Herstel USB Schijfcapaciteit naar volledig gebruik van DiskPart

Het is echt vervelend voor iedereen om de opslag van de USB-drive niet volledig te kunnen gebruiken. Dit gebeurt wanneer uw USB-station is geïnfecteerd met de malware, waardoor de werkelijke opslagcapaciteit wordt verborgen. Dit verbergt niet alleen de capaciteit van de schijf, maar u kunt ook geen toegang krijgen tot onze gegevens. Dus, hoe krijg je de volledige opslagcapaciteit van de schijf?

Het verwijderen van de partities en het opschonen van de schijf is een mogelijke uitweg. Dit zal de USB-drives repareren met formatterings- en capaciteitsproblemen. Als u geen toegang tot gegevens hebt, kunt u gebruiken gegevens herstellen usb stick en ga verder met het hieronder genoemde proces. Kort gezegd zijn er 2 fasen:

  1. De schijf schoonmaken
  2. Partitionering en formatteren

Hoe gebruik DiskPart om een station te reinigen

Start eerst de opdrachtprompt als beheerder. In Windows 10 en 8 kunt u met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram klikken of op Windows Key + X en ‘Command Prompt (Admin)’ selecteren.

Als u Windows 7 gebruikt, moet u de opdrachtprompt zoeken door deze in het zoekvak te typen. Klik nu met de rechtermuisknop op de sneltoets Opdrachtprompt en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Als u diskpart wilt gebruiken om het station te reinigen, controleert u of het USB-station, de SD-kaart of een andere geheugenkaart die u wilt reinigen op uw computer is aangesloten.

Als u het hulpprogramma wilt starten, typt u de opdracht ‘diskpart‘ in de opdrachtprompt en drukt u op Enter.

Type ‘list disk’ opdracht om te weten hoeveel schijven op de computer zijn aangesloten.

Als je de onderstaande afbeelding zorgvuldig observeert; Schijf 0 is 465 GB en schijf 1 is 4700 MB. Het USB-station dat we willen reinigen is 8 GB. Hierdoor weten we dat schijf 0 de interne schijf van de computer is en schijf 1 de USB-schijf.

Waarschuwing!

Wees voorzichtig met het Schijfnummer. Als u het verkeerde schijfnummer selecteert, maakt u uiteindelijk de verkeerde schijf schoon en verliest u alle gegevens daarin.

Nadat u bent bevestigd over de schijf die u wilt opschonen, typt u ‘select disk’ gevolgd door de ‘disk number’ en druk op invoeren.

Het diskpart heeft de schijf die je noemde geselecteerd. Nu wordt elke actie die u uitvoert uitgevoerd op de gekozen schijf. Om de schijf volledig schoon te vegen, typ je het commando ‘clean’ en druk je op Invoeren.

U ziet nu ‘diskpart geslaagd in het opschonen van de schijf’. Dus je schijf is weggevaagd en je bent klaar met deze taak. Sluit de Command Prompt en ga verder met fase 2.

Fase 2

Formatteren en partitioneren van de schijf

Hoe u normaal een schijf zou initialiseren, formatteren en partitioneren, u zult hetzelfde kunnen doen met een ‘schone’ USB-drive. U kunt dit doen is in diskpart-commando zelf, maar het is veel eenvoudiger met Disk Management Tool.

Start het hulpprogramma Schijfbeheer, klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram en selecteer ‘Schijfbeheer’ in Windows 10 en 8. Als dit Windows 7 is, opent u het dialoogvenster Uitvoeren door op ‘Windows + R’ te drukken en typt u ‘diskmgmt.msc’ in het vak en druk op Enter.

U kunt het USB-station zien zonder partitie. Als u een partitie wilt maken en de schijf wilt formatteren met een bestandssysteem, klikt u met de rechtermuisknop op de ruimte ‘niet toegewezen’ en kiest u ‘nieuw eenvoudig volume’.

Conclusie

Als u nu de juiste stappen hebt gevolgd bij het schoonmaken en formatteren van de schijf, moet uw USB-station de volledige capaciteit weergeven en correct werken. Als het niet werkt, probeer je de schijf op te ruimen en schijfdeel herkent het niet, of kan de schijf niet worden gedistribueerd, dan is de USB-schijf fysiek beschadigd en kan deze niet volledig worden gebruikt.

Herstel USB Schijfcapaciteit naar volledig gebruik van DiskPart was last modified: oktober 6th, 2020 by Remo Software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*