FAT 32 Gegevensherstel

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Samenvatting: Het verliezen van gegevens van uw USB-drive of harde schijf kan ernstige problemen veroorzaken. Deze complete gids over FAT32-gegevensherstel heeft alles wat u moet weten over het herstellen van verloren gegevens van de FAT 32-partitie en ook over het repareren van een FAT32-bestandssysteem. Als u op zoek bent naar een snel en veilig ophalen van gegevens uit FAT32, maak dan gebruik van Remo Partition Recovery Software door op de downloadknop hieronder te klikken

free-download-for-win
free-download-for-mac

 Inleiding tot FAT32 en Gegevensherstel van FAT32:

FAT32 is een van de eerdere bestandssystemen die door Microsoft is geïntroduceerd. FAT wat staat voor File Allocation Table heeft verschillende soorten bestandssystemen zoals FAT12, FAT16, FAT32.

Omdat beide eerdere versies buiten gebruik zijn, wordt FAT32 nog steeds het meest gebruikt in USB-flashstations, SD-kaarten en soms ook op harde schijven.FAT32 en gegevens herstel.

Omdat het FAT32-bestandssysteem voornamelijk wordt gebruikt voor externe opslagapparaten, is gegevensverlies geen ongewoon probleem. Voordat we verder gaan met het herstellen van verwijderde bestanden van het FAT32-bestandssysteem, laten we eens kijken naar enkele van de redenen achter gegevensverlies op FAT32-schijven of partities.

Redenen voor gegevensverlies op FAT32 schijven

 • Het per ongeluk formatteren van de schijf of partitie is de meest voorkomende reden voor gegevensverlies op FAT32 of een ander bestandssysteem
 • Een corrupte partitie met FAT32-bestandssysteem kan ook bijdragen aan gegevensverlies
 • Een onjuiste of mislukte conversie van FAT naar NTFS of een ander bestandssysteem.
 • Virusintrusie kan het bestandssysteem beschadigen en uw harde schijf defect maken
 • Onjuiste partitionering of herpartitionering van de schijf met schijfbeheer

Volledig overzicht van FAT32 Bestanden terughalen

Het uitvoeren van FAT32-gegevensherstel vereist een krachtige tool voor gegevensherstel die u kan helpen bij het herstellen van complexe FAT32-partities. Niet alle tools kunnen dit, daarom is het het beste om ervoor te zorgen dat u een professional gebruikt partitie herstel software om verwijderde of verloren partitiegegevens van de FAT32-schijf te herstellen.

Remo Recover - een krachtige partitieherstelsoftware is de tool waarop u kunt vertrouwen om uw gegevens terug te krijgen van FAT-, exFAT-, NTFS- of zelfs RAW-schijven. Gebouwd met een geavanceerde scanfunctie, zal de software uw schijf opruimen om probleemloos bestanden van elk formaat terug te krijgen.

Met een gratis preview-functie waarmee u het succespercentage van herstel kunt beoordelen, is er geen reden om nee te zeggen om onze tool nu gratis te downloaden en te proberen.

free-download-for-win
free-download-for-mac

Gegevens herstellen van het fat32 bestandssysteem?

 • Download en installeer Remo herstellen op uw Windows-pc
 • Start de tool en selecteer het FAT32-station waarvan u gegevens wilt herstellen. Als u gegevens van een externe schijf wilt herstellen, sluit deze dan aan op uw systeem
launch the tool to recover data from FAT32 drive

 • Nu, druk op de Scan Na voltooiing van het scanproces kunt u gratis een voorbeeld van de herstelde bestanden van FAT32 bekijken
 • Als u tevreden bent met het herstelresultaat, selecteert u de bestanden die u wilt terughalen van de FAT32-partitie en klikt u op de Recover
save the recovered files from FAT32 drive

Repareer FAT32 met behulp van de opdrachtprompt om gegevens te herstellen van corrupte FAT32

Als u gegevens probeert te herstellen van een ontoegankelijke of corrupte harde schijf dan kunt u proberen het FAT32-geformatteerde bestandssysteem te repareren met CHKDSK.Gegevens van FAT32 bestandssysteem herstellen.

CHKDSK is een commando in Windows dat zoekt naar fouten in het bestandssysteem.

Volg de onderstaande methoden om de FAT32-schijf te repareren met CHKDSK en ook om gegevens te herstellen:

 • Zorg ervoor dat de schijf met het FAT32-bestandssysteem is aangesloten op uw computer
 • Open de opdrachtprompt door te typen cmd in de zoekbalk en druk op Enter
 • Klik met de rechtermuisknop op cmd.exe en selecteer Als administrator uitvoeren optie
 • Typ in het venster chkdsk gevolgd door de stationsletter die is geformatteerd met FAT32, een dubbele punt en /f
  Eg: chkdsk h: /f Where h is the drive letter
  run cmd function to fix memory card errors

Nadat u de opdracht hebt ingevoerd en op enter hebt gedrukt, duurt het enkele minuten voordat Windows uw FAT32-bestandssysteem heeft geverifieerd. Als je aan het einde een tekst ziet die zegt Windows has made corrections to the file system dan heb je met succes je FAT32-bestandssysteem gerepareerd en gegevens hersteld.Verwijderde gegevens terughalen.

Als de herstellende FAT32-harde schijf u niet heeft geholpen om gegevens te herstellen of als u een geformatteerde FAT32-schijf hebt, is het raadzaam om Remo's te gebruiken harde schijf herstel software om gegevens te herstellen.

3 tips om nooit uw gegevens van FAT32-schijven te verliezen

 1. Regelmatige back-up van gegevens is de sleutel om uw gegevens nooit te verliezen. Overschakelen naar slimme back-upopties zoals cloudback-up kan een permanente oplossing zijn voor gegevensverlies
 2. Ga nooit verder met een procespartitionering of schijfbeheer zonder een goede handleiding als u er niet goed van op de hoogte bent.
 3. Bescherm uw computer altijd met vertrouwde antivirussoftware en voor het geval u gegevens kwijtraakt, zorg er dan voor dat u een slimme keuze maakt om Remo te kiezen om uw gegevens te herstellen.

About the Author: Remo Software