Foto's in de Map DCIM Opslaan

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Elke keer dat u op een foto klikt, worden alle gemaakte foto's opgeslagen in een DCIM-map. Of het nu een digitale camera is of de camera-app voor Android of iPhone, de foto's worden gemaakt en opgeslagen op een SD-kaart. Elke digitale camera, ongeacht het merk, gebruikt de DCIM-map om de foto's op te slaan. Zelfs de apps die u gebruikt om foto's te bewerken en te delen waarop u op uw smartphone heeft geklikt, gebruiken dezelfde map om de foto's op te slaan. U moet zich nu afvragen waarom deze DCIM-map zo belangrijk is en waarom alle foto's in de DCIM-map worden opgeslagen. Lees verder om te weten waarom.

Waar Staat DCIM voor?

DCIM staat voor Digital Camera Images. Het is de standaardnaam die de voorkeur heeft, omdat een map met de naam Foto's of Afbeeldingen eenvoudiger en ook gemakkelijk te herkennen zou zijn. Er is echter een reden achter de keuze voor een DCIM-map.

Waarom fotos in de Map DCIM Opslaan?

De naam DCIM die wordt gegeven voor het opslaan van foto's in digitale camera's maakt deel uit van de DCF-specificaties (Design Rule for Camera File System). Dit is overgenomen door alle fabrikanten van digitale camera's en is een industriestandaard geworden. Aangezien de DCF-specificatie gebruikelijk is, houden camera- en smartphonemakers, inclusief app- en softwareontwikkelaars, vast aan deze DCIM-opslaggewoonte.Recuperar fotos dcim

Stel dat elke fabrikant van digitale camera's of het besturingssysteem van elke telefoon een eigen map met afbeeldingen had, dan kunnen de softwareprogramma's afbeeldingen niet automatisch vinden op een aangesloten apparaat. U kunt ook geen SD-kaart van de ene digitale camera nemen en deze rechtstreeks op een andere aansluiten. Zelfs toegang tot de foto's zonder het apparaat opnieuw te formatteren of het bestandssysteem te herschikken, zou niet mogelijk zijn geweest.DCIM map terughalen

Notitie: Als u de DCIM-map hebt verwijderd of de foto's eruit bent kwijtgeraakt, kunt u ze gemakkelijk terughalen. Volg de link naar verwijderde DCIM map terughalen vanaf uw camera of smartphone

DCF dicteert niet alleen de map waarin foto's worden geschreven, maar het doet nog veel meer. De DCF-specificatie zegt ook dat SD-kaarten een specifiek bestandssysteem moeten gebruiken bij het formatteren. Het zegt ook dat submappen en bestandsnamen die worden gebruikt voor opgeslagen afbeeldingen een specifiek patroon volgen. Dus al deze maken het werken met afbeeldingen op andere apparaten gemakkelijker in vergelijking met het feit dat elke fabrikant zijn eigen regels voor de standaardopslagmap bedenkt.

Het gestandaardiseerde DCIM-formaat betekent dus dat software voor het overbrengen van foto's van de camera automatisch foto's op een SD-kaart of digitale camera kan identificeren wanneer u deze op de computer aansluit. Hetzelfde geldt ook voor de DCIM-map op smartphones.

Hoe Toegang DCIM Map?

Om toegang te krijgen tot de DCIM-map sluit u uw camera of smartphone aan op de computer. Wanneer u het apparaat aansluit, krijgt u verschillende verbindingsmodi op de camera/smartphones te zien. Kies de PTP-modus uit de opties die op uw camera/smartphones worden weergegeven. PTP is een standaardprotocol voor communicatie met de digitale camera. Open nu Verkenner op de computer en zoek naar de schijf met een camerapictogram in de linkerkolom. Zodra u het camerastation opent, vindt u de DCIM-map.

Wat als ik niet Vind de DCIM Map?

Als u de DCIM-map niet kunt vinden, is het mogelijk dat de map verborgen is. Als dat het geval is, moet u misschien maak de map zichtbaar om er toegang toe te krijgen.Foto's opgeslagen dcim-mapper

Als u de map ondanks het zichtbaar maken nog steeds niet kunt vinden, is de kans groot dat de DCIM-map verloren gaat. In dat geval kan dat verwijderde DCIM map terughalen van SD kaart met de hulp van vertrouwde software voor gegevensherstel.

Gerelateerde informatie: Net als de DCIM-map, als je niet in staat zijn te vinden en foto's terughalen van de filmrol map. Klik op de gegeven link om meer te weten.

Als u deze informatie nuttig vond of nog steeds twijfels of vragen heeft over het onderwerp, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

About the Author: Remo Software