaan.

Problemen oplossen met een defecte of defecte externe harde schijf

Er zijn ingebouwde tools zoals S.M.A.R.T waarmee u de gezondheid van harde schijven kunt controleren. Als deze test fouten weergeeft, betekent dit dat er een probleem is met de schijf en dat er zo snel mogelijk een back-up moet worden gemaakt van de gegevens op de schijf.Gegevens herstellen van dode harde schijf.

Klik op om een S.M.A.R.T-test uit te voeren Windows + R toetsen en type ‘cmd’ om de opdrachtprompt te openen. Voer vervolgens het commando in ‘wmic diskdrive get status’ om informatie te verstrekken over de status van alle harde schijven die op uw computer zijn aangesloten. Deze test kan u helpen te begrijpen of uw schijf fysieke of logische problemen ondervindt en u helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

 • Wanneer er fysieke schade is

Als u denkt dat uw harde schijf fysiek beschadigd is, kan het erg gevaarlijk zijn om zelf iets te proberen. Als uw harde schijf bijvoorbeeld is gevallen of geschud en u merkt dat de harde schijf defect is, kan deze fysiek beschadigd zijn. In dit geval wordt aanbevolen dat u uw harde schijf naar een data recovery lab stuurt om gegevens te herstellen.

 • Wanneer het probleem verband houdt met logische fouten

Logische fouten zijn verreweg de meest voorkomende fouten op externe harde schijven. Het treedt meestal op als gevolg van het onjuist loskoppelen van een harde schijf van de computer. Als u het bijvoorbeeld abrupt verwijdert zonder het systeem veilig uit te werpen of af te sluiten terwijl de harde schijf nog is aangesloten, kan dit logische fouten veroorzaken en tot corruptie leiden. In dit geval wordt aanbevolen dat u gegevens herstelt met Remo Recover. Deze tool herstelt gegevens van defecte harde schijven in alle gevallen van corruptie op de meest gebruiksvriendelijke manier.

Ernstige corruptie kan ook leiden tot beschadigde sectoren op de schijf, waardoor de schijf ontoegankelijk kan worden. Zelfs in dit geval heeft Remo Recover het potentieel om slechte sectoren over te slaan en schijfkopieën te maken, waarmee gegevens kunnen worden hersteld.

Back-Up data van defecte harde schijf halen

Omdat harde schijven een grote hoeveelheid gegevens bevatten, is het belangrijk dat u er goed voor zorgt en op tekenen van storing controleert voordat het daadwerkelijk defect raakt. Enkele tekenen van een defecte harde schijf zijn:

 • Falen van de harde schijf om te koppelen of te worden herkend
 • De snelheid van toegang tot gegevens op de schijf is buitengewoon traag
 • Bepaalde bestanden/applicaties die aanwezig zijn in beschadigde sectoren van de schijf kunnen mogelijk niet worden geopend
 • De plotselinge verdwijning van bestanden

Deze tekens hoeven niet te betekenen dat uw harde schijf al defect is, maar het duidt zeker op een probleem waardoor uw harde schijf uiteindelijk defect kan raken. Daarom is het uiterst belangrijk dat u een back-up maakt van alles op deze schijf wanneer de gegevens nog steeds toegankelijk zijn en deze tekens niet negeert.

Een korte samenvatting:

Telkens wanneer u tekenen ziet van een defecte harde schijf, zoals een harde schijf die weigert te koppelen of niet wordt herkend, zijn uw bestanden die op de harde schijf zijn opgeslagen plotseling verdwenen, enz. Het eerste dat u moet doen, is een back-up maken van uw gegevens en deze opslaan het op een apart opslagapparaat. In het geval dat uw harde schijf al defect is, kunt u Remo Recover gebruiken om al uw bestanden van elke harde schijf te herstellen.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vond. Voel je vrij om eventuele aanvullende vragen te stellen, we zullen meer dan blij zijn om te beantwoorden.

About the Author: Remo Software