Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Harde schijf herstel Software

Alles in een gegevens Herstel Werktuig

Krijg uw verloren gegevens terug na het formatteren of partitie fouten.

$109.97

$99.97

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Fout Tijdens Laden van Besturingssysteem

“Fout bij het laden van het besturingssysteem” is het probleem dat gebruikers meestal op het zwarte scherm krijgen wanneer ze proberen de computer in te schakelen. Deze fout wordt weergegeven tijdens het laden van het besturingssysteem en verschijnt vaak wanneer er een probleem is met de harde schijf of het besturingssysteem.

Wanneer u deze foutmelding op het scherm krijgt, start de computer niet op en heeft u geen toegang tot uw systeem en kunt u er niet aan werken. Deze fout belemmert het opstartproces van het computersysteem en zorgt ervoor dat het systeem niet kan starten.

De “fout bij het laden van het besturingssysteem” kan optreden wanneer u een nieuw besturingssysteem installeert, of wanneer er een plotselinge stroomstoring is of een systeemcrash.

Er zijn echter veel andere redenen waarom de fout optreedt. In dit artikel vindt u alle mogelijke redenen voor de fout en oplossingen om het probleem “Fout bij laden van besturingssysteem” op te lossen.

Inhoudsopgave:

Waarom Laadt het Besturingssysteem niet?

Wanneer u de computer inschakelt, wordt het systeem van stroom voorzien, de hoofdprocessor (CPU) begint de firmware uit te voeren, dwz BIOS, waarna de communicatie tussen hardware- en softwarecomponenten van het systeem plaatsvindt via CMOS-chip, die het systeem in “normale modus”, op dat moment controleert het systeem de harde schijven op het besturingssysteem, dat vervolgens wordt geopend en opgestart.

Als er tijdens dit opstartproces problemen zijn met de harde schijf of het besturingssysteem, wordt het opstartproces niet voltooid en heeft u geen toegang tot uw bureaublad of bestanden op de computer.

Redenen Achter de “Fout Tijdens Laden van Besturingssysteem” Probleem

De belangrijkste redenen die de “fout bij het laden van het besturingssysteem” kunnen veroorzaken, worden hieronder vermeld.

 • De systeempartitie van uw harde schijf is beschadigd door plotselinge stroomonderbrekingen of een virusinfectie.
 • De bestanden en mappen van het besturingssysteem zijn beschadigd.
 • De harde schijf wordt niet ondersteund door het systeem-BIOS.
 • De harde schijf is fysiek beschadigd.
 • Er zijn meerdere harde schijven op uw computer aangesloten, waardoor de primaire harde schijf met het besturingssysteem en de systeembestanden niet wordt gedetecteerd.

Deze problemen kunnen handmatig worden opgelost door bepaalde procedures te volgen die in het latere gedeelte van het artikel worden vermeld.

Hoe Repareren Fout Tijdens Laden van Besturingssysteem

Het is belangrijk om het probleem met uw computer te identificeren en er vervolgens iets aan te doen. Om te controleren wat het probleem “fout bij het laden van het besturingssysteem” veroorzaakt, moet u een CHKDSK-opdracht gebruiken, een ingebouwd hulpmiddel om het algemene gezondheidsprobleem van uw computersysteem te controleren. Hiermee kunt u de mogelijke oorzaken van de fout evalueren en de problemen helpen uitsluiten.

1.       Gebruik Windows CHKDSK om het probleem op te lossen

Volg de onderstaande stappen om een algemene gezondheidscontrole van uw systeem uit te voeren met de opdracht CHKDSK.

 • Klik met de rechtermuisknop op het station waarvan u de fout wilt controleren en klik op Properties.

Go to properties error loading operating system

 • Klik op de Tools Tan onder de Error-checkingvak klik op Check.

click on check to load operating system

 • Na het klikken op Check, er verschijnt een dialoogvenster en klik vervolgens op de Scan optie erop, zal het scanproces beginnen.

Scan CHKDSK to fix error loading operating system

 • U kunt de fouten herstellen als u er een vindt. Als u geen fouten hebt gevonden, gaat u verder met de volgende stap.

2.       Controleer de BIOS opstartvolgorde

Als uw systeem meerdere harde schijven heeft, moet u ervoor zorgen dat de harde schijf met uw besturingssysteem is ingesteld als opstartbare harde schijf om het besturingssysteem te laden.

Soms kan het systeem de andere harde schijven waarop geen besturingssysteem is geïnstalleerd, instellen als opstartbare schijf en dit kan de fout veroorzaken bij het laden van het besturingssysteem.

Als dat het geval is, moet u mogelijk de opstartvolgorde wijzigen en de harde schijf met het besturingssysteem instellen als opstartbare schijf. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

 • Start uw systeem opnieuw op en druk op een specifieke toets om in uw BIOS te komen.
 • De sleutel om het BIOS te openen wordt weergegeven op het eerste scherm dat verschijnt voordat het Windows-logo wordt geladen. De sleutel die op het scherm wordt weergegeven, is waarschijnlijk F2, F8, F10, F12, Esc, Del.
 • Druk op de specifiek gevraagde toets en u gaat naar de BIOS-instellingen.

BIOS setup to fix operating system error

 • Ga vervolgens naar het tabblad Opstarten en stel een opstartvolgorde in door op de gevraagde toetsen te drukken. Zorg ervoor dat u de juiste duik instelt als opstartbare schijf.
 • U kunt nu op F10 drukken om de wijzigingen op te slaan en uw systeem opnieuw op te starten met een nieuwe opstartvolgorde.
 • Soms wordt uw HDD of SSD mogelijk niet gedetecteerd wanneer u de opstartvolgorde wijzigt. Dan moet je proberen om repareren niet-detecteerbare SSD in BIOSom uw systeem goed te laten functioneren.

Als deze methode het probleem “fout bij het laden van het besturingssysteem” echter niet heeft opgelost, moet u waarschijnlijk uw BIOS-firmware bijwerken naar een nieuwe versie en naar de volgende methode gaan om BIOS bij te werken.

3.       Werk het systeem BIOS bij naar de nieuwste versie.

U moet altijd extra voorzichtig zijn bij het bijwerken van uw systeem-BIOS, als u tijdens het upgradeproces wordt geconfronteerd met een stroomstoring of systeemcrash, beschadigt u de BIOS-firmware.

Het is altijd beter om een back-up van al uw gegevens te maken voordat u doorgaat met de BIOS-update.

Volg de onderstaande stappen om uw systeem-BIOS bij te werken:

 • Om het BIOS bij te werken, moet u eerst de huidige versie en het huidige model van uw BIOS-firmware controleren.
 • Ga naar System Information App, en klik op System Summary, het model en de versie van uw BIOS-firmware worden weergegeven.

error operating system not loading

 • Bezoek vervolgens de website van de fabrikant van het moederbord van uw systeem en download de nieuwste versie van BIOS door het model van uw versie te zoeken in de beschikbare lijst.
 • Download de BIOS-update en voer deze uit. Start het systeem opnieuw op zodra de update is voltooid.

In de verwachting dat de bovenstaande stap u heeft geholpen bij het oplossen van problemen met het laden van het besturingssysteem. Als het bijwerken van het BIOS het probleem met het niet laden van het besturingssysteem echter niet kon oplossen? Dan moet waarschijnlijk het Master Boot Record worden gerepareerd.

4.       Reparatie de meester opstartrecord (MBR)

Soms wordt het probleem “Error Loading Operating System” veroorzaakt door een beschadigde MBR. Als de MBR beschadigd is, wordt het hele opstartproces onderbroken en kan Windows niet opstarten. Daarom is het noodzakelijk om de beschadigde MBR te repareren om de fout bij het laden van het besturingssysteem op te lossen.

Notitie: Om deze stap uit te voeren, moet u een installatiediskette bij uw systeem hebben.

Plaats eerst de verwisselbare schijf zoals cd of USB, d.w.z. de installatieschijf/-schijf die door de fabrikant in uw computer is geleverd, waarmee u fouten kunt oplossen en repareren.

 • Nadat u de cd of het USB-station hebt geplaatst, start u uw systeem opnieuw op en start u op vanaf de installatieschijf.
 • Druk op de weergegeven toets om uw systeem op te starten vanaf de geïnstalleerde schijf.
 • Klik dan op Repairjouw computer. Selecteer Troubleshoot
 • Open Command Prompt, dan moet u achtereenvolgens vier onderstaande opdrachten invoeren en na elke opdracht op enter drukken en wachten tot elke bewerking is voltooid.
  • bootrec /FixMbr
  • bootrec /FixBoot
  • bootrec /ScanOs
  • bootrec /RebuildBcd

Error loading operating system

 • Verwijder de installatieschijf die in uw systeem is geplaatst en sluit af, start het systeem opnieuw op. Hiermee wordt het probleem met het niet laden van het besturingssysteem opgelost.

Desalniettemin, als dit niet goed werkte, moet u uw besturingssysteem opnieuw installeren.

Voordat u echter het probleem “fout bij het laden van het besturingssysteem” gaat oplossen door Windows 07/08/10/11 opnieuw te installeren, moet u een back-up van uw systeembestanden hebben, omdat er een grote kans is dat gegevens op de schijven van uw systeem permanent verloren gaan en partities wanneer u uw Windows-besturingssysteem opnieuw installeert.

Het is altijd beter om een professional te gebruiken om gegevens te herstellen. de veel gebruikte Remo herstellen tool is handig wanneer u verloren bestanden wilt herstellen tijdens dergelijke scenario’s voor gegevensverlies. Het is goed ontworpen om alle bestanden, foto’s, video’s en partities te herstellen. Het is een veilige manier om moeiteloos al uw gegevens op de schijven en partities te herstellen. Download en herstel nu!

5.       Installeer uw besturingssysteem opnieuw.

Het systeem toont “fout bij laden van besturingssysteem” wanneer er beschadigde of corrupte mappen en programmabestanden van uw Windows-besturingssysteem. Als de bovenstaande methoden het probleem niet konden oplossen en als de harde schijf ook goed werkt, is de enige optie om het Windows-besturingssysteem opnieuw te installeren. Installeer uw besturingssysteem opnieuw en probeer de fout op te lossen.

Conclusie

Probeer de Aforestated-methoden om de systeemfout op te lossen die kan worden veroorzaakt door een beschadigde harde schijf of corrupte besturingssysteembestanden. Als u nog andere goede oplossingen vindt om reparatie fout tijdens laden van besturingssysteem, of als u vragen heeft, kunt u een bericht achterlaten in het commentaargedeelte hieronder.

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie