Formatteren een Harde Schijf op Windows 10, 8, 7, XP en Vista

6 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Windows gebruiken is leuk voor alle gebruikers, ongeacht leeftijd en demografie. Dit komt door de extreme gebruiksvriendelijkheid van het besturingssysteem. De meeste kantoren over de hele wereld hebben Windows-systemen aan het werk. Maar Windows vindt zijn maximale toepassing in binnenlands computergebruik. Een aantal gebruikers gebruikt Windows-besturingssystemen op hun thuis-pc's en laptops. Als u Windows soepel wilt gebruiken, moet u weten hoe u de harde schijf moet formatteren op Windows 10, 8, 7, XP en Vista.

Dit klinkt misschien wat ingewikkeld voor sommige gebruikers, maar het is een van de gemakkelijkste taken om te doen. Meestal verliezen mensen hun gegevens terwijl ze proberen hun harde schijf te formatteren. Je moet je niet afvragen of kan ik de per ongeluk geformatteerde harde schijf herstellen op mijn computer of niet? in tijden van crisis. als je de procedure daarvoor niet kent, moet je proberen het te leren.

Het hangt af van de conditie van de harde schijf of een partitie nodig is. Als u de harde schijf gebruikt die nog nooit eerder is gebruikt, moet u na het formatteren een partitie van dat station uitvoeren. Soms kunt u ook een gepartitioneerde harde schijf krijgen die moet worden geformatteerd.

Hoe te Formatteren een Harde Schijf op Windows 10, 8, 7, XP en Vista

Om het station van uw computer te formatteren, moet u toegang hebben tot het stationsbeheersingsvenster op uw computer. Er zijn een aantal manieren om toegang te krijgen tot computerbeheer en schijfbeheer op uw computer. U kunt toegang krijgen via de opdrachtprompt. Als u de opdrachtprompt niet wilt openen, kunt u deze openen via het energiebeheermenu. Het stroommenu bevindt zich in de linkerbenedenhoek van uw vensters. in windows 7 en XP wordt dit het startmenu genoemd.

Hier ziet u hoe u uw harde schijf kunt formatteren op Windows:

1 - Open Computerbeheer - Deze harde schijf-manager wordt bij elke versie van Windows geleverd. u kunt toegang krijgen tot deze opties met behulp van het startmenu of het gebruikersoptiemenu. Beide menu's zijn hetzelfde, alleen de naam varieert met sommige versies. U kunt vanuit het configuratiescherm naar dit menu gaan.

2 - Ga naar Schijfbeheer - U vindt deze optie in het linkerdeelvenster van het computerbeheervenster.

3 - Zoek de schijf die u wilt formatteren op uw computer - U ziet een lijst met beschikbare drives op uw computer zodra u op Drive Management klikt. Zoek de gewenste schijf en markeer deze.

4 - Klik met de rechtermuisknop of Tik en houd vast op het station dat u wilt formatteren. - Hiermee krijgt u een nieuw pop-upvenster voor formatteren van stations.

5 - Er verschijnt een nieuw venster met het bericht "Format <X-Drive>:" - Dit toont een schijfletter die u hebt geselecteerd en wordt gevraagd om deze te formatteren. Als u inhoud op uw schijf hebt, probeert u een back-up te krijgen voordat u een indeling uitvoert. Zoals elke vorm van formattering van de schijf wist alle inhoud van die bepaalde schijf.

6 - Schrijf in het tekstvak Volume-etiket de stationsletter die u wilt toewijzen. U kunt het ook laten staan ​​om de eerdere stationsletter te behouden. Als uw schijf een nieuwe is, wijst Windows de naam Nieuw volume toe aan die schijf.

7 - Stel het bestandssysteem in als het NTFS-bestandssysteem. U kunt ook een ander bestandssysteem aan de drive toewijzen, maar dit bestandssysteem wordt meestal in Windows gebruikt. tenzij je een specifieke behoefte hebt aan een ander bestandssysteem, bewaar het als NTFS.

8 - De grootte van de toewijzingseenheid is er om een ​​maat aan uw schijf toe te wijzen. U moet het bij voorkeur standaard houden, tenzij er een specifieke vereiste is. Hiermee wordt de geheugenruimte toegewezen aan uw harde schijf.

9 - Voor Windows 10, 8 en 7 is er een optie om een ​​snel formaat uit te voeren. Deze optie is standaard aangevinkt voor algemene opmaak. Als u een grondige indeling van uw schijf wilt uitvoeren, gaat u naar het selectievakje en vinkt u de snel formatteringsoptie uit. Dit betekent dat je drive volledig is geformatteerd.

10 - De volgende prompt vraagt ​​om bestands- en mapcompressie inschakelen. Het wordt aanbevolen om deze optie uit te schakelen omdat bestands- en mapcompressie niet nodig is.

11 - Er verschijnt een bericht met de melding "Formatteren van dit volume wist alle gegevens erin. Maak een back-up van alle gegevens die u wilt bewaren voordat u gaat formatteren. Wilt u doorgaan? Klik op OK.

12 - Hiermee start u het formatteringsproces. U kunt de voortgang bijhouden via de statusbalk.

Zodra u 100% ziet in de statusbalk van het formatteervenster, betekent dit dat uw drive is geformatteerd. De status van uw schijf verandert in gezond met het voltooien van de formattering.

U kunt de naam van uw station of de stationsletter wijzigen volgens uw vereisten. Als u partities op de schijf hebt gemaakt, ziet u de partities op uw computer.

Plaats het formaat van uw harde schijf op vensters, u kunt de schijf gebruiken voor het opslaan van informatie, bestanden enz. U kunt ook verschillende programma's gebruiken door ze op die schijf te installeren.

About the Author: Remo Software