Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Harde schijf herstel Software

Alles in een gegevens Herstel Werktuig

Krijg uw verloren gegevens terug na het formatteren of partitie fouten.

$109.97

$99.97

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Fout 0x80071ac3 Volume is Vuil

Vraagt u zich af hoe u de fout "Volume is dirty" kunt oplossen. In dit artikel bespreken we hoe u de 0x80071AC3-fout kunt oplossen. Het is een typisch probleem dat gebruikers tegenkomen bij het proberen toegang te krijgen tot gegevens van het externe opslagapparaat. Bovendien voorkomt dit probleem dat gebruikers toegang krijgen tot de gegevens en kan dit leiden tot gegevensverlies. Als u gegevens bent kwijtgeraakt door fout 0x80071AC3, gebruik dan Remo Recover om verloren gegevens te herstellen vanwege het "volume is vuil 0x80071AC3".

Wat Betekent het Volume is Vies?

De fout “de bewerking kon niet worden voltooid omdat het volume vuil is” is een veelvoorkomend probleem dat wordt geassocieerd met externe opslagapparaten zoals harde schijven, USB, SSD, SD-kaart, enz. Als het zegt dat het volume vies is, betekent dit dat u geen leesbewerking kunt uitvoeren of schrijfbewerking op het externe opslagapparaat waardoor uw gegevens ontoegankelijk worden.

U krijgt deze pop-up foutmelding op het scherm:

Een onverwachte fout zorgt ervoor dat u de map niet kunt kopiëren. Als u deze foutmelding blijft krijgen, kunt u de foutcode gebruiken om hulp bij dit probleem te zoeken. Fout 0x80071AC3: de bewerking kan niet worden voltooid omdat het volume vuil is. Voer chkdsk uit en probeer het opnieuw.

error 0x80071AC3 the volume is dirty

Wat Veroorzaakt de Fout 0x80071ac3 Volume is Vuil?

Als u mogelijke redenen achter de fout kent, kunt u het probleem eenvoudig oplossen. Hieronder volgen enkele redenen voor de fout “0x80071AC3”

 • Slechte sector op het opslagapparaat
 • Als de ReadyBoost-functie is ingeschakeld.
 • Verouderd of beschadigd apparaatstuurprogramma
 • Bestandssysteemfout
 • Beschadigde USB-poort
 • defect extern opslagapparaat

Wanneer u de foutmelding krijgt dat de bewerking niet kan worden voltooid omdat het volume vuil is, kunt u niets van de externe schijf kopiëren of verwijderen. Het probleem is echter niet zo moeilijk als het lijkt. Raadpleeg het onderstaande gedeelte van het artikel voor effectieve oplossingen om fout 0x80071ac3 volume is vuil reparatie.

Doe dit voordat u de fout probeert te herstellen

 • Probeer uw externe opslagapparaat zoals HDD of USB op de computer aan te sluiten en kijk of het goed werkt. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de onderstaande oplossingen.
 • Als het probleem zich voordoet tijdens het gebruik van een SD-kaart, is het slot dat op de kaart is ingebouwd waarschijnlijk defect. Moderne SD-kaart, voorzien van een slot om schrijf- en leesrechten te beperken. Om het probleem op te lossen, probeert u het slot een paar keer heen en weer te schuiven voordat u opnieuw verbinding maakt met de computer.

Hoe Fout 0x80071ac3 Volume is Vuil Repareren?

Voorzichtigheid: De onderstaande methoden zouden willen dat u bepaalde bewerkingen uitvoert die met extra zorg moeten worden uitgevoerd. Het wordt aanbevolen om extra voorzichtig te zijn om ervoor te zorgen dat u geen gegevens verliest of verdere schade aan uw externe opslagapparaat veroorzaakt.  

Methode 1: Apparaatstuurprogramma’s opnieuw installeren

Een defect/verouderd apparaatstuurprogramma is een van de mogelijke oorzaken van dit probleem, zoals we eerder hebben besproken. Om het probleem op te lossen, verwijdert u de verouderde of beschadigde driver en vervangt u deze door de meest recente versie. Gebruik deze stappen om dit te doen:

 • Type in de zoekbalk Device Manager.
 • Zoek nu naar de schijfstuurprogrammastructuur en vouw deze uit.
 • Klik nu met de rechtermuisknop op de schijf en klik op Uninstall device optie en klik op OK bevestigen.
reinstall device driver by clicking on device manager
 • Start uw computer opnieuw op en open vervolgens Device Manager weer.
 • Klik op de Action tabblad en selecteer vervolgens de Scan for hardware changes optie.
 • De computer zou moeten beginnen met het installeren van de nieuwste driver.

Methode 2: Voer Chkdsk Utility uit om problemen op een extern opslagapparaat op te lossen

Met behulp van het ingebouwde chkdsk-hulpprogramma in Windows kunt u zien of ‘fout 0x80071AC3’ wordt veroorzaakt door slechte sectoren. De software helpt bij het detecteren van slechte sectoren in elke sector van een schijf om vuile bits op te schonen.

 • Type cmd in de zoekbalk en Run as Administrator.
 • Type in het opdrachtpromptvenster Chkdsk x: /r (waarbij x de stationsletter vertegenwoordigt, vervang deze door de juiste stationsletter)  
 • Raak Enter.
fix issues on external drive using chkdsk

CHKDSK Het is een uitstekende tool, maar het heeft als nadeel dat het uren kost om eventuele problemen op te lossen. Soms krijg je zelfs na uren draaien niet het gewenste resultaat en is de kans op schade groter.

Er is een aanzienlijke kans dat cruciale gegevens permanent verloren gaan als er onderbrekingen zijn tijdens het uitvoeren van chkdsk. Daarom wordt u ten zeerste aangeraden de hulp in te roepen van een harde schijf herstel software zoals Remo Recover.

Methode 3: Gebruik Register-editor

Als het register onjuist is geconfigureerd, kan de computer geen gegevens naar stations schrijven. Als gevolg hiervan, om ervoor te zorgen dat uw computer schrijfrechten heeft, volgt u de onderstaande stappen:

 • Type Registry Editor in de zoekbalk en open deze vervolgens.
 • In de Registry Editor Venster klik op de File optie.
 • Klik op Export en selecteer de locatie waarop u de reservekopie wilt opslaan.
 • Klik nu op de Save optie.
 • Type in de zoekbalk Regedit en open het.
use registry edistor to fix volume is dirty error
 • Navigeer nu naar het volgende: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies
 • Dubbelklik op de Write-Protected key.
 • Verander de waarde onder Value data van 1 tot 0.
 • Wacht even en sluit de Registry Editor, Start de computer opnieuw op en probeer opnieuw toegang te krijgen tot de defecte schijf om te controleren of het probleem aanhoudt.

Methode 4: ReadyBoost uitschakelen

ReadyBoost, een softwarecomponent voor schijfcaching, debuteerde in Windows Vista en is sindsdien opgenomen in volgende versies van het Windows-besturingssysteem. Hiermee kunnen verschillende opslagapparaten, zoals CompactFlash, USB-flashstuurprogramma’s en SD-kaarten, werken als een cache tussen RAM-geheugen en een harde schijf om de snelheid van de pc te verbeteren.

De effectiviteit ervan kan echter ongewenste gevolgen hebben, waaronder de fout ‘volume is vies’. Als het defecte USB-apparaat wordt gebruikt als cache voor ReadyBoost, volg dan deze stappen om het uit te schakelen:

 • Ga naar File Explorer
 • Klik met de rechtermuisknop op de externe opslagdrive en selecteer Properties.
 • Klik nu op de ReadyBoost tabblad.
disable readyboost
 • Selecteer het keuzerondje naast de Do not use this device optie en druk op OK.
 • Werp de externe schijf veilig uit en sluit deze vervolgens opnieuw aan op de computer om te controleren of het probleem is opgelost.

Als het probleem zich blijft voordoen, is de enige overgebleven optie om de schijf te formatteren. Houd er echter rekening mee dat het formatteren van de schijf de gegevens kan wissen, wat kan leiden tot gegevensverlies. Als u het zich niet kunt veroorloven uw kostbare gegevens te verliezen, maak dan gebruik van Remo herstellen om gegevens in dergelijke scenario’s te herstellen.

remo recover windows

Stappen om Gegevens te Herstellen van de Schijf Waarop Staat dat het Volume Vuil is

 • Download en installeer Remo Recover op uw computer
 • Selecteer in het hoofdscherm de Recover Partition optie.
click on recover partition to get back data from the drive that says volume is dirty
 • Selecteer nu het station dat de “volume is dirty” -fout vertegenwoordigt.
 • Klik op de Scan knop. Zodra het scanproces is voltooid, wordt een lijst met herstelde bestanden weergegeven in File Type View en Data View.
 • Klik ten slotte op de Save optie om de herstelde bestanden terug te brengen naar de gewenste locatie.

Conclusie:

In dit artikel hebben we enkele effectieve methoden besproken om de fout op te lossen. Het is een veelvoorkomend probleem dat om verschillende redenen optreedt, zoals we hierboven hebben besproken. Het wordt echter aanbevolen om regelmatig een back-up van uw gegevens te maken om dergelijke scenario’s voor gegevensverlies te voorkomen. Als u geen back-up heeft, maak dan gebruik van betrouwbare software voor het herstellen van de harde schijf, zoals Remo.

Standaard afbeelding
John Harris

Senior Editor, Content Analyst and a fan of exceptional customer service. John develops and publishes instructional and informational content regarding partition management, Windows hot-fixes, data management and computer troubleshooting.

As a tenured data recovery specialist, John shares exceptional insights and blog posts about data loss and data recovery across any storage device. With 8+ years’ experience in writing for Data Recovery for both Mac OS and Windows OS computers, he is an avid learner who always wants to polish and simplify the data recovery process. John passes his free time playing Chess and reading Science Fiction novels.

Artikelen: 66

Geef een reactie