Effectieve Tips voor Opslagruimte Beheren OneDrive

Microsoft OneDrive is een geweldige oplossing voor cloudopslag voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. OneDrive biedt enkele unieke functies, zoals Annoteer PDF’s vanaf uw smartphone, Selectieve synchronisatie, Delve en meer.

Maar telkens wanneer OneDrive-opslag de 5 GB-markering tikt, begint u zich zorgen te maken over het vrijmaken van de opslagruimte om een back-up te maken en de nieuwe bestanden op te slaan vanaf uw pc of mobiel.

Om dit te verhelpen, helpt het plannen van een basisroutine om de cloudopslag op te schonen u om gemakkelijk te werken met Microsoft OneDrive. Maak je geen zorgen, je hoeft geen opslagoptimalisatieprogramma te kopen, want we hebben een handmatige optimalisatieroutine bedacht om voor je gratis OneDrive-opslag te zorgen.

Waarom is OneDrive-bestandsbeheer belangrijk?

Het aantal bestanden waarvan een back-up wordt gemaakt en dat wordt opgeslagen, neemt geleidelijk toe naarmate u uw pc vaker gebruikt. Dit maakt uw OneDrive-opslag vol met ongewenste bestanden die uw belangrijke documentsphotosaudio en video files.

Als u de OneDrive-opslag niet regelmatig controleert, is er kans op het maken van dubbele bestanden vanwege meerdere uploads van hetzelfde bestand of automatische back-up en synchronisatie. Om dergelijke omstandigheden te vermijden, wordt u geadviseerd dit te doen opslagruimte beheren OneDrive en gebruik de beschikbare functies effectief.

Effectieve Tips voor Opslagruimte Beheren OneDrive:

  • Verwijder ongebruikte bestanden:

De eerste stap bij het beheren van uw OneDrive is het verwijderen van de bestanden die u niet meer gebruikt. Om dit te doen Ga naar OneDrive.com -> Klik op Bestanden -> Sorteer bestanden op grootte (Afnemende volgorde). Dit toont bestanden die het grootste deel van uw OneDrive-ruimte innemen. Selecteer en verwijder de ongebruikte extra grote bestanden en andere ongewenste bestanden uit uw opslag. Het grootste deel van de ruimte wordt ingenomen door video- of filmbestanden die per ongeluk zijn geüpload. Het opschonen van deze bestanden resulteert dus in een ruime hoeveelheid opslagruimte.

  • Categoriseer uw bestanden:

Zodra u ruimte heeft vrijgemaakt voor nieuwe bestanden om een back-up van te maken en te synchroniseren met uw OneDrive-ruimte. Dit is het juiste moment om de bestanden en mappen in uw OneDrive te ordenen zodat u ze gemakkelijk kunt openen. Dit dringt er automatisch op aan dat u elk bestand verwijdert dat u niet langer nodig heeft.

Hoe te organiseren?

Dit is geen probleem, maar in eerste instantie kost het tijd om de juiste mappen voor elk bestandstype in te stellen. Bijvoorbeeld: maak een standaardmap voor elk bestandstype. Telkens wanneer een nieuw bestand wordt gemaakt in dat specifieke bestandstype, wordt dat bestand automatisch opgeslagen in een standaardmap. Dit vermindert de tijd die u nodig heeft om een bepaald type bestand in uw OneDrive-opslag te doorzoeken. Dit maakt het verwijderen van bestanden gemakkelijker.

  • Comprimeer bestanden:

Een gemakkelijke manier om het gebruik van OneDrive-opslagruimte te verminderen, is door de gecomprimeerde versie van de bestanden op te slaan. Zelden gebruikte foto’s, documenten kunnen worden gecomprimeerd en opgeslagen in uw opslag. Dit vergroot de ruimte om een back-up te maken en slaat uw belangrijke bestanden op zonder bang te hoeven zijn voor een tekort aan opslagruimte. Tools zoals Zip, RAR is beschikbaar om uw bestanden in een map te comprimeren.

  • Verwijder dubbele bestanden:

Soms uploadt u hetzelfde bestand meerdere keren naar uw OneDrive-opslag. Dit leidt tot ongewenst gebruik van opslagruimte en u zult tekortschieten om uw belangrijke bestanden op te slaan. Foto’s en documenten zijn de meest voorkomende bestandstypen die vanaf meerdere apparaten op één OneDrive-account worden opgeslagen.

Het handmatig verwijderen van het dubbele bestand is een moeilijk proces, maar om deze routine gemakkelijker te maken, kunt u een dubbele bestanden verwijderen tool om duplicaten van uw OneDrive-opslag te zoeken en te verwijderen. Synchroniseer uw OneDrive-account met deze cloudgebaseerde software en volg de stappen in de gids om dubbele bestanden te verwijderen.

  • Kies wat u wilt opslaan:

Standaard heeft OneDrive de optie voor automatisch opslaan ingeschakeld om alle bestanden die u downloadt op OneDrive op te slaan. Volg deze stappen als u de afbeeldingen, video’s en schermafbeeldingen niet wilt opslaan in uw OneDrive-opslag Ga naar instellingen -> Automatisch opslaan -> Wijzig document- en afbeeldingsinstellingen alleen naar deze pc -> Schakel foto’s en video’s en schermafbeeldingen uit.

  • Breid gratis OneDrive-opslag uit:

Als u niet klaar bent om te betalen om extra OneDrive-opslag te kopen, is er een gemakkelijke manier om de opslag uit te breiden. Word lid van het verwijzingsbonusprogramma en verdien 500 megabytes gratis opslagruimte. Als u 10 mensen kunt uitnodigen om OneDrive-opslag te gebruiken, kunt u extra verdienen 5GB als beloning. Op deze manier kunt u een andere optellen 5.5 GB naar OneDrive-opslag.

  • OneDrive-fotobeheer:

De meeste gebruikers slaan grote afbeeldingen op hun ene schijfopslag op. Dit neemt het grootste deel van de opslagruimte in beslag en biedt zeer weinig ruimte om uw belangrijke werkgerelateerde documenten op te slaan. Een alternatieve manier om uw afbeeldingen op te slaan, is door de beeldkwaliteit van de afbeelding te verminderen, waardoor de grootte van de afbeelding automatisch wordt verkleind en minder OneDrive-ruimte wordt ingenomen.

  • Beheer versies:

Met OneDrive kunt u meerdere versies van een bestand opslaan waaraan u en uw collega’s werken. Maar het opslaan van meerdere versies van bestanden vergroot de bestandsgrootte en neemt proportioneel meer ruimte in op OneDrive-opslag. Dus de beste methode om de opslag te verkorten, is door de oudere versies van het bestand te verwijderen die u niet langer nodig heeft.

Hierboven vermeld tips voor opslagruimte beheren OneDrive die u kunt volgen om de OneDrive-opslagruimte op te schonen. Door deze routine voor opslagbeheer in te stellen, zal uw OneDrive nooit opslagruimte tekort komen. Dit vergroot de toegankelijkheid van bestanden en verkleint het risico dat u belangrijke bestanden in de war raakt.

Effectieve Tips voor Opslagruimte Beheren OneDrive was last modified: September 17th, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*