Hoe kan ik Fabrieksinstellingen Terugzetten Windows 10, 8, 7 op Laptop, PC & Tablet?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te willen weten hoe Windows in de fabriek opnieuw moet worden ingesteld. Het kan zijn dat u problemen heeft met uw systeem omdat het langzaam is of een virusaanval heeft enz. Als u een nieuwe start nodig hebt of teruggaat naar de fabrieksinstellingen, dan is dit het artikel voor u. Vooral omdat u weet hoe u de fabrieksinstellingen moet herstellen in Windows 10, 8 en 7.

Laten we beginnen met te weten hoe Windows-laptop / pc met fabrieksinstellingen teruggezet moet worden.

Fabrieksinstellingen Terugzetten op Laptops / PC

Een meerderheid van de laptops / pc tegenwoordig, komt niet met herstelschijven. Maar als de uwe dat doet, is het een relatief eenvoudige manier om een fabrieksreset uit te voeren. Als je geen schijf in de doos hebt gekregen, is de kans groot dat je laptop een herstelpartitie heeft. Dit is het verborgen gedeelte van de harde schijf dat veilig een volledige kopie van Windows en extra programma’s opslaat. Je kunt het gebruiken om je laptop / pc terug te brengen naar exact dezelfde staat als op de eerste dag.

Fabrieksinstellingen Terugzetten op Laptops – Windows 10

In Windows 10 is het proces een stuk eenvoudiger omdat het een ingebouwde tool heeft voor het resetten van een pc. Klik op het menu ‘Start’ en selecteer ‘Instellingen’. In ‘Instellingen’ typ ‘reset’ in de zoekbalk en selecteer ‘Reset deze pc’. In dat venster vindt u het in ‘Herstel’ onder het tabblad – Update & Beveiliging aan de linkerkant van het venster. Klik op ‘Aan de slag’ in hetzelfde venster aan de rechterkant om het proces te starten. Terwijl u dit doet, kunt u selecteren of u de bestanden wilt behouden of een volledige reset wilt uitvoeren.

Fabrieksinstellingen Terugzetten Windows 10, 8, 7

Fabrieksinstellingen Terugzetten op Laptops – Windows 8 & 7

Over het algemeen werkt dit voor Windows 7 en eerdere versies, maar Windows 8-laptops hebben meestal een herstelprogramma dat wordt gestart in Windows, dus controleer het app-menu.

Zorg dat u een back-up maakt van alle gegevens die u wilt bewaren voordat u de fabrieksinstellingen opnieuw instelt. U wilt waarschijnlijk alles kopiëren vanuit uw gebruikersmappen, inclusief documenten, foto’s, video’s en muziek. De fabrieksreset verwijdert deze allemaal samen met de programma’s die u tot nu toe hebt geïnstalleerd.

Opmerking: als u belangrijke gegevens hebt die niet correct zijn gekopieerd en u deze opnieuw nodig hebt, kunt u altijd op klikken, gegevens herstellen na fabrieksinstellingen terugzetten en krijg uw gegevens terug.

Fabrieksinstellingen Terugzetten op Tablets

Na het opnieuw instellen van de fabriek zou u alles moeten hebben dat u nodig heeft om uw tablet weer up-en-running te krijgen. Dat omvat de software die u regelmatig installeert.

Fabrieksinstellingen Terugzetten op Tablets – Windows 10

Druk op de Windows-knop op uw tablet. U kunt ook op, de Windows-knop in de linkerhoek op uw scherm klikken. Klik in het ‘Startmenu’ boven de aan / uit-knop op ‘Instellingen’. Let op als u in “Tabletmodus” in Windows 10 werkt, moet u op de knop ‘Menu‘ linksboven in de hoek van uw scherm tikken en ‘Instellingen’ selecteren. Tik op ‘Update & Herstel’ in de app Instellingen. Tik nu op de vierde optie in het menu aan de linkerkant van het scherm ‘Herstel’ in de app Instellingen.

Tik op ‘Aan de slag’ om het proces te beginnen van het opnieuw instellen van uw Windows 10-tablet. Als u uw tablet had gekregen met Windows 8 of 7 en u deze had geüpgraded naar 10. Na het terugzetten naar de fabriek, keert het terug naar de manier waarop u het had zonder upgrades.

Fabrieksinstellingen Terugzetten op Tablet – Windows 8 & 7

Log in op uw Windows 8-tablet, ga naar het contextmenu aan de rechterkant en selecteer ‘Instellingen’. Selecteer in de instellingen ‘PC-instellingen wijzigen’ en selecteer vervolgens ‘Algemeen’. Blader in het rechterdeelvenster naar de opties en selecteer vervolgens ‘Alles verwijderen en Windows opnieuw installeren’.

Onthoud dat al uw instellingen, account en alle andere gegevens op uw tablet tijdens het uitvoeren van deze taak volledig zullen worden gewist.

 

Hoe kan ik Fabrieksinstellingen Terugzetten Windows 10, 8, 7 op Laptop, PC & Tablet? was last modified: December 9th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*