Harde Schijf Inbouwen in Externe Behuizing

5 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Vraagt u zich af wat u moet doen met de oude harde schijf die u zojuist van uw laptop of desktop hebt verwijderd? Nou, je zou het gewoon als reserve kunnen houden, maar het zou een verstandig idee zijn om het in een externe behuizing te installeren en het effectief te gebruiken als een draagbaar apparaat! Deze zijn geweldig voor het maken van back-ups van uw bestanden, het hebben van een tweede besturingssysteem om op te starten of gewoon voor meer opslagruimte.

Wat je nodig hebt?

  • Een externe harde schijfbehuizing
  • Een schroevendraaier

Een stap voor stap uitleg hoe harde schijf inbouwen in externe behuizing of het nu een HDD of SSD is!

Stap 1: Verwijder eventuele beugels en schroeven van de harde schijf als u dit nog niet heeft gedaan.

Stap 2: Open de caddy, de Inateck FE2005-behuizing, een model zonder gereedschap, dus het is een kwestie van eenvoudig ontgrendelen met de schakelaar, het uiteinde openschuiven en in de harde schijf steken. Zorg ervoor dat u de harde schijf op de juiste manier naar boven schuift - kijk naar binnen om de richting van de SATA-poort te zien.Bestanden herstellen harde schijf

Stap 3: Gebruik de meegeleverde USB-kabel om de behuizing aan je pc of laptop te bevestigen.

Stap 4: Afhankelijk van wat er op de schijf staat, kan het verschijnen in Windows Verkenner en klaar zijn voor gebruik. Omdat onze schijf van een Windows-laptop was, was deze geformatteerd als NTFS en kreeg automatisch een stationsletter toegewezen.

U kunt het behandelen als elke harde schijf, bestanden ernaar kopiëren of formatteren. Als u van plan bent om het alleen met Windows te gebruiken, kunt u het geformatteerd laten als NTFS, maar u kunt het beste exFAT gebruiken als u het wilt aansluiten op andere apparaten, zoals settopboxen voor het afspelen van video.Data herstellen externe harde schijf

Stap 5: Als het niet wordt weergegeven in Windows Verkenner, zoekt u in het menu Start naar Schijfbeheer en zoekt u vervolgens naar een schijf met niet-toegewezen ruimte of een schijf zonder toegewezen stationsletter. U kunt er dan met de rechtermuisknop op klikken en het formatteren.

Wat is een Externe Behuizing?

Dit zijn de caddies die niet duur zijn en waarmee je van een interne harde schijf een externe kunt maken die je kunt gebruiken voor het maken van back-ups van bestanden of zelfs om aan je smart-tv te koppelen, zodat je programma's kunt pauzeren of opnemen.Externe harde schijf behuizing

Er zijn twee hoofdtypen - 3,5 inch en 2,5 inch. Harde schijven van 3,5 inch worden voornamelijk gebruikt in desktop-pc's, terwijl schijven van 2,5 inch worden gebruikt in laptops. Laptop harde schijven variëren in dikte (ofwel 7 mm of 9,5 mm), dus zorg ervoor dat de door u gekozen caddy voldoende hoogte heeft voor uw schijf.Externe harde schijf behuizing SSD

En de meeste harde schijven gebruiken de moderne SATA-connector, maar oudere harde schijven hebben IDE-connectoren met twee rijen goudkleurige pinnen. Zorg er dus voor dat u een behuizing koopt die compatibel is met uw schijf.

Is een USB-C-behuizing beschikbaar?

Ja! USB-C-poorten worden langzaamaan de standaard en je vindt deze op de nieuwste pc's en laptops, inclusief de nieuwe MacBook. En de USB-C-aansluiting op deze caddy kan werken tot 5Gb/s of 625MB/s, maar wordt beperkt door de harde schijf die u erin stopt.

“Als u op zoek bent naar verloren bestanden terughalen na USB formaat, u kunt gebruik maken van Remo-software voor gegevensherstel en de klus klaren in enkele eenvoudige stappen.”

Het is echter eenvoudig om uw schijf te installeren. Zoals eerder moet u controleren of u het op de juiste manier plaatst, controleer de richting van de SATA-verbinding. Vervolgens kunt u de meegeleverde USB-C-naar-USB-C-kabel gebruiken om de draagbare schijf aan te sluiten op de USB-C-poort van uw pc. Er zijn geen chauffeurs nodig. We kunnen dus stellen dat het gewoon een simpele plug and play case is.USB behuizing voor harde schijf.

Dus nu is je oude harde schijf veranderd in een externe harde schijf, die kan worden gebruikt om een back-up van bestanden te maken, aan een tv te koppelen en ook als draagbaar apparaat te gebruiken! Als u zich in een situatie bevindt waarin uw externe harde schijf beschadigd en toont CRC fout wanneer u probeert toegang te krijgen tot gegevens, maak dan gebruik van Remo Data Recovery Software en los het probleem op door gegevens van uw schijf te herstellen.

About the Author: Remo Software