Gegevens Terughalen van Verwijderde of Corrupt Verloren Partitie

Beschadigde partities kunnen een grote hindernis zijn om toegang te krijgen tot uw gegevens, applicaties uit te voeren of een computer op te starten. Omdat wanneer een partitie beschadigd, verloren of beschadigd is, u geen toegang meer hebt tot de schijf, wordt de partitie in sommige gevallen gemarkeerd als onbewerkt of soms wordt de volledige partitie niet weergegeven op deze pc of deze computer.

Meestal denken veel gebruikers dat het herstellen van een beschadigde partitie de bestaande gegevens zal herstellen, maar dat is niet waar. Het repareren van een beschadigde of verloren partitie en gegevens terughalen van verwijderde of corrupt verloren partitie is totaal anders. Door een beschadigde partitie te repareren, moet u de schijf formatteren met een nieuw bestandssysteem. Terwijl het herstellen van een partitie het gebruik van herstelsoftware inhoudt en de gegevens terugkrijgt.

Hieronder volgen de 2 belangrijkste aspecten die u in dit artikel gaat leren.

 • Beschadigde of beschadigde harde schijf herstellen
 • Instructies om een beschadigde partitie te repareren

Hoe Gegevens Terughalen van Verwijderde of Corrupt Verloren Partitie?

Om de gegevens van een partitie te herstellen, hebt u een nodig partitie herstel software. Wanneer een partitie is beschadigd, is de map of bestandsstructuur die op die schijf aanwezig is nog steeds veilig, maar het bestandssysteem van de partitie wordt beschadigd.

Een partitieherstelsoftware scant de beschadigde partitie op gegevenshandtekeningen. Nadat de gegevenshandtekeningen zijn gevonden, herstelt de herstelsoftware de bestanden onmiddellijk op een gezond opslagstation. Hieronder volgen de instructies voor het gebruik van herstelgegevens van een verwijderde of beschadigde partitie. Geïntegreerd met robuuste scanalgoritmen is Remo een van de meest geprefereerde herstelsoftware. Download de Remo herstel software en volg de onderstaande instructies.

Tip: Wanneer gegevens herstellen van verwijderde of corrupt verloren partitie, hebben een externe opslagschijf aangesloten op uw computer. Omdat het opslaan van de herstelde gegevens op hetzelfde opslagstation ertoe kan leiden dat herstelbare gegevens worden overschreven en dat de herstelbare bestanden permanent worden gewist.

 download now download now

Hieronder volgen de stappen om de gegevens van een partitie te herstellen:

 • Installeer en start de Remo partitieherstelsoftware
 • Selecteer in het startscherm van Remo de optie Partitie herstellen
 • Selecteer de onderstaande schijf of partitie en klik op scannen
 • Na het scannen van de schijf worden de herstelde bestanden weergegeven in het herstelvenster
 • Als u niet tevreden bent met de resultaten, selecteert u de optie voor diepe scan, een unieke optie die een scan op sectorniveau uitvoert voor gegevenshandtekeningen
Disclaimer: aangezien deep scan-zoekopdrachten naar gegevenshandtekeningen op sectorniveau mogelijk een beetje tijdrovend zijn dan normale scan, maar de resultaten zullen uitstekend zijn
 • Selecteer de bestanden in het herstelvenster en klik op opslaan om het herstellen van de bestanden te voltooien.

Het proces blijft hetzelfde voor de beschadigde partities die bestaan op een externe harde schijf of interne harde schijf of zelfs op een eenvoudige pen-drive. Nu u de gegevens hebt hersteld, kunt u de verloren of beschadigde partitie herstellen.

Tip: u kunt dezelfde software gebruiken om de gegevens te herstellen, zelfs voor onleesbare opslagstations.

Hoe herstel je een beschadigde, verloren of verwijderde partitie?

Er zijn verschillende redenen waarom een partitie beschadigd of beschadigd is. Het kan te wijten zijn aan slechte sectoren, abrupt stroomverlies of zelfs het verwijderen van de partitie (wanneer de partitie wordt verwijderd uit schijfbeheer). Wat de oorzaak ook is, de hoofdoorzaak van het probleem ligt in het bestandssysteem.

Bestandssysteem: het bestandssysteem bevat de metagegevens of index van een partitie. Vandaar dat wanneer een bestandssysteem beschadigd is, de partitie ontoegankelijk wordt.

Om een beschadigde partitie te repareren, moet u een nieuwe schijf maken, een stationsletter toewijzen en tenslotte de schijf formatteren met het nieuwste bestandssysteem. Hieronder volgen de twee manieren om een beschadigde partitie te repareren.

 • Gebruik het selectievakje Schijfopdracht
 • Schijfbeheer gebruiken

De oplossing waarbij het CHKDSK-commando wordt gebruikt, is ingewikkeld en kan moeilijk uit te voeren zijn, maar u kunt Schijfbeheer gebruiken. Hieronder volgen de stappen om een beschadigde harde-schijfpartitie te herstellen.

 • Klik op start en open “Computerbeheer”
Als u de nieuwste Windows 10, 8 of 7 gebruikt, kunt u meteen Computerbeheer typen in de startzoekbalk. In de oudere versie vindt u de optie Computerbeheer in het configuratiescherm
 • Selecteer in het computerbeheervenster de optie schijfbeheer in het opslagmenu
 • Menu voor schijfbeheer, de beschadigde partitie wordt gemarkeerd met een zwarte kleur en de gezonde schijf wordt blauw gemarkeerd
 • Klik met de rechtermuisknop op de beschadigde partitie en selecteer een nieuwe eenvoudige volume-optie en volg het proces zoals vermeld bij de installatie
 • Wijs vervolgens de stationsletter toe en formatteer de partitie met het gewenste bestandssysteem en klik op om het proces te voltooien
 • Open mijn computer of deze pc (nieuwste Windows) en uw beschadigde partitie moet correct werken

Het komt om het schijfcommando te controleren, het is vrij ingewikkeld en zelfs kleine fouten kunnen ertoe leiden dat de resterende partities op het opslagstation worden beschadigd. Maar als u de controleschijf wilt gebruiken, hebben we dit uitgelegd in het artikel over hoe u gegevens kunt herstellen van een niet-gedetecteerde harde schijf.

Gegevens Terughalen van Verwijderde of Corrupt Verloren Partitie was last modified: juli 9th, 2020 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*