Do’s en Don’ts voor gebruik van USB Flash-drives

USB-apparaat wordt genoemd als de eerste succesvolle discipel van de flash-technologie. IBM en M-Systems hebben het eerste USB-modelstation met een naam “DiskOnKey” uitgebracht. In het begin was de grootte slechts 8 MB. In vergelijking met een diskettestation was het 5 keer groter. Later kwam er meer vooruitgang en verbeterde de technologie tegelijkertijd. Daarbij kwamen ook veel kwetsbare aanverwante kwesties naar voren.

Enkele tips om USB-flashstations te gebruiken:

  • Maak de USB-flashdrive in eerste instantie niet abrupt of snel los. In het geval dat het besturingssysteem de gegevens in de USB-drive gebruikt op het moment van ontkoppelen. Er bestaat een kans dat de bestanden die met het besturingssysteem zijn gesynchroniseerd, worden verwijderd of verloren gaan. Bovendien, als het verloren of verwijderde bestand een zeer belangrijke is, dan is er geen manier om hetzelfde te herstellen, behalve door gebruik te maken van goede herstelsoftware zoals Remo harde schijf herstel software.
  • De verrassingsverwijderingen van USB-flashstations kunnen soms leiden tot een fout in de lees / schrijf-gegevens, die kan worden gecorrigeerd door te formatteren of door te klikken op “optimaliseren voor snelle verwijdering” in Apparaatbeheer.
  • Probeer de USB-flashdrive nooit te partitioneren, want partitioneren van de gevoelige USB-flashstations kan leiden tot schade aan hardwareonderdelen.
  • Het transport van de meest kwetsbare virussen gebeurt via USB-flashstations. Daarom is het veilig om de meest benodigde gegevens in gecomprimeerde ZIP- of RAR-indeling te bewaren. De virussen zijn niet ontworpen om versleutelde gegevens te penetreren.
  • Controleer op de handtekening van gevoelige gegevens omdat sommige bedreigingen zich kunnen voordoen als een normaal bestand. Dit zal de root van de USB-stick aanvallen en verschijnt herhaaldelijk, zelfs na het formatteren.
  • Gebruik de USB-flashstations niet samen met uw gegevens voor het opstarten van kwetsbare programma’s zoals KON-boot en UNetbootin. Omdat sommige processen die door dit soort programma’s worden uitgevoerd, zelfvernietigbaar zijn, kan dit de gegevens die beschikbaar zijn in de drive beschadigen.
  • Formatteer USB-flashstations niet met bestandssystemen die uniek zijn voor een enkel besturingssysteem. Wanneer hetzelfde USB-flashstation op een andere manier wordt gebruikt, kan het bestandssysteem dat niet door het besturingssysteem wordt ondersteund, beschadigd raken. FAT 16 en FAT 32 zijn enkele van de universeel gebruikte bestandssystemen die worden ondersteund door veelgebruikte besturingssystemen.
  • Als virussen van invloed zijn op uw USB-schijf of als bedreigingen geen specifiek station gebruiken om gegevens op een pc te openen of op te halen zonder antivirusprogramma’s, omdat dit ernstige problemen zal veroorzaken

Dit zijn de belangrijkste dingen die moeten worden scherpgesteld tijdens het gebruik van een USB-flashstation. In het geval dat u gegevens verliest van uw USB-flashstation, vanwege een verkeerde behandeling of als gevolg van een van de bovenstaande problemen, zou ik u dit artikel willen lezen over hoe u bestanden terugzetten van usb na dergelijke situaties met gegevensverlies optreden. Wees veilig, want gegevens zijn erg waardevol.

 

Do’s en Don’ts voor gebruik van USB Flash-drives was last modified: december 9th, 2019 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*