Leren Hoe te Dual-Boot Windows 10 met Windows 7 of 8

4 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Als u Windows 7 of 8 gebruikt en Windows 10 niet zo lang geleden hebt gestart. Het is overduidelijk dat je het op je pc zou willen hebben. Tenslotte heeft Windows 10 zoveel opwindende functies dat je het op zijn minst zou willen testen. Nu is de vraag die opkomt, 'is er een manier om het te installeren over uw bestaande Windows'? Het antwoord is ja. Dus, hoe ga je hiermee om? Benieuwd om het te weten te komen, lees dan verder.

Om Windows 10 op dezelfde pc te kunnen downloaden, moet u eerst ruimte creëren op uw bestaande pc. Om ruimte te kunnen maken, moet je eerst de grootte van je Windows aanpassen. Om te weten hoe je de grootte en ruimte vergroot, lees verder

Ruimte creëren:

1. Klik eerst op Start-menu en klik met de rechtermuisknop op Computer.

2. Als u dat doet, klikt u in het vervolgkeuzemenu op Beheren.

3. Klik in het venster Computerbeheer op Schijfbeheer daar ziet u de C-schijf daar.

4. U kunt met de rechtermuisknop op de C-schijf klikken wanneer u dat doet. In het pop-upmenu kunt u klikken op Volume verkleinen. Dit kan een tijdje duren, maar het zal je helpen er een partitie van te maken.

5. Als het eenmaal is gedaan, wordt er nog een klein venster geopend met informatie over hoeveel ruimte beschikbaar is nadat u bent gekrompen. Klik rechtsonder in het venster op de knop Shrink.

Nu kunt u precies zien hoeveel niet-toegewezen ruimte beschikbaar is.

6. U hoeft alleen maar op de niet-toegewezen ruimte te klikken met de rechtermuisknop en op Nieuw eenvoudig volume te klikken in het pop-upmenu.

7. Nu kunt u doorgaan en dat deel van de schijf een nieuwe letter geven, zodat het voor u gemakkelijker zal zijn en u het volumelabel Windows 10 kunt geven.

Met twee afzonderlijke schijven kunt u nu doorgaan en Windows 10 naar dezelfde pc downloaden.

Downloaden Windows 10 en Boot the Installer:

1. De voorgestelde manier is om het te downloaden of te branden op een dvd- of USB-station en de dvd of usb in de computer te laten en opnieuw op te starten en het is waarschijnlijk dat het in het Windows-installatieprogramma wordt opgestart.

2. Druk terwijl de computer start op F2 en klik op het tabblad Opstarten. Klik hieronder op het CD-ROM-station en druk op F10

3. Nu ziet u dat Window 10 opent en klikt u op de knop Installeren die op het scherm verschijnt.

4. Zorg ervoor dat u alleen Aangepaste Windows-installatie (geavanceerd) gebruikt. Onmiddellijk wordt een venster geopend waarin wordt gevraagd Waar wilt u Windows installeren? Klik op Ongeplaatste ruimte station.

5. Klik onderaan op Nieuw en klik vervolgens op Toepassen.

6. Klik daarna op Volgende. Ten slotte verschijnt er een venster met Windows Installeren.

U kunt nu kiezen tussen Windows 10 of 7. Terwijl u dit doet als u gegevens kwijt bent, onthoud dat dan gewoon gegevens herstellen van geformatteerde C schijf is makkelijk. Het enige dat u hoeft te doen, is klikken op de gegeven link.

About the Author: Remo Software