Drie Essentiële Checklist Bestanden Terughalen Harde Schijf

Op harde schijven worden al onze belangrijke bestanden opgeslagen, zoals foto’s, video’s, documenten, enz. Het verlies van dergelijke belangrijke bestanden van de harde schijf kan grote problemen opleveren. Dit artikel biedt u een reeks checklists met belangrijke stappen die u moet volgen als u bestanden op de harde schijf bent kwijtgeraakt. Begeleidt u ook om gemakkelijk bestanden van de harde schijf te herstellen.

Bekijk deze video-tutorial om te leren hoe bestanden herstellen harde schijf:

Remo Recover is een bekroonde software voor gegevensherstel om bestanden van de harde schijf te herstellen. Download Remo Recover de meest vertrouwde en beproefde oplossing om gratis bestanden van de harde schijf te herstellen.

free-download-for-win

Controlelijst 1: Herstel bestanden van beschadigde harde schijf

Controlelijst 2: Herstel bestanden van de harde schijf die niet kunnen opstarten

Controlelijst 3: Herstel bestanden van de harde schijf die is gecrasht

Controlelijst 1: Herstel bestanden van beschadigde harde schijf

Inzicht in indicaties van beschadiging van de harde schijf:

 • Let op het herhaaldelijk bevriezen van de computer wanneer u toegang krijgt tot uw harde schijf:

Dit is de eerste indicatie van uw computer over beschadiging van de harde schijf. De oorzaak van deze indicatie kan een malware-infectie of een virusaanval zijn waardoor al uw belangrijke bestanden op de harde schijf verdwijnen of ontoegankelijk zijn.

 • Controleer of er foutmeldingen worden weergegeven wanneer u bestanden probeert te openen:

Er verschijnen verschillende foutmeldingen wanneer u probeert toegang te krijgen tot bestanden op de harde schijf. Een van de meest voorkomende foutmeldingen die u tegenkomt, is The file or directory is corrupted and unreadableBeschadiging van de hoofdbestandstabel resulteert in het weergeven van dit foutbericht. wanneer u probeert toegang te krijgen tot bestanden op de harde schijf.

Dit zijn enkele van de meest voorkomende indicaties van een beschadigde harde schijf en de oorzaken erachter. Als u met een van de bovengenoemde symptomen wordt geconfronteerd, is hier een snelle oplossing om uw beschadigde harde schijf te herstellen.

Probeer een corrupte harde schijf te repareren met Windows CHKDSK:

 • Druk op Windows+Xop jouw computer
 • Klik op Command Prompt (Admin)
 • Ten slotte, om de scan te starten en uw harde schijf te repareren, voert u de volgende opdracht in

Opdracht chkdsk [f]: /f /r, waarbij [f] staat voor de letter van de harde schijf die moet worden gescand.

Een geslaagde scan van de schijfcontrole kan uw beschadigde harde schijf herstellen en u ook helpen bij het herstellen van bestanden van de harde schijf.

Wanneer het CHKDSK-commando wordt uitgevoerd, zoekt het naar slechte sectoren en verplaatst het de gegevens over defecte sectoren naar vrije ruimte op de harde schijf. In het geval van verloren gegevensscenario’s, kan de vrije ruimte die wordt gebruikt voor het accommoderen van gegevens in beschadigde sectoren nog steeds herstelbare gegevens bevatten en deze kunnen worden overschreven. Als gevolg hiervan zal dit leiden tot permanent gegevensverlies. Vanwege het hoge risico zou het beter zijn om te kiezen voor een vertrouwde software voor gegevensherstel, zoals Remo Recover als u gegevens veilig wilt herstellen.

Checklist 2: Herstel bestanden van de harde schijf die niet kunnen opstarten

Inzicht in indicaties van een niet-opstartbare harde schijf:

 • De computer start elke keer op naar het BIOS:

Dit is een van de meest voorkomende aanwijzingen voor een niet-opstartbare harde schijf. Dit gebeurt wanneer uw computer geen geschikt apparaat vindt om op te starten. Daarom wordt elke keer dat u uw computer opstart, opgestart naar het BIOS.

 • Schijfopstartfout bij het opstarten van het scherm:

Dit is een veel voorkomende indicatie van een niet-opstartbare harde schijf. Dit gebeurt meestal als gevolg van een onjuiste opstartvolgorde in het BIOS. Wanneer u uw computer opstart, probeert BIOS een station te vinden in overeenstemming met de volgorde van de opstartapparaten. Bij een onjuiste volgorde van de opstartvolgorde zal uw computer proberen een station of schijf met een hogere prioriteit op te starten en wordt een foutmelding weergegeven.

2 manieren om bestanden te herstellen en te herstellen van de harde schijf die niet opstart:

 • Herstel onjuiste opstartvolgorde:

Volg deze eenvoudige stappen om een onjuiste opstartvolgorde te herstellen:

 1. Start je computer opnieuw op
 2. Open het opstartmenu door continu op te drukken F12, (de sleutel verschilt per computer)
 • Ga naar het opstartmenu en verander de volgorde om je harde schijf als eerste prioriteit te geven
 1. Sla de instellingen op en start uw computer opnieuw op.
 • Vervang defecte datakabels:

De datakabels die met harde schijven worden gebruikt, kunnen na verloop van tijd beschadigd raken. Ook kan een beschadigde kabel geen verbinding maken tussen de harde schijf en de computer. Controleer daarom uw niet-opstartbare harde schijf met een nieuwe set datakabels. Dit zal zeker uw niet-opstartbare harde schijf repareren als defecte datakabels de reden erachter zijn.

Bestanden herstellen van de harde schijf die niet opstart:

Als u de niet-opstartbare harde schijf niet kunt repareren met de bovenstaande fixes. Het wordt aanbevolen om gebruik te maken van betrouwbaar harde schijf herstellen software om bestanden van de harde schijf te herstellen.

Remo-software is gebouwd met een kaliber om bestanden volledig van de harde schijf te herstellen. Met een diep scanalgoritme worden alle bestanden gescand en gelokaliseerd in elke sector van de niet-opstartbare harde schijf en krijgt u een bevredigende dataherstelervaring.

free-download-for-win

5 eenvoudige stappen om bestanden te herstellen van een niet-opstartbare harde schijf:

Stap 1: Na Downloading en Installing Remo Recover op uw computer, klik op Recover Drives op het startscherm

remo-recover-home-screen

Stap 2: Selecteer nu Partition Recovery om bestanden van de harde schijf te herstellen

recover-drives-home-screen

Stap 3: Selecteer de harde schijf in de lijst met weergegeven schijven en klik op volgende, dit zal het scanproces starten

Stap 4: Na voltooiing van het scanproces geeft de software de lijst met bestanden weer die beschikbaar zijn voor herstel

remo recover file type view

Stap 5: Preview de bestanden voordat u ze opslaat op de gewenste locatie.

preview of recovered files

Checklist 3: Bestanden herstellen van een gecrashte harde schijf

Inzicht in de indicaties van een gecrashte harde schijf:

 • Frequente foutmeldingen of programma’s die crashen:

Dit is een veelvoorkomend scenario voor een gewone computergebruiker die de harde schijf gedurende een lange periode gebruikt. Het is belangrijk om te weten dat dit een indicatie is van een crash van de harde schijf en dat het maken van een back-up gegevensverlies voorkomt. Dit is het gevolg van het uitvoeren van te veel programma’s tegelijk, wat leidt tot oververhitting en beschadiging van de harde schijf.

 • Ongebruikelijk klik- en knarsend geluid van de harde schijf:

Er zijn verschillende redenen voor het klikgeluid van uw laptop of computer. Dit kan voornamelijk te wijten zijn aan slechte sectoren en blokken op de harde schijf. Dit is een indicatie van een dreigende crash van de harde schijf, waarbij het maken van een back-up van de gegevens het eerste is dat u moet doen.

 • Inconsistente prestaties van de computer:

Wanneer uw harde schijf is gecrasht of beschadigd, heeft dit rechtstreeks invloed op de prestaties van uw harde schijf. De tijd die nodig is om bestanden te laden of een toepassing te openen, zal te lang zijn. Het veelvuldig crashen van programma’s is een symptoom van een dreigende crash van de harde schijf.

Hoe bestanden herstellen en herstellen van een gecrashte harde schijf?

Het repareren van de harde schijf is de eerste stap naar het herstellen van bestanden van de harde schijf. Het is belangrijk om de soorten crashes van de harde schijf te kennen om de mogelijkheden te beoordelen om bestanden van de harde schijf te herstellen. Er zijn twee soorten crashes van de harde schijf:

 • Fysieke harde schijf crasht:Dit gebeurt als gevolg van een storing in de componenten van de harde schijf. Veel externe factoren, zoals stroompieken en oververhitting, dragen bij aan dit probleem. Veelvoorkomende aanwijzingen voor het vastlopen van de fysieke harde schijf zijn een klik- of knarsend geluid.

Als u probeert de fysiek beschadigde harde schijf te repareren, wordt deze kwetsbaarder voor volledige fouten. Het is bijvoorbeeld goed om een back-up te maken van bestanden van de harde schijf als u de symptomen ziet van een fysieke crash van de harde schijf. Daarom is dit een belangrijke stap die u neemt om te voorkomen dat u uw belangrijke bestanden permanent verliest.

 • Logische harde schijf crash: Dit is gemakkelijk te diagnosticeren als de harde schijf crasht als de fysieke delen van de harde schijf goed werken, maar uw besturingssysteem kan uw harde schijf of bestanden die op de harde schijf zijn opgeslagen niet vinden. Om de crash van de logische harde schijf te verhelpen, moet u eerst bestanden herstellen van de harde schijf naar een ander apparaat en vervolgens de harde schijf formatteren. Om bestanden van de harde schijf naar een ander apparaat te herstellen, hebt u bovendien betrouwbare herstelsoftware voor de harde schijf nodig.

Remo Recover is uw snelste manier om bestanden van de harde schijf te herstellen. Met een krachtig diep scan-algoritme herkent en herstelt de software meer dan 300 bestandstypen. Of het nu een beschadigde, niet-opstartbare of gecrashte harde schijf is, Remo hardeschijfherstelsoftware werkt naadloos en veilig bestanden terughalen harde schijf.

free-download-for-win

Laatste gedachten over het herstellen van bestanden van de harde schijf:

Zoals vermeld in het bovenstaande artikel, zijn er meerdere factoren die bestandsverlies op de harde schijf veroorzaken. Maak regelmatig een back-up van de gegevens om te voorkomen dat u bestanden verliest. Als u echter geen back-up van de gegevens heeft of als u per ongeluk bestanden van de harde schijf hebt verwijderd, kunt u altijd gebruikmaken van Remo hard recovery software. Laat ons uw mening weten over het herstellen van bestanden van de harde schijf in de opmerkingen hieronder.

Drie Essentiële Checklist Bestanden Terughalen Harde Schijf was last modified: oktober 23rd, 2020 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*