Foto’s Overzetten van Camera naar Computer

De beste manier om de ware schoonheid van de foto’s waarop u hebt geklikt te ervaren, is door ze op uw grote scherm te bekijken. Dat is misschien niet de enige reden waarom u uw foto’s overzetten van camera naar computer, maar alles wat met foto’s te maken heeft nadat erop is geklikt, moet u ze naar een computer importeren. Over het algemeen lijkt het overbrengen van foto’s naar een computer een gemakkelijke taak, maar er zijn verschillende valkuilen die kunnen resulteren in het beschadigen of beschadigen van de foto’s of ze direct verwijderen. Ik denk dat je er als fotograaf bovenop wilt staan.

Daarom brengen we u dit stukje inhoud dat u zal begeleiden bij alles wat er te weten valt over het foto’s van camera naar pc overzetten.

Hoe foto’s overzetten van camera naar PC?

Conventioneel hebben we talloze manieren om de foto’s naar een computer te importeren, zoals

  • De camera met een datakabel op een computer aansluiten
  • De SD-kaart verwijderen en met een kaartlezer of adapter op de computer aansluiten
  • Haal foto’s uit de camera via Wi-Fi in de volgende secties.

Sinds kort zijn de meeste populaire camera’s echter voorzien van Wi-Fi-connectiviteit en kunnen gebruikers de foto’s draadloos importeren. In de volgende secties vindt u ook informatie over hoe u foto’s van de camera kunt halen via Wi-Fi.

Naast het overbrengen van de foto’s, gaat dit artikel ook in op de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over verloren foto’s terughalen tijdens de overdracht.

Notitie: Als je hebt verwijderde foto’s van de SD-kaart en willen ze herstellen, deze info moet voor u worden gelezen (raadpleeg de link hierboven).

Foto’s Importeren van Camera naar PC met Behulp van Datakabel

Alle camera’s worden geleverd met poorten waarmee u de camera rechtstreeks op een computer kunt aansluiten. Normaal gesproken heeft een camera twee soorten poorten, een HDMI die de foto’s direct op uw camera weergeeft. Andere kunnen een op USB gebaseerde connector zijn, zoals micro-USB, of in de nieuwste modellen USB-C die de foto’s en video’s naar een computer overbrengt.

U kunt de camera dus rechtstreeks op een computer aansluiten met behulp van een geschikte datakabel (Micro USB, USB Type-C, mini USB). Nu hebt u toegang tot de camera-opslag in Windows Verkenner of, in het geval van Mac-gebruikers, tot Schijfhulpprogramma. Vanaf hier kunt u direct back-up foto’s van iPhoto-bibliotheek of foto’s overzetten van camera naar computer of Mac.

Dit is echter geen betrouwbare methode, aangezien de kabels bewegen, zwaaien en gemakkelijk losraken als u er per ongeluk aan trekt. Daarom moet u zeer voorzichtig zijn bij het gebruik van een datakabel. Omdat het onderbreken van het kopieerproces kan leiden tot gegevensverlies of beschadiging van de foto’s. Gelukkig kunt u de verloren foto’s herstellen tijdens het overzetten met behulp van een hulpprogramma voor gegevensherstel.

Hoe Foto’s te Herstellen die Verloren zijn Gegaan Tijdens de Overdracht?

Zoals eerder vermeld, kan het onderbreken van het gegevensoverdrachtproces leiden tot gegevensverlies. Desalniettemin worden foto’s of gegevens niet volledig gewist. U kunt ze herstellen als u effectieve software voor het herstellen van SD-kaarten kunt gebruiken. Remo Recover is ontworpen en ontwikkeld onder realtime testscenario’s Remo kan met succes gegevens herstellen, zelfs uit de meest gecompliceerde scenario’s voor gegevensverlies.

Bovendien heeft Remo een speciale fotohersteloptie die speciaal is geprogrammeerd om verloren foto’s van elk apparaat te herstellen. Bovendien is het proces heel eenvoudig. Bekijk de onderstaande stappen om foto’s te herstellen die verloren zijn gegaan tijdens het overzetten.

Downloaden en installeer eerst Remo-software voor gegevensherstel en start deze.

  • Koppel de SD-kaart los van uw computer en sluit deze aan op uw computer.

Notitie: Sluit de camera tijdens het herstellen niet op de computer aan. u moet de SD-kaart rechtstreeks op uw computer aansluiten.

  • Selecteer in het startscherm van Remo de optie Fotoherstel

  • Uw SD-kaart wordt hieronder weergegeven, selecteer deze nu en klik op de scanoptie

  • Wacht tot de scan is voltooid. Nadat het scanproces is voltooid, worden alle herstelde gegevens weergegeven in het herstelvenster.

  • Selecteer nu de foto’s die u wilt herstellen en sla ze op de computer op met de optie Opslaan.

In de meeste gevallen van onderbreking worden de foto’s alleen verwijderd of verloren ze. aangezien u Remo bij u heeft, is het gemakkelijk om de foto’s te herstellen die verloren zijn gegaan tijdens het overbrengen. Helaas kan de foto in sommige ernstige gevallen beschadigd raken.

Als de foto beschadigd is, kan het repareren ervan ingewikkeld zijn. Daarom raden de meeste professionals aan om een kaartlezer of SD-kaartadapter te gebruiken om de foto’s van een camera naar een computer te importeren. Ook in het geval van het gebruik van een SD-kaart zijn de gegevensoverdrachtsnelheden sneller dan de datakabel.

Foto’s van camera overzetten naar computer met Hehulp van de SD Kaart

Ter vergelijking: het overbrengen van foto’s met een SD-kaart is veel veiliger. In dit geval moet u de SD-kaart uit de SD-kaartsleuf van de camera halen en op de computer aansluiten. Maar wees heel voorzichtig bij het verwijderen van de SD-kaart, omdat het verwijderen van de SD-kaart terwijl een bewerking op de achtergrond nog bezig is, kan resulteren in een beschadigde SD-kaart op Windows of een niet-monteerbare SD-kaart op Mac.

Desalniettemin kunt u eenvoudig gegevens herstellen van een camera-SD-kaart met behulp van Remo-software voor gegevensherstel. Houd de scenario’s voor gegevensverlies buiten beschouwing en wees voorzichtig bij het verwijderen van de SD-kaart.

Kies na het voorzichtig verwijderen van de SD-kaart een werkende SD-kaartlezer of adapter en sluit deze aan op de computer. Aangezien de meeste van de nieuwste computers zijn geïntegreerd met speciale SD-kaartsleuven, is het wellicht gemakkelijk om de SD-kaart rechtstreeks op de computer aan te sluiten. In het geval van Mac-gebruikers, met name MacBook Air-gebruikers die slechts 2 USB C-poorten hebben, wordt het aanbevolen om een ​​compatibele SD-kaart te gebruiken.

Zodra de SD-kaart is aangesloten, moet u de SD-kaart als een externe schijf in uw Windows Verkenner of Schijfhulpprogramma zien. Ga naar de SD-kaart en zoek naar de DCIM-map (niet specifiek DCIM-map, want in het geval van Nikon, samen met DCIM Nikon een extra map met een map genaamd NIKON. Als de foto’s op DCIM meer dan 999 overschrijden, wordt de 1000e foto opgeslagen op de NIKON-map.) of een map die mogelijk standaard is voor uw cameramerk.

Kopieer de foto’s van de camera naar de computer. Hoewel, als u ooit foto’s verliest tijdens het kopiëren van de foto’s, u in elk geval de SD-kaart kunt herstellen met Remo.

Laten we verder gaan met de veiligste en meest geavanceerde manier van gegevensoverdracht.

Hoe foto’s overzetten van camera naar PC via Wi-Fi?

Zelfs in de nieuwste cameramodellen zijn de Wi-Fi-opties mogelijk beperkt tot geavanceerde cameramodellen zoals DSLR- of spiegelloze camera’s. Nadat u hebt bevestigd dat uw camera een Wi-Fi-optie heeft, maakt u verbinding met uw huis, kantoor of een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk. Zorg ervoor dat uw camera en computer zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

Vervolgens heeft u, op basis van het cameramerk, mogelijk een speciale applicatie die op uw computer moet worden geïnstalleerd (PlayMemories Home is een Wi-Fi-applicatie voor het overbrengen van foto’s van Sony, op dezelfde manier Canon Connect voor Canon-camera’s en de Snap Bridge-applicatie van Nikon ). Er zijn maar weinig van deze applicaties zelfs beschikbaar op de mobiele versie, deze applicaties zijn zelfs geavanceerd genoeg om de camera te bedienen.

Installeer en start de applicatie op uw computer, volg de standaard stappen om foto’s van camera overzetten naar computer via Wi-Fi. Het gebruik van Wi-Fi is relatief zeer veilig, omdat er geen bewegende delen zijn dus geen sprake van dataverlies. U kunt echter alleen foto’s van de camera naar de computer kopiëren; knippen en plakken via Wi-Fi is niet mogelijk. Desalniettemin kunt u de foto’s kopiëren, later kunt u ze verwijderen.

Foto’s Overzetten van Camera naar Computer was last modified: april 19th, 2021 by John Harris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*