Foto kan niet Worden Verwijderen SD Kaart

SD-kaart wordt geleverd in verschillende vormfactoren op basis van de opslagcapaciteit, zoals micro SD-kaart, CF-kaart, SDHC-kaart, SDXC-kaart, enz. Over het algemeen gebruiken apparaten zoals digitale camera’s, camcorders, smartphones, enz. Een SD-kaart om hun geheugenruimte uit te breiden. om er honderden foto’s, video’s en andere mediabestanden op op te slaan. Bovendien hebben de meeste gebruikers de gewoonte om een back-up te maken van alle belangrijke foto’s of video’s op de SD-kaart.

Gezien de beperkte ruimte, verwijderen we regelmatig foto’s van de SD-kaart. Geen twijfel, consequent het opslaan van foto’s op een SD-kaart kan leiden tot een veel duplicaten en onnodige foto’s om geheugen vrij te maken ruimte op de SD-kaart, moet men ofwel verwijderen irrelevant en dubbele foto’s of SD-kaart formatteren. In sommige gevallen klagen gebruikers echter dat ze geen foto’s van de SD-kaart kunnen verwijderen op Android, Windows, Mac of digitale camera. Een eenvoudige handeling zoals verwijderen kan om verschillende redenen niet op uw SD-kaart plaatsvinden.

Foto’s Kunnen niet Worden Verwijderd van SD-Kaart | Vervelend

Wanneer u uw SD-kaart aansluit op Windows 10 of Mac om onnodige foto’s of bestanden ervan te verwijderen. Je zou kunnen ervaren dat jij foto kan niet worden verwijderen SD kaart wat te wijten is aan verschillende redenen. Enkele veel voorkomende redenen zijn als volgt;

 1. SD-kaart is beveiligd tegen schrijven.
 2. De SD-kaartfoto’s of bestanden die u wilt verwijderen, zijn geopend.
 3. Het bestandssysteem van de SD-kaart is beschadigd of beschadigd.

Hoe Foto’s Verwijderen SD Kaart?

Om onnodige foto’s van de SD-kaart te verwijderen, volgt u de onderstaande methoden om met succes toegang te krijgen tot alle bestanden.

1.       Ontgrendel de SD-kaart

Als foto’s niet van de SD-kaart kunnen worden verwijderd, moet u eerst controleren of de SD-kaart is ontgrendeld of niet. Meestal bevindt de schuifregelaar aan de linkerkant van de SD-kaart zich op de vergrendelingspositie, waardoor u er geen foto’s van kunt verwijderen. Daarom wordt aanbevolen om de schuifregelaar naar de ontgrendelingspositie te verplaatsen om bestanden en foto’s gemakkelijk van de SD-kaart te hernoemen en te verwijderen.

2.       Schakel schrijfbeveiliging uit

Om foto’s op de SD-kaart te verwijderen, brengt u de respectieve wijzigingen aan in de Editor voor lokaal groepsbeleid in schrijfbeveiliging SD kaart uitschakelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen;

 1. Druk op Windows key + R.
 2. Typemsc en klik OK.
 3. Klik nu op Computer ConfigurationAdministrative Template > System Removable Storage Access.Disable write protection from SD card to delete photos from it
 4. Dubbelklik een voor een op de volgende beleidsinstelling en selecteer Disabled optie en klik vervolgens op OK.
  1. Verwisselbare schijven: toegang weigeren
  2. Verwisselbare schijven: leestoegang weigeren
  3. Verwisselbare schijven: schrijf toegang weigeren.

disable SD card write protected

3.       Voer CHKDSK uit

Als u vanwege corruptie geen foto’s van de SD-kaart kunt verwijderen, kunt u CHKDSK gebruiken om reparatie SD kaart leest niet of schrijven vanwege corruptie.

 1. Type cmd in het zoekvak van Windows en open de opdrachtprompt als beheerder.
 2. Type chkdsk e: /f en druk op Enter.

Opmerking: Vervang f door uw SD-kaartletter.

Nadat het proces is voltooid, kunt u proberen onnodige foto’s te verwijderen die op de SD-kaart zijn opgeslagen.

4.       Incompatibel apparaat

Als u afbeeldingen op de ene camera hebt gemaakt en deze op de andere camera probeert te verwijderen. Misschien lukt het niet foto’s verwijderen SD kaart. Dit komt doordat sommige foto’s die met een specifieke camera zijn gemaakt, alleen op hetzelfde apparaat worden verwijderd, niet op de andere camera-apparaten. U kunt uw SD-kaart ook aansluiten op uw Windows- of Mac-computer om er moeiteloos foto’s van te verwijderen.

Als u een probleem ondervindt bij het verwijderen van afbeeldingen op uw Windows of Mac, gaat u verder met de volgende methode om te weten hoe u foto’s van de SD-kaart kunt verwijderen met behulp van de andere betrouwbare methoden. Bovendien, als je SD-kaartlezer verouderd is, kun je geen foto’s van SD verwijderen.

5.       Verouderde SD-kaartstuurprogramma

Soms, wanneer uw SD-kaartstuurprogramma op Windows verouderd is, kunt u geen foto’s verwijderen van de SD-kaart op Windows 10. Vanwege de verouderde SD-kaartstuurprogramma’s ziet u misschien zelfs uw SD-kaartschijf niet op Windows om er foto’s van te verwijderen . In dergelijke gevallen moet u eerst het stuurprogramma van de SD-kaart bijwerken om foto’s van de geheugenkaart te verwijderen.

Stappen om het SD-kaartstuurprogramma op Windows bij te werken:

 1. Druk op Windows key + R en typ mscen klik vervolgens op OK.

fix outdated SD card drivers to fix photos cannot be deleted from SD

 1. Uitbreiden Disk drivesen right-click op de SD-kaart en klik op de Update driver 

fix unable to delete SD card photos

 1. Klik op Search automatically for updated driver software en volg daarna de zelfverklarende instructies om het SD-kaartstuurprogramma bij te werken.

6.       Formatteer de SD-kaart

Als geen van de bovenstaande methoden werkt om foto’s van de SD-kaart te verwijderen, is dit te wijten aan ernstige beschadiging van de SD-kaart die alleen kan worden verholpen door SD kaart formatteren.

Voordat u verder gaat met het formatteren van de corrupte SD-kaart om er foto’s van te verwijderen, is het raadzaam om eerst een back-up te maken van al uw belangrijke bestanden voordat u gaat formatteren.

Als u geen back-up van belangrijke bestanden van de SD-kaart kunt maken, wordt het aanbevolen om de Remo Recover-tool te gebruiken om bestanden, foto’s, onbewerkte afbeeldingen, video’s, audiobestanden, documenten, enz. voordat u de SD-kaart formatteert naar de gewenste locatie van uw keuze. U hoeft zich niet veel zorgen te maken, want u kunt presteren SD kaart terughalen Windows 10 en Mac gemakkelijk met Remo Recover.

free-download-for-win free-download-for-mac

Echter, als je hebt geformatteerde sd kaart zonder back-up te maken van belangrijke bestanden, dan hoeft u zich geen zorgen te maken! Met de hulp van Remo Recover, een SD-kaartherstelsoftware, kunt u gemakkelijk meer dan 300 bestandsindelingen herstellen van verschillende apparaten zoals SD-kaart, externe HDD, SSD, USB-drive, enz. Die corrupt, geformatteerd zijn, niet lezen / schrijven, tonen geheugenkaart fout, etc. in simpele klikken.

Foto kan niet Worden Verwijderen SD Kaart was last modified: februari 3rd, 2021 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*