Foto's Kunnen Niet Van De SD Kaart Worden Verwijderd

7 minutes read

Kunt u geen foto’s van de SD-kaart verwijderen? Vraagt ​​u zich af hoe u foto’s van de SD-kaart kunt verwijderen? Dan is dit artikel iets voor jou. In dit artikel bespreken we enkele methoden waarmee u de foto’s van uw SD-kaart kunt verwijderen. En zoek ook de redenen achter het probleem waardoor u de foto’s van de SD-kaart niet kunt verwijderen.

Geschreven door
Bijgewerkt aan

SD-kaart wordt geleverd met verschillende vormfactoren op basis van de opslagcapaciteit, zoals micro SD-kaart, CF-kaart, SDHC-kaart, SDXC-kaart, enz. Over het algemeen gebruiken apparaten zoals digitale camera's, camcorders, smartphones, enz. een SD-kaart om hun geheugenruimte uit te breiden voor het opslaan van honderden foto's, video's en andere mediabestanden erop. Bovendien hebben de meeste gebruikers de gewoonte om een back-up te maken van alle belangrijke foto's of video's op de SD-kaart.SD kaart foto's verwijderen lukt niet.

Gezien de beperkte ruimte verwijderen we regelmatig foto's van de SD-kaart. Ongetwijfeld kan het consequent opslaan van foto's op een SD-kaart leiden tot veel dubbele en onnodige foto's. Om geheugenruimte op de SD-kaart vrij te maken, moet men ofwel verwijderen irrelevant en dubbele foto's of formatteer de SD-kaart. In sommige gevallen klagen gebruikers echter dat ze geen foto's van de SD-kaart op Android, Windows, Mac of digitale camera kunnen verwijderen. Een eenvoudige bewerking zoals verwijderen kan om verschillende redenen niet op uw SD-kaart plaatsvinden.

Foto Kan Niet Worden Verwijderen SD Kaart

Wanneer u uw SD-kaart aansluit op Windows 10 of Mac om er onnodige foto's of bestanden van te verwijderen. Het kan zijn dat u om verschillende redenen geen foto's van de SD-kaart kunt verwijderen. Enkele veelvoorkomende redenen zijn als volgt;

 1. SD-kaart is beveiligd tegen schrijven.
 2. De SD-kaartfoto's of bestanden die u wilt verwijderen, zijn geopend.
 3. SD-kaartbestandssysteem is beschadigd of beschadigd.

Hoe Verwijder Ik Foto Van Mijn SD Kaart?

Om onnodige foto's van de SD-kaart te verwijderen, volgt u de onderstaande methoden om toegang te krijgen tot alle bestanden.

1.Ontgrendel de SD-kaart

Wanneer je kan geen bestanden van SD kaart verwijderen, het eerste dat u moet doen, is controleren of de SD-kaart is ontgrendeld of niet. Meestal bevindt de schuifregelaar aan de linkerkant van de SD-kaart zich in de vergrendelde positie, waardoor u er geen foto's van kunt verwijderen. Daarom wordt aanbevolen om de schuifregelaar naar de ontgrendelde positie te verplaatsen om gemakkelijk bestanden en foto's van de SD-kaart te hernoemen en te verwijderen..

2.Schakel schrijfbeveiliging uit

Om foto's op de SD-kaart te verwijderen, brengt u de respectievelijke wijzigingen aan in de Editor voor lokaal groepsbeleid om schrijfbeveiliging SD kaart uitschakelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen;

 1. Druk op Windows key + R.
 2. Type gpedit.msc en klik OK.
 3. Klik nu op Computer ConfigurationAdministrative Template > System Removable Storage Access.Disable write protection from SD card to delete photos from it
 4. Dubbelklik een voor een op de volgende beleidsinstelling en selecteer Disabled optie en klik vervolgens op OK.
  1. Removable Disks: Deny execute access
  2. Removable Disks: Deny read access
  3. Removable Disks: Deny write access.disable SD card write protected

3.Voer CHKDSK uit

Als u vanwege corruptie geen foto's van de SD-kaart kunt verwijderen, kunt u CHKDSK gebruiken om reparatie SD kaart leest niet of schrijven vanwege corruptie.

 1. Type cmd in het zoekvak van Windows en open de opdrachtprompt als beheerder.
 2. Type chkdsk e: /f en druk op Enter.

Opmerking: Vervang f door uw SD-kaartletter.

Nadat het proces is voltooid, kunt u proberen onnodige foto's te verwijderen die op de SD-kaart zijn opgeslagen.

4.Incompatibel apparaat

Als u foto's hebt gemaakt op de ene camera en deze probeert te verwijderen op de andere camera. U kunt mogelijk geen foto's van de SD-kaart verwijderen. Dit komt omdat sommige foto's die met een specifieke camera zijn gemaakt, alleen op hetzelfde apparaat worden verwijderd, niet op de andere camera-apparaten. Je kunt je SD-kaart ook op je Windows- of Mac-computer aansluiten om er moeiteloos foto's van te verwijderen.Foto's verwijderen van sd kaart lukt niet

Als u een probleem ondervindt bij het verwijderen van foto's op uw Windows of Mac, ga dan verder met de volgende methode om te weten hoe u foto's van de SD-kaart kunt verwijderen met behulp van de andere betrouwbare methoden. Bovendien, als uw SD-kaartlezer verouderd is, kunt u geen foto's van SD verwijderen.

5.Verouderde SD-kaartstuurprogramma

Soms, wanneer uw SD-kaartstuurprogramma op Windows verouderd is, kunt u geen foto's van de SD-kaart op Windows 10 verwijderen. Vanwege de verouderde SD-kaartstuurprogramma's ziet u mogelijk zelfs uw SD-kaartschijf niet op Windows om foto's ervan te verwijderen . In dergelijke gevallen moet u eerst het SD-kaartstuurprogramma bijwerken om foto's van de geheugenkaart te verwijderen.

Stappen om foto's kunnen niet van de SD Kaart worden verwijderen lukt:

 1. Druk op Windows key + R en typ devmgmt.msc en klik vervolgens op OK.fix outdated SD card drivers to fix photos cannot be deleted from SD
 2. Uitbreiden Disk drives en right-click op de SD-kaart en klik op de Update driverfix unable to delete SD card photos
 3. Klik op Search automatically for updated driver software en volg dan de zelfverklarende instructies om het SD-kaartstuurprogramma bij te werken.

6.Formatteer de SD-kaart

Als geen van de bovenstaande methoden werkt om foto's van de SD-kaart te verwijderen, is dit te wijten aan ernstige beschadiging van de SD-kaart die alleen kan worden verholpen door SD kaart formatteren.

Voordat u doorgaat met het formatteren van de corrupte SD-kaart om er foto's van te verwijderen, is het raadzaam om eerst een back-up te maken van al uw belangrijke bestanden voordat u gaat formatteren.

Als u geen back-up van belangrijke bestanden van de SD-kaart kunt maken, wordt aanbevolen om de Remo Recover-tool te gebruiken om bestanden, foto's, onbewerkte afbeeldingen, video's, audiobestanden, documenten, enz. voordat u de SD-kaart formatteert naar de gewenste locatie van uw keuze. U hoeft zich geen zorgen te maken, want u kunt eenvoudig SD-kaartherstel uitvoeren op Windows 10 en Mac met Remo Recover.

Echter, als je hebt geformatteerde sd kaart zonder back-up te maken van belangrijke bestanden, dan hoeft u zich geen zorgen te maken! Met behulp van Remo Recover, een software voor het herstellen van SD-kaarten, kunt u gemakkelijk meer dan 300 bestandsindelingen herstellen van verschillende apparaten zoals een SD-kaart, externe HDD, SSD, USB-drive, enz. die corrupt, geformatteerd en niet lezen/schrijven zijn, tonen geheugenkaart fout, etc. in simpele klikken.

Conclusie

Als u zich zorgen maakt over de ruimte op uw SD-kaart en u kunt geen afbeeldingen van uw SD-kaart verwijderen, behandelt dit artikel oplossingen voor de problemen. U kunt deze methoden volgen en de afbeeldingen verwijderen en uw ruimte terugkrijgen.

About the Author: Remo Software