Gids naar Snel Opstarten Windows 10

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Windows 10 is een van de beste interfaces om aan te werken. Met al zijn interactieve tabbladen en gebruiksvriendelijke functies heeft het in korte tijd miljoenen harten veroverd. Mensen hebben het nieuwe platform liefgehad, gewaardeerd en geaccepteerd. Er is echter dit probleem van langzaam opstarten op verschillende computers. Veel computers die zijn bijgewerkt vanaf eerdere versies van Windows, hebben te maken met het probleem van langzaam opstarten. Dus hoe maak je Windows 10 pc sneller opstarten? Kom er hier alles over te weten.Hoe kan ik mijn computer sneller laten opstarten.

Om de redenen achter het trage opstarten te achterhalen, is als dieper graven in de complexe en eenvoudige functies. We hebben verschillende redenen genoemd voor de trage opstarttijd van Windows. We zijn ook aan het graven hoe we het sneller kunnen laten opstarten. Laten we eens kijken naar het verhaal van de trage opstarttijd van Windows 10.Windows 10 sneller laten opstarten

Waarom Windows 10 langzaam opstarten?

Zoals hierboven vermeld, kunnen er verschillende redenen zijn voor een trage opstarttijd van Windows 10. Het kan de capaciteit van de machine zijn voor de updates en het gebruik van applicaties. Hier zijn enkele van de gebruikelijke problemen die het opstarten van Windows 10 traag maken;

HDD Rijden naar SSD - De meeste computers die rechtstreeks van Windows 10 worden geüpgraded, kunnen te maken krijgen met een trage opstarttijd. De meeste computers vanaf Windows 7 hebben een HDD-schijf en dit heeft grote invloed op de functionaliteit van uw systeem, inclusief Boot. De nieuwste computers met Windows 10 hebben echter SSD-schijven en dit verandert de opstarttijd van de computer drastisch.PC sneller opstarten windows 10

Opstartprogramma's - Windows 10 heeft standaard veel opstartprogramma's. Met zijn geweldige gebruikersinterface zijn er enkele onnodige opstartprogramma's. Deze opstartprogramma's interfereren met het opstartproces, waardoor de opstarttijd traag wordt.

Sommige tools van derden zijn over het algemeen storend voor het opstartproces. Tijdens de installatie maken ze er een standaard opstartprogramma van.

Corrupt bestandssysteem - Er zijn kansen op corrupte systeembestanden die het opstartproces langzamer maken. Het kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van een virus, plotseling of geforceerd afsluiten. Het kopiëren van bestanden van een extern apparaat enz. In dergelijke gevallen wordt het opstartproces te traag.Wat is snel opstarten Windows 10?

Dit scenario kan er zelfs toe leiden dat sommige systeembestanden worden verwijderd. In dat geval moet u methoden kennen om verwijderde bestandsherstel.

Hoe Windows 10 PC Boot sneller te maken?

Laten we proberen uw opstartproces sneller te maken. Windows 10 geeft zijn gebruikers het comfort om het opstartproces automatisch te optimaliseren. U hebt echter andere opties om uw Windows 10 snel op te starten. Hier zijn enkele van de stappen die u kunt nemen om uw Windows 10 snel op te starten;

Gebruik Snelle opstartoptie - U kunt energie-opties gebruiken en instellingen wijzigen. De energie-opties zijn te vinden in het bedieningspaneel. U kunt ook toegang krijgen tot de energieoptie met behulp van de zoekoptie.PC sneller opstarten

Ga naar power option - Gebruik zoeken of Control panel

Klik - Choose what power button does.

Klik op Systeeminstellingen - Change Current settings

Vink aan - Turn on Fast Startup

Windows 10 Startup Manager - Dit is een van de beste opties om ervoor te zorgen dat Windows sneller opstart. U kunt deze optie openen via Taakbeheer.

Klik met de rechtermuisknop op Task Bar en selecteer Task Manager.

Of gebruik de snelkoppelingen - Ctrl + Alt + Del en selecteer Task Manager

U kunt ook - Ctrl + Alt + Esc gebruiken om rechtstreeks toegang te krijgen tot Task Manager.

Omdat de taakbeheerder toegankelijk is - ga naar meer details om toegang te krijgen tot alle open programma's.

Ga naar Startup - tabblad – het toont alle startup programs.

U kunt de onnodige opstartprogramma's selecteren en voorkomen dat ze bij het opstarten worden gestart.

Gebruik BIOS instellingen –

Op de meeste computers kunt u de BIOS-instellingen aanpassen en de opstartsnelheid aanzienlijk verhogen.

In de meeste gevallen is er een opstartvolgorde waarbij wordt gecontroleerd op externe schijven en andere elementen om op te starten. Dan komt het op de harde schijf van de computer. u kunt de opstartprioriteit wijzigen. Op dezelfde manier kunt u enkele BIOS-instellingen wijzigen om het opstartproces sneller te maken.

Ten slotte zijn er nog enkele andere dingen die u zou kunnen proberen als een conventionele Windows. Net zoals Windows 10 automatische schijfdefragmentatie heeft, gebruik van pc-opschoningssoftware van derden. Dergelijke acties zullen niet erg nuttig blijken te zijn, aangezien Windows 10 al is voorzien van automatische schijfdefragmentatie en automatische opschoning.

About the Author: Remo Software