Do’s en Don’ts tijdens het omgaan met Outlook PST-bestand

Outlook is een zeer krachtig programma dat wordt gebruikt voor communicatie op zakelijke werkplekken. Het is Office e-mailclient ontwikkeld door Microsoft voor het verzenden, ontvangen en beheren van uw e-mails en andere gegevens. IT gebruikt een speciaal type bestand genaamd PST-bestand dat al uw Outlook-gegevens bijhoudt. Maar deze Outlook PST-bestanden kunnen af ​​en toe soms raar zijn vanwege onjuist onderhoud of een aantal onbekende fouten. U kunt enkele situaties tegenkomen waarbij u uw PST-bestand zou kunnen verliezen of uw PST-bestand zou kunnen corrumperen. Dit resulteert in het verlies van uw vitale e-mails, contacten en andere Outlook PST-bestandsgegevens. Daarom moet je voorzichtig zijn met het Outlook PST-bestand.

Wanneer u met Outlook werkt, moet u een aantal dingen in gedachten houden. U kunt dergelijke situaties van corrupte PST-bestanden vermijden en u zult merken dat Outlook stabieler en prettiger werkt om mee te werken. Hier zijn een paar do’s en don’ts die u in gedachten moet houden tijdens het werken met uw Outlook PST-bestand:

Do’s:

Back-up PST-bestand regelmatig: Backup staat aan de top in gevallen van gegevensbeveiliging. Ik geloof dat niemand zijn gegevens in Outlook wil verliezen. Het maken van een regelmatige back-up van uw Outlook PST zal altijd van pas komen wanneer uw PST-bestand corrupt of verwijderd is. Back-up maken is net zo eenvoudig als het kopiëren van het PST-bestand. Het kan worden gedaan met behulp van de functie “Exporteren” van uw Outlook. Zorg er dus altijd voor dat je regelmatig een PST-bestandsback-up maakt.

Schakel integratie van virusscanners uit: integratie van de virusscanner met Outlook lijkt de beste optie. Maar in feite veroorzaakt het veel problemen met het ontvangen, verzenden en weergeven van e-mails. Het kan uw Outlook zelfs vertragen. Schakel het gewoon uit en ken het verschil. Maak je geen zorgen over de virusbescherming sinds; u heeft al een scanner bij toegang vanaf de virusscanner die op uw systeem is geïnstalleerd.

Schakel invoegtoepassingen uit die u niet gebruikt: er zijn enkele toepassingen, die u bij de installatie ervan ook enkele opties in uw Outlook installeert die u nooit gebruikt. Als u bijvoorbeeld iTunes installeert, wordt ook een invoegtoepassing voor het synchroniseren van uw Outlook-agenda met uw iPod geïnstalleerd. Hoewel u deze functie misschien nooit gebruikt of de door u gebruikte iPod-versie mogelijk niet ondersteunt.

Het hebben van veel invoegtoepassingen kan ervoor zorgen dat Outlook langzaam werkt of zelfs corrupt raakt als de invoegtoepassing defect is of niet compatibel is met de versie van Outlook die u gebruikt. Daarom is het beter om dergelijke invoegtoepassingen die u niet gebruikt in Outlook uit te schakelen of te verwijderen.

Gebruik de cachemodus: het wordt ten zeerste aanbevolen om uw client in de cachemodus in te stellen, dit maakt een lokale kopie van uw postvak. Tegelijkertijd onderhoudt het een online verbinding met de Exchange-server met in uw mailbox. Dit verhoogt de toegangssnelheid tot uw berichten en bijlagen terwijl u werkt vanaf een lokale kopie in plaats van de serverkopie.

Beheer de locatie van uw PST-bestand: Omdat het PST-bestand draagbaar is; u kunt ze overal op uw netwerk opslaan, die toegankelijk is voor uw pc. Als er meerdere PST-bestanden zijn die te veel schijfruimte in beslag nemen, kunt u ze opslaan op een netwerkserver die gemakkelijk te bereiken is.

Dont’s:

Bewaar geen overtollige gegevens in het PST-bestand: Zorg er altijd voor dat je beperkte gegevens over je PST-bestand behoudt volgens de PST-bestandsgrootte. Het is de volgende oefening om de bestandsgrootte kleiner te houden dan 2 GB (in 2007 en eerdere versies) en 20 GB (in 2010 en hoger). Als je veel van de items hebt; breek het uit in meerdere PST-bestanden, dit wordt volledig ondersteund en zal het potentiële gegevensverlies voorkomen.

Een ander nadeel van grote PST-bestanden is de prestaties. Hoe meer gegevens er in het bestand worden verzameld, hoe trager de prestaties bij het openen en zoeken van items in het bestand. Als u uw PST-bestandsgrootte onder controle houdt, kunt u daardoor acceptabele prestaties behouden.

Codeer of comprimeer uw PST-bestand niet: Hoewel encryptie en compressie de PST-bestandsgrootte beheren en de beveiliging verbeteren, leidt dit tot prestatievermindering. En in sommige omstandigheden kan het zelfs uw PST-bestand beschadigen.

Importeer niet alleen connect: gebruik de functie Importeren niet als u een extra PST-bestand hebt en het wilt opslaan in uw PST-hoofdbestand. In plaats daarvan kopieert of verplaatst u eenvoudig de items van de ene map naar de andere. In uw accountinstellingen kunt u toewijzen aan welk pst-bestand u uw nieuwe e-mails wilt laten afleveren.

Niet doen ActiveSync en Kalenders: gebruik als best practice geen mobiele apparaten van ActiveSync, zoals IOS (iPad, iPhone, iPod) en Android om uw agenda aan te passen. Het wijzigen van agenda-items met uw ActiveSync mobiele apparaat kan inconsistenties in uw agenda veroorzaken.

Hierboven uitgelegd zijn slechts een paar van de do’s en do not’s voor het gebruik van Outlook PST-bestand. De volgende keer dat u Outlook gebruikt, moet u deze punten in gedachten houden en voorkomen dat PST-bestanden beschadigd raken. Soms kan uw Outlook vastlopen en Outlook PST-bestandscorruptie veroorzaken. In dergelijke gevallen verlies je al je belangrijke e-mails en contacten als je geen goede back-up hebt. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, omdat u uw Outlook PST-bestand moeiteloos kunt repareren met een tool genaamd Remo PST Reparatie Gereedschap. Het is dus altijd beter om weg te zijn van dergelijke situaties en wees voorzichtig.

Klik op de gegeven link naar repareren gebroken Outlook bestand.

 

Do’s en Don’ts tijdens het omgaan met Outlook PST-bestand was last modified: oktober 23rd, 2020 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*