Een bestandssysteem is niets anders dan een verzameling regels die het opslaan en ophalen van gegevens in de opslageenheid regisseren. Laten we ken het verschil tussen FAT32, exFAT en NTFS bestandssysteemarchitectuur.
Verhaal van het Bestandssysteem
Iedereen is bekend met ken het verschil tussen FAT32, exFAT en NTFS. Het is nog steeds een van de favoriete besturingssystemen voor een groot aantal computergebruikers. Tijdens het werken aan vensters komen we altijd de bestandssystemen tegen die het gebruikt. De interne schijf is geformatteerd met een NTFS-bestandssysteem en het externe geheugen is FAT 32 Gegevensherstel- of exFAT-bestandssysteem. Laat ons meer weten over het verschil tussen FAT, exFAT en NTFS bestandssystemen.
Windows OS is een van de meest interactieve en gebruikersvriendelijke besturingssystemen ter wereld. En het is altijd op een spoor om innovatie en technologie te introduceren. De bestandssystemen maken ook deel uit van een dergelijke innovatie om beter om te kunnen gaan met de gegevensverwerking. Dus om de gebruikerservaring te verbeteren, heeft Microsoft de belangrijkste bestandssystemen gemaakt, het FAT-bestandssysteem. De hedendaagse FAT32 is een voorloper van het oude FAT-bestandssysteem.
Wat Is Het Verschil Tussen NTFS En FAT32?
Het vroegste bestandssysteem werd eind jaren 70 geïntroduceerd met de naam FAT of File Allocation Table. Dit door Microsoft ontwikkelde systeem biedt een opdracht voor alle bestanden die op een apparaat zijn opgeslagen. De andere architecturen zoals FAT16 en FAT32 zijn een ontwikkeling van dit originele FAT 8-bit systeem.
Het nieuwe NTFS-bestandssysteem is ontwikkeld om te voldoen aan de noodzaak van modern computergebruik. Afgezien van de geavanceerde architectuur van het bestandssysteem, heeft het de mogelijkheid om het computergebruik van de huidige wereld te beheren. Daarom gebruiken alle nieuwe besturingssystemen met Windows en anderen dit als standaardbestandssysteem in moderne computers.
Het NTFS Bestandssysteem
Repareren NTFS Opstartsector werd begin jaren negentig geïntroduceerd door Microsoft met zijn nieuwe Windows NT. De ontwikkeling van dit bestandssysteem begon tien jaar voordat het tot stand kwam. Toen dat wel gebeurde, was het een van de meest befaamde technologieën van die tijd. Het New Technology File System (NTFS) biedt een enorme bestandsgroottelimiet. Meer dan een gemiddelde computergebruiker nodig heeft.
Met de ontwikkeling van deze technologie is een handvol upgrades geïntroduceerd en toegevoegd. Sommige van de toevoegingen zijn NTFS-symbolische koppelingen, verdelende partities en zelfgenezing. Er waren percepties over het NTFS-bestandssysteem dat het een bestandsgrootte van 16EB-1KB kan bieden. Nu wordt de praktische limiet van NTFS aangeduid als 256TB-1KB.
Het NTFS-bestandssysteem is geavanceerde systeemarchitectuur. Het houdt een logboek bij van alle opgeslagen bestanden en volgt de mogelijke wijzigingen in het bestandssysteem. Laten we eens kijken naar enkele parameters van dit bestandssysteem.
FAT32 Bestandssysteem
De geschiedenis van de computer heeft een belangrijke plaats voor het FAT-bestandssysteem. Het is het oudste bestandssysteem ter wereld. Het File Allocation Table (FAT) bestandssysteem werd ontwikkeld met 8 bit en geavanceerd naar FAT12, FAT16 en FAT32. De meest moderne vorm van de FAT-systeemarchitectuur is FAT32. Het heeft een 32-bits bestandstoewijzingstabel. Hierdoor kunnen gebruikers over de beperkingen van FAT16-bestandssysteem komen.
Ken het verschil tussen FAT32, exFAT en NTFS aan de vereisten van moderne computersystemen, maar is perfect voor opslagapparaten zoals een flashdrive, een pendrive, enz. Het biedt een bestandsgrootte tot 4 GB. Vanwege de gematigde architecturale structuur wordt de FAT32 in computers buiten de schijf geïmplementeerd. Het wordt geaccepteerd door gameconsoles, dvd-spelers, HDTV's en andere apparaten met een USB-poort.
exFAT Bestandssysteem
De exFAT is een uitgebreide versie van FAT-bestandssysteem. Het wordt eigenlijk Extended FAT-bestandssysteem genoemd. Dit is handig in gebieden waar het conventionele FAT-systeem niet werkt. Het excelleert op veel manieren, waarvan er een de maximale bestandsgrootte is. U kunt een bestand van meer dan 4 GB hebben met een exFAT-bestandssysteemarchitectuur. Dit is een van de belangrijkste factoren voor de implementatie ervan in hedendaagse geheugenkaarten. De meeste high-speed SDXC-kaarten zijn geformatteerd met deze architectuur.
Hetzelfde als het NTFS-systeem, het heeft een bestandsgroottelimiet van 16EB geschat op het moment van zijn release in 2016. Maar dit heeft ook het voordeel dat het licht en efficiënter is met zijn beperkte functies in vergelijking met NTFS. Dit bestandssysteem wordt ondersteund door Mac, Windows en Android. Er is verschillende software voor andere besturingssystemen zoals Linux die exFAT kunnen uitvoeren.
Omdat de partitiesystemen een enorme ruimte hebben, wordt deze bedreigd door corruptie of schrapping. Als een dergelijk bestandssysteem wordt blootgesteld aan besturingssystemen die deze niet ondersteunen, kan dit een probleem zijn. Hoewel er verschillende methoden zijn om de bestanden in uw partitie te herstellen. In dat geval kunt u een tool om exFAT partitie te herstellen, NTFS-partitie of FAT 32-partitie.
Concluderend kunnen we zeggen dat de hierboven genoemde kenmerken van de architectuur van het drie-bestandssysteem een basis vormen om te differentiëren tussen de drie. Hoewel, de verbindende factor is het gebruik ervan. Alle drie hebben hun implementatie op verschillende platforms.