Hoe kan ik herleef een foutgevoelige SD kaart?

Heeft uw SD-kaart last van foutmeldingen of wordt deze niet snel op uw computer geïnstalleerd? Nou, SD-kaarten kunnen net als andere apparaten om verschillende redenen foutmeldingen en corruptie veroorzaken. We hadden een lezer die onlangs met een vergelijkbare vraag kwam. Dit is wat hij zei:

“Mijn SD-kaart kost veel tijd om te worden gedetecteerd door mijn Windows-pc. Eerder werd het direct gemonteerd. Ik heb deze kaart uitgebreid en uitsluitend voor mijn camera gebruikt. Toen ik het eruit haalde, stopte het op mijn pc met een kaartlezer, het duurde een eeuwigheid om te monteren. Is er een manier om zijn snelheid te doen herleven? Of moet ik mijn laatste afscheid nemen van het? “

Nou, meestal lijkt het een kaartprobleem, maar het kan ook een probleem zijn met de kaartlezer. Controleer eerst uw kaartlezer. Als het goed werkt, dan is het zeker het probleem met de SD-kaart. Nu, zonder te verspillen, gaan we meteen naar de oplossing.

Er zijn twee manieren om je SD-kaart op te frissen. Laten we eens kijken wat ze zijn en wanneer ze moeten worden gebruikt:

Gebruik CHKDSK

Bijna ieder van ons, verwijder de SD-kaart of andere verwijderbare apparaten niet op de juiste manier. Wanneer een extern opslagapparaat onjuist wordt verwijderd, wordt een klein beetje ingesteld om het OS aan te wijzen, dat het apparaat onjuist is verwijderd en laat het het besturingssysteem achterwege om meer tijd te besteden aan het analyseren van het apparaat wanneer u het opnieuw monteert. Bovendien kan het niet veilig uitwerpen van het apparaat ook leiden tot slechte prestaties en kaartbeschadiging.

Een manier om de problemen op te lossen die u hebt veroorzaakt door slechte praktijken bij het omgaan met SD-kaarten, is door ‘CHKDSK’ uit te voeren op de kaart. Wanneer u de volgende keer de SD-kaart plaatst en door Windows wordt gevraagd om de SD-kaart te ‘scannen en repareren’, gaat u verder en laat Windows de zaken verzorgen. Als Windows niet vraagt, kunt u de CHKDSK starten vanaf de opdrachtprompt. Ga naar de opdrachtprompt en typ chkdsk /f/r X, waarbij X het stationsnummer van de SD-kaart is.

Hoewel CHKDSK veel van de problemen met de SD-kaart zal oplossen die zwaar worden gebruikt, en met name die welke niet goed worden uitgeworpen, kunnen we niet garanderen dat dit ‘The Tool’ is om je SD-kaarten nieuw leven in te blazen. Als u vooraf data van uw SD-kaart wilt halen en een extreme stap wilt zetten, moet u CHKDSK gebruiken als uw belangrijkste oplossing. Als je klaar bent om het schoon te maken en het een nieuwe start te geven, gaan we verder met de tweede methode.

Gebruik SD Formatter

Een quick-scan van CHKDSK zou veel problemen moeten oplossen, maar voor een nieuwe herstart-opmaak is de SD-kaart de beste manier. Er zijn standaard formatteringshulpmiddelen beschikbaar in Windows of een ander besturingssysteem die goed werken voor verwisselbare schijven en interne harde schijven. Maar voor SD-kaarten kan het een beetje kieskeurig zijn omdat ze bestaan ​​uit een aantal functies die niet aanwezig zijn in standaard opslagapparaten zoals USB-drives.

Als u uw SD formatteert met standaard formatteringshulpmiddelen, wordt uw SD-kaart mogelijk niet onbruikbaar maar werkt deze minder efficiënt.

Om de beste resultaten te krijgen, dat wil zeggen, het beste formaat dat ook voldoet aan de normen van de “SD / SDHC / SDXC-kaartconventies”, kunt u een handige ‘SDFormatter Tool’ gebruiken die kosteloos is geleverd door de SD Association . Het is zowel beschikbaar voor Windows als OSX.

Conclusie

Na het formatteren zou je SD-kaart moeten functioneren als een nieuwe. Als u nog steeds problemen ondervindt met betrekking tot montage of corruptie, kan dit zijn omdat uw kaart het einde van zijn levensduur heeft bereikt. Het is tijd om het los te laten en een nieuwe te kopen. Als u geen back-up van de gegevens hebt gemaakt vóór het formatteren of beschadigde mediabestanden, kunt u instaan ​​voor a tool om SD kaart gegevens herstellen, die een uitzondering maakt voor het ophalen van mediabestanden, of het nu afbeeldingen, video’s of audiobestanden zijn.

 

Hoe kan ik herleef een foutgevoelige SD kaart? was last modified: August 27th, 2018 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*