FAT 32 Gegevensherstel

Overzicht: In deze complete gids op FATt32 gegevensherstel u zult niet alleen leren om zonder gedoe gegevens van een FAt32-schijf of partities te herstellen, maar ook dingen ontdekken die verantwoordelijk zijn voor gegevensverlies van FAT32 en tips om uw gegevens nooit te verliezen.

Inleiding tot FAT32 en gegevensherstel van FAT32:

FAT32 is een van de eerdere bestandssystemen die door Microsoft is geïntroduceerd. FAT, wat staat voor File Allocation Table, heeft verschillende soorten bestandssystemen zoals FAT12, FAT16, FAT32.

Omdat beide eerdere versies niet meer worden gebruikt, wordt FAT32 nog steeds het meest gebruikt in USB-flashstations, SD-kaarten en soms ook op harde schijven.

Omdat het FAT32-bestandssysteem meestal externe opslagapparaten gebruikt, is gegevensverlies geen ongewoon probleem. Voordat we verder gaan FAT32 gegevens terughalen laten we eens kijken naar enkele van de redenen achter gegevensverlies op FAT32-schijven of partities.

Redenen voor gegevensverlies op FAT32-schijven

 • Het per ongeluk formatteren van de schijf of partitie is de meest voorkomende reden voor gegevensverlies op FAT32 of een ander bestandssysteem
 • Een corrupte partitie met FAT32-bestandssysteem kan ook bijdragen aan gegevensverlies
 • Een onjuiste of mislukte conversie van FAT naar NTFS of een ander bestandssysteem.
 • Virusintrusie kan het bestandssysteem beschadigen en uw harde schijf defect maken
 • Onjuiste partitionering of herpartitionering van de schijf met schijfbeheer

Herstel FAT32 om verwijderde bestanden van FAT32 te herstellen met CHKDSK

Als u probeert gegevens te herstellen van een ontoegankelijke of corrupte schijf, kunt u proberen het FAT32-geformatteerde bestandssysteem te herstellen met CHKDSK.

CHKDSK is een opdracht in Windows die fouten in het bestandssysteem zoekt.

Volg de onderstaande methoden om de FAT32-schijf te repareren met CHKDSK en ook gegevens te herstellen:

 • Zorg ervoor dat de schijf met het FAT32-bestandssysteem op uw computer is aangesloten
 • Open de opdrachtprompt door cmd in de zoekbalk te typen en druk op Enter.
 • Klik met de rechtermuisknop op cmd.exe en selecteer de optie Uitvoeren als beheerder
 • Typ in het venster chkdskgevolgd door de stationsletter die is opgemaakt met FAT32, een dubbele punt en / f

Eg: chkdsk h: /f Waar h de stationsletter is

Nadat u de opdracht hebt ingevoerd en op Enter hebt gedrukt, duurt het enkele minuten voordat Windows uw FAT32-bestandssysteem verifieert. Tegen het einde als je een tekst zegt Windows has made corrections to the file system dan hebt u met succes uw FAT32-bestandssysteem gerepareerd en gegevens hersteld.

Als de bovengenoemde methode niet voor u werkte of u hebt een geformatteerde FAT32-schijf, dan is de volgende methode die voor u.

Eenvoudige maar effectieve methode om FAT32 Recovery uit te voeren

Niet iedereen is goed bekend met de opdrachtprompt en voelt zich er niet prettig bij. Bovendien kan onjuist gebruik van de opdrachtprompt leiden tot permanent gegevensverlies. Daarom is het beter om gebruik te maken van een professional partitie herstel software om verwijderde of verloren partitiegegevens te herstellen vanaf uw FAT32-schijf.

Remo Partition Recovery Software is de tool waarop u kunt vertrouwen om uw gegevens terug te krijgen van FAT, exFAT, NTFS of zelfs RAW-schijven. De software is gebouwd met een geavanceerde scanfunctie en zal uw schijf opruimen om zonder gedoe bestanden van elk formaat terug te krijgen.

Met een gratis preview-functie waarmee u het succespercentage van herstel kunt beoordelen, is er geen reden om nee te zeggen om te downloaden en onze tool nu gratis te proberen.

download now

Hoe FAT32 Gegevens Terughalen?

Download en installeer Remo gegevensherstel harde schijf en volg de onderstaande stappen:

 • Start de tool, klik op Recover Partitions,select recover partitions to recover fat32 data
 • Selecteer de FAT32-geformatteerde schijf waarvan u gegevens wilt herstellen en druk op scanknop
 • Na voltooiing van het scanproces kunt u previewde herstelde bestanden van FAT32preview recovered files from FAT32
 • Als u tevreden bent met het herstel, activeert u de tool en savede herstelde FAT32-partitie op de gewenste locatie.

Belangrijke notitie: Sla uw herstelde gegevens nooit op op dezelfde schijf waarop u gegevens herstelt. Als u dit doet, worden alleen de gegevens overschreven en verliest u permanent gegevens.

3 tips om nooit uw gegevens van FAT32-schijven te verliezen

 1. Regelmatige back-up van gegevens is de sleutel om uw gegevens nooit te verliezen. Overschakelen naar slimme back-upopties zoals cloudback-up kan een permanente oplossing zijn voor gegevensverlies
 2. Ga nooit door met procespartitionering of schijfbeheer zonder een goede gids als u zich er niet goed van bewust bent.
 3. Bescherm uw computer altijd met vertrouwde antivirussoftware en voor het geval dat u gegevens verliest, zorg ervoor dat u een slimme keuze maakt om Remo te kiezen om uw gegevens te herstellen.

Extra informatie: Alle gegevens die van een externe harde schijf worden verwijderd, de kans om de bestanden terug te krijgen is zeer klein. Hier is wat je kunt doen verwijderde bestanden terughalen van externe harde schijf.

FAT 32 Gegevensherstel was last modified: June 2nd, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*