Hoe kan ik OST Bestandsgrootte in Outlook Repareren?

11 minutes read

Als uw OST-bestand te groot wordt en de vaste limieten overschrijdt, kan dit ervoor zorgen dat uw Outlook-gegevensbestand beschadigd raakt en dat u geen toegang meer heeft tot uw belangrijke e-mails, contacten, tijdschriften, notities, enz. In dit artikel laten we u zien hoe u dit kunt doen verklein de grootte van uw OST-bestanden en voorkom corruptieproblemen.

Gravatar Remo Software
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Je vraagt je misschien af waarom je computer mank loopt om een groot OST bestandsgrootte in Outlook repareren, terwijl het probleemloos een game van 100 GB kan draaien met een Full HD-resolutie. Het is omdat een groot OST-bestand of een te groot OST-bestand veel bandbreedte nodig heeft om te synchroniseren met de server die uw OST-bestand bevat.

Dus als u een fout bent tegengekomen met betrekking tot een te groot OST-bestand, leert u in dit artikel alle redenen achter "OST-bestand te groot" en de mogelijke handmatige en geautomatiseerde methoden om dit probleem op te lossen

Hoe kan ik OST bestandsgrootte in Outlook repareren?

OST-bestand slaat alle Outlook-gegevens op die zijn verzameld vanaf het moment dat u uw account hebt gemaakt. Bovendien slaat het ook alle e-mails, bijlagen, contacten, taken, notities, enz. Op. Over het algemeen klinkt het misschien niet als veel, maar op de lange termijn, langzaam en gestaag, wordt het OST-bestand groter.

Als u vergeet de onnodige items te verwijderen, stapelen ze zich langzaam op en overschrijden ze de limiet voor de bestandsgrootte van Outlook. Dit resulteert in corruptie van OST-bestanden en problemen tijdens het gebruik van Outlook.Hoe PST verkleinen.

Waarom zijn grote OST-bestanden zo'n groot probleem?

Ten eerste werkt een OST- of offline opslagtabelbestand volgens het principe van synchronisatie. Dat betekent dat u aan uw Outlook kunt werken, zelfs als u offline bent, en later kunt synchroniseren met de server wanneer de internetverbinding beschikbaar is.

Aangezien de werking van een OST-bestand volledig afhankelijk is van synchronisatie, hoe groter het OST-bestand, hoe langer het duurt om te synchroniseren met de online server en resulteren in Outlook synchronisatiefouten.

Daar stopt het niet, Outlook blijft regelmatig gegevensintegriteitscontroles uitvoeren, dus nogmaals, hoe groter de OST, hoe langer het duurt om te controleren, soms kan het gewoon vastlopen bij het verifiëren van de integriteit, ook wel bekend als Outlook vast op het verifiëren van de integriteit van gegevens fout. Dit is de reden waarom een groot OST-bestand dat mild klinkt, zeer ingewikkeld kan worden om te verwerken.Outlook OST bestand te groot
Een te groot OST-bestand kan tot de volgende problemen leiden::

 • Geen toegang tot het ost-bestandsdocument.
 • Kan geen gegevens toevoegen aan bestaand Exchange OST-bestand.
 • MS Outlook-programma loopt vast of loopt vast
 • Foutmeldingen tijdens het synchronisatieproces

Software om OST bestandsgrootte in Outlook repareren

VersieOST Bestandsgrootte Limiet
Outlook 2007, 200320 GB
Outlook 2010, 2013, 201650GB

Notitie: Wanneer u een fout oplost, is een slimme stap die u kunt nemen het archiveren van de inhoud van het OST-bestand. Omdat, wanneer u eraan werkt om Outlook-gerelateerde fouten op te lossen, het OST-bestand kan worden beschadigd. De directe en moeiteloze manier om een back-up te maken van het OST-bestand is door gebruik te maken van Remo Outlook backup en migreren, een alles-in-één hulpmiddel voor al uw Outlook-gerelateerde problemen. Met behulp van Remo kunt u het OST-bestand back-uppen, herstellen en zelfs migreren.

Gelukkig hoeft u zich niet druk te maken over het repareren van het te grote OST-bestand, aangezien Outlook al een ingebouwd hulpprogramma heeft dat u helpt bij het verkleinen van het OST-bestand, dat bekend staat als het “compact now” optie.

Hoe de grootte van mijn OST-bestand te verkleinen?

 • Verklein de grootte van het OST-bestand met behulp van Outlook-instellingen
 • Compact OST-bestand dat de maximale grootte heeft bereikt
 • Gebruik Archive OST-bestandsmethodologie

Hoe verklein ik de grootte van mijn OST-bestand??

Gelukkig hoeft u zich niet druk te maken over het repareren van het te grote OST-bestand, aangezien Outlook al een ingebouwd hulpprogramma heeft dat u helpt bij het verkleinen van het OST-bestand, dat bekend staat als de optie "compact now". U kunt het OST-bestand in Outlook eenvoudig comprimeren om het ost-bestand van Outlook te verkleinen. Volg de onderstaande stappen om het Outlook OST-bestand te comprimeren:
Stap 1: Ga naar de File tabblad.

Stap 2: Klik dan op Account Settings.

Stap 3: Selecteer Data File optie.

reduce .ost file size

Stap 4: Dubbelklik op de Data File optie die opent Outlook Data file settings dialoogvenster met de optie Nu comprimeren.

Stap 5: Klik op compact now om de grootte van het OST-bestand te verkleinen.

Waarom is Mijn mailbox groter dan een OST-bestand?

Mailbox is groter dan OST-bestanden vanwege inconsistenties in de berekening. In Outlook 2007 en eerdere versies van Outlook waren er inconsistenties in grootteberekeningen en bestandsstructuur, waardoor Mailbox 20% tot 30% groter werd dan de overeenkomstige OST-bestanden. In het geval van Outlook-versies hoger dan 2010, wordt meer rekening gehouden met de berekening van de Outlook-grootte. De nieuwste Outlook maakt gebruik van compressietechnologie die tekst automatisch comprimeert. Waardoor het OST-bestand weer kleiner werd dan de bijbehorende mailbox.OST bestand te groot .

Hoe repareer ik OST die de maximale grootte heeft bereikt?

U kunt een defect OST-bestand repareren dat de maximale grootte heeft bereikt door de manieren te volgen die in dit segment worden genoemd om het OST-bestand in Outlook te comprimeren of het oversized OST-bestand te verkleinen. Hier zijn vijf handmatige methoden om de OST-bestandsgrootte te verkleinen die de maximale limiet heeft bereikt.

Extra informatie: Als u een fout in Outlook tegenkomt die zegt: "Het Outlook-gegevensbestand heeft de maximale grootte bereikt". Het is vanwege een te groot PST-bestand, weet hoe je moet omgaan met a groot PST bestand heeft maximale grootte bereikt.

 • Opruimoptie gebruiken om de OST-bestandsgrootte te verkleinen

Outlook heeft ook een optie waarmee u met één klik alle onnodige bestanden uit de prullenbak kunt verwijderen. Aangezien het OST-bestand ook de verwijderde items opslaat, worden de verwijderde items niet opgestapeld en resulteert dit in een groot OST-bestand. Volg de onderstaande stappen om het bestand te archiveren:

Stap1: Open Outlook and Ga naar het tabblad Bestand. 

Stap2: Klik op de Tools optie en selecteer vervolgens Mailbox opschonen 

Stap3: Selecteer vervolgens de Empty deleted items folder om alle verwijderde items met een enkele klik te wissen.

 • Alternatieve methode om te grote OST-bestanden te vermijden

Stap1: Open Outlook en klik op de optie Extra.

Stap2: Klik vervolgens op de wizard Mailbox opschonen, een speciale wizard met alle opties die u helpen bij het beheren van overtollige gegevens in uw mailbox.

Stap 3: Klik in het dialoogvenster Mailbox Cleanup op de optie 'View Mailbox Size' om uw mailboxgrootte te bekijken, d.w.z. lokale OST-grootte en mailboxgrootte op de server

Stap 4: Om nu het OST-bestand te comprimeren, gebruik een van de gegeven opties,

 • Items zoeken die ouder zijn dan: Om e-mails te vinden en te verwijderen die ouder zijn dan een bepaald aantal dagen dat u niet meer nodig heeft.
 • Zoek items die groter zijn dan: Om e-mails te vinden en te verwijderen die groter zijn dan een bepaalde grootte.

Als u de OST-bestandsgrootte wilt verkleinen zonder oudere e-mails te verwijderen, volgt u de volgende methode:.

 • Alle ingeschakelde invoegtoepassingen uitschakelen

Het is mogelijk dat invoegtoepassingen de normale werking van MS Outlook verstoren. Het zou dus geen slecht idee zijn om ze uit te schakelen. Volg de onderstaande stappen om invoegtoepassingen uit te schakelen en het probleem met het os-bestand efficiënt op te lossen.Video bestand comprimeren

Stap 1: Open de Outlook. Ga naar de File menu. Klik in de opties op Add-ins.

Stap 2: In de Manage optie van Add-in die onderaan staat, selecteer de COM Add-ins en raak Go.

Stap 3: Deselecteer de Add-ins die niet in gebruik zijn en klik op OK.

Dit zijn echter tijdelijke oplossingen en ze kunnen niet garanderen dat de te grote OST-fout zich niet zal herhalen. Gelukkig zijn er een paar aanpassingen die u in Outlook kunt implementeren om het oversized OST-probleem te voorkomen.

 • Gebruik Auto Archive om de OST-bestandsgrootte te verkleinen

Het auto-archief is een uitgebreide tool die erg handig kan zijn voor uitgebreide Outlook-gebruikers. Het stroomlijnt de reguliere archivering zonder enige tussenkomst. Hieronder volgen de instructies voor het gebruik van het Auto-archief om een te groot OST-bestand te voorkomen:

Stap1: Ga naar the Cleanup optie.

Stap2: Klik op de Cleanup optie en selecteer vervolgens Mailbox clean up 

reduce .ost file size

Stap3: Je krijgt een optie AutoArchive. Selecteer deze optie om oudere items in de mailbox naar de archiefmap te verplaatsen.

Verkleint archivering de OST-grootte??

Ja, regelmatig archiveren van het OST- of Outlook-gegevensbestand zal een back-up maken die de OST-bestandsgrootte op de server relatief verkleint. Wat ook de OST-bestandsgrootte regelt om de limiet te bereiken. U kunt het bestand archiveren met de optie Opschonen om te grote OST-bestanden te voorkomen. 

Verplaats e-mailitems van OST naar PST of archiefmap

U kunt de OST-bestandsgrootte comprimeren en ook de oudere e-mails back-uppen door de e-mails naar een lokaal PST-bestand te exporteren. Deze methode zal de OST-grootte aanzienlijk verkleinen zonder Outlook-gegevens te verwijderen.Maximale grootte OST bestand. 

 • In Outlook 2013,
  • Navigeren naar File > Cleanup Tools > Archive 
reduce .ost file size
 • In Outlook 2016 of 2019,
  • Navigeren naar File > Info > Tools > Clean up old items
reduce .ost file size
 • Selecteer vervolgens de ‘Archive this folder and all subfolders’ option
 • Kies een e-mailmap uit de lijst voor Archief
 • Kies dan de datum in de ‘Archive items older than:’ optie
 • Klik op Browse om een opslaglocatie te selecteren en klik vervolgens op OK Het zal een PST-bestand maken op de geselecteerde locatie en een map in uw Outlook-profiel. De gegevens die in deze map zijn opgeslagen, worden echter lokaal opgeslagen en worden niet gesynchroniseerd met uw mailbox. De fixaties voor het ost-bestand van Outlook hebben de in dit artikel genoemde maximale grootte bereikt en helpen u bij het verkleinen van de OST-bestandsgrootte of het vrijmaken van ruimte op de server. Een te groot OST-bestand leidt echter over het algemeen tot corruptie van gegevensbestanden. En als dit het scenario is, lopen uw Outlook-gegevens mogelijk gevaar. Om uw gegevens te beschermen tegen verlies, hebt u een professionele tool nodig om het probleem van een te groot OST-bestand dat ontoegankelijkheidsproblemen in Outlook heeft veroorzaakt te verhelpen.Remo Outlook OST to PST converter kan elk corrupt, beschadigd, verweesd of ontoegankelijk OST-bestand veilig naar PST converteren. Deze tool herstelt al uw Outlook-gegevens, inclusief e-mails, contacten, agenda's, notities en andere Outlook-items. Het beste is dat het de originele OST-bestandsmapstructuur, regels, automatisch ingevulde tekst, enz. behoudt in het nieuwe PST-bestand.

Conclusie:

De hierboven genoemde zijn enkele methoden die u kunnen helpen om te gaan met een te groot OST-bestand. Dit artikel zal verder worden bijgewerkt als en wanneer we nieuwe updates tegenkomen met betrekking tot het compacte Outlook OST-bestand. Stel dat u problemen ondervindt die hierboven niet zijn vermeld, laat het ons dan weten in de commentaarsectie hieronder en laat ons weten of dit artikel u heeft geholpen.

Gravatar Remo Software

About the Author: Remo Software