Hoe Fix Fout Sandisk SD Kaart Formatteert Windows Niet

“Can’t format SD card” is een mysterieus vervelende fout. Meestal is het vrij moeilijk om de reden voor de fout af te leiden; de SD-kaart kan beschadigd of beschadigd raken. Hoe een dergelijk probleem aan te pakken, als u het niet kunt formatteren, heeft een SD-kaart geen zin. Daarom brengen we u deze uitgebreide inhoud over hoe u de fout kunt oplossen “Can’t format SD Card” op Mac en Windows.

Opmerking: Bij dieper onderzoek bleek deze formaatfout vaker voor te komen in SanDisk SD-kaarten. Zelfs SanDisk-gebruikers kunnen dit artikel perfect gebruiken om de fout te herstellen.

Waarom kan ik mijn SD kaart niet formatteren?

“Waarom kan ik mijn SD-kaart niet formatteren op mijn computer, camera of telefoon?”

Wanneer u deze specifieke fout ervaart, kunt u uw SD-kaart niet alleen op uw computer maar ook op een ander apparaat formatteren. Dit kan de volgende redenen hebben:;

 • Geheugenkaart is beveiligd tegen schrijven
 • Geheugenkaart is ernstig beschadigd

Als uw SD-kaart tegen schrijven is beveiligd, kunt u er geen wijzigingen in aanbrengen. Dit omvat ook het fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet. U kunt de schrijfbeveiliging echter uitschakelen door de schuifregelaar in de hoek van een SD-kaart naar beneden te halen en te starten SD-kaart formatteren op Mac of Windows.

Maar als de fout te wijten is aan beschadiging van de SD-kaart, moet uw eerste prioriteit zijn SD kaartgegevens herstellen. Wanneer u een SD-kaart formatteert, betekent dit dat u een nieuw bestandssysteem moet installeren dat de opslag op uw SD-kaart bijhoudt. Maar als je SD ernstig beschadigd is, zal het een omvang bereiken waar het niet eens een bestandssysteem kan aankoppelen. Dit geeft duidelijk aan dat schade of corruptie de reden is waarom uw fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet. En op zulke momenten hebt u geen toegang tot de SD-kaart of de gegevens die erop zijn opgeslagen.

“Gezien het feit dat SD-kaarten voornamelijk worden gebruikt op camera’s of mobiele telefoons, slaan ze de belangrijkste herinneringen op, niet alleen de gegevens. Dit is de reden waarom bestanden herstellen van corrupte SD kaart wordt een prioriteit voordat het wordt opgelost.”

Hoe fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet?

Downloaden Remo Recover, de beste software om foto’s van SD kaarten te herstellen. Met meer dan 15 miljoen downloads is Remo een van de vertrouwde tools voor gegevensherstel in de huidige markt. Deze software werkt met Deep Scan-algoritmen om hoe fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet, geformatteerde of onleesbare micro SD-kaarten, SDHC/SDXC-kaarten, enz.

download now  download now

Waarom zou ik een afbeelding van mijn SD kaart maken?

Met behulp van Remo kunt u ook direct fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet zonder een afbeelding te maken. Maar gezien de factoren (slechte sectoren, virusinfecties) en de ernst van de schade, zal het creëren van een afbeelding van SD uitzonderlijke resultaten opleveren.

Dit betekent dat hoe ernstig uw SD-kaart ook is beschadigd, u de gegevens er nog steeds van kunt herstellen. U kunt een gedetailleerde uitleg vinden over hoe u een exacte afbeelding kunt maken van de SD-kaart die niet kan worden geformatteerd.

Hoe fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet?

Downloaden en installeer Remo-software voor gegevensherstel. Start de applicatie en volg de onderstaande stappen.

Selecteer in het startscherm de optie fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet kunt zien met andere schijven die op uw computer aanwezig zijn.

recover cant format sd card

Selecteer de SD-kaart en klik in de rechterbovenhoek op opties (een met 3 horizontale lijnen) en selecteer de optie afbeelding opslaan. Dit zal vragen om opslaan als een venster, selecteer de gewenste locatie, bestandsnaam en klik op opslaan om een exacte afbeelding van uw SD-kaart te maken.

Aangezien u een afbeelding van een volledige SD-kaart maakt, moet u ervoor zorgen dat de locatie waar u uw afbeelding opslaat voldoende opslagruimte heeft.

Nadat u het afbeeldingsbestand hebt gemaakt, kunt u bestanden, foto’s of video’s die op uw SD-kaart staan, uit dat afbeeldingsbestand extraheren. Dit is de handigste methode om de fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet.

Hoe de “Micro SD-kaart kan niet formatteren” -fout oplossen?

Zoals eerder vermeld, zijn twee belangrijke redenen voor deze fout een tegen schrijven beveiligde SD-kaart en een ernstig beschadigde SD-kaart. Hieronder volgen instructies voor het oplossen van deze fout:.

Ontgrendel de Micro SD-kaart

Micro SD-kaart is vergrendeld is een van de terminologie die wordt gebruikt voor een tegen schrijven beveiligde SD-kaart. Zoals eerder besproken, hoe fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet, kunt u geen wijzigingen aanbrengen, omdat deze in de alleen-lezen modus werkt. Jij kan de schrijfbeveiliging op de SD kaart uitschakelen om de fout te herstellen.

Een SD-kaart kan ernstig beschadigd raken door

De beste methode om een SD-kaart die niet formatteert te repareren, is door de SD-kaart geforceerd te formatteren met CMD.

Hoe fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet?

Open de opdrachtprompt door met de rechtermuisknop te klikken Start >Command Prompt(Beheerder) of zoek cmd vanaf Start

 • Typ: diskpart om het hulpprogramma DiskPart te openen
 • Typ: lijst schijf en druk op Enter
 • Typ: selecteer schijf 1 en druk op Enter (vervang 1 door het stationnummer van uw SD-kaart)
 • Typ: schoon en druk op Enter
 • Typ: maak partitie primair aan en druk op Enter
 • Typ: selecteer schijf 1 en druk op Enter (vervang 1 door het stationnummer van de SD-kaart)
 • Typ: active om de SD kaartpartitie te activeren
 • Typ: formaat fs = NTFS of formatteren fs = fat32 en druk op Enter
 • Typ: letter toewijzen = F
 • Typ hierna exit om het proces te voltooien

Nadat je de SD geforceerd hebt geformatteerd, moet je de slechte sectoren repareren met behulp van de CHKDSK op de SD kaart.

CHKDSK formaat SD kaart

CHKDSK is een van de meest prominente hulpprogramma’s voor Windows waarmee u alle slechte sectoren op uw SD-kaart kunt repareren. Hieronder volgen de instructies om dit te doen.

 • Klik met de rechtermuisknop op Start om Command Prompt (Admin) te selecteren of klik op Start en typ: cmd > klik op exe om de opdrachtprompt te openen
 • Meld u aan als beheerder en typ: chkdsk E: /f /r en druk op Enter; (Vervang E: door de stationsletter van uw SanDisk SD-kaart)
 • Wacht tot het proces is voltooid (de verwerkingstijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de SD-kaart)
 • Sluit CMD af en ga naar het hulpprogramma Schijfbeheer, zoek de SD-kaart, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Volume formatteren
 • Reset bestandssysteem en stationsletter van de SD-kaart, klik op OK om de formatteeractie te bevestigen

Beide bovengenoemde methoden kunnen worden gebruikt op alle merken SD-kaarten zoals SanDisk, Sony, Kingston, Transcend, enz. Het werkt ook op alle formaten SD-kaarten zoals Micro SD, SD, SDHC, SDXC.

Hoe op te lossen als SD kaart niet formatteert op camera

Over het algemeen, fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet. Hiermee worden eventuele fouten in incompatibele bestandssysteemfouten verholpen. In dit specifieke geval zal zelfs dat de fout echter niet oplossen.

Zelfs om de fout op te lossen dat de SD-kaart niet op de camera kan worden geformatteerd, moet u de hierboven genoemde methoden gebruiken. Zorg ervoor dat je de perfect werkende SD-kaartadapter of kaartlezer gebruikt tijdens het aansluiten op een computer of laptop.

Hoe op te lossen als SD kaart niet kan formatteren op Mac of Android

U kunt dezelfde hierboven genoemde methoden gebruiken om fix SD kaart niet leesbaar of formatteerfout op Android. In het geval van Mac is er echter geen andere oplossing dan het ontgrendelen van de SD-kaart of het uitschakelen van de schrijfbeveiliging op Mac. Desalniettemin is het meest cruciale aspect om te fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet. Remo Recover is ook beschikbaar op Mac. Daarom kunt u Remo zelfs op uw Mac downloaden en de gegevens er met succes van herstellen.

Ten slotte, als u de fout niet kunt oplossen, betekent dit dat uw SD-kaart niet kan worden gerepareerd. Als uw SD-kaart nog onder de garantie valt, kunt u beter contact opnemen met het merk en claimen dat u de geheugenkaart omwisselt. Maar vergeet niet om uw hoe fix fout sandisk SD kaart formatteert windows niet voordat u deze uitwisselt.

Hoe Fix Fout Sandisk SD Kaart Formatteert Windows Niet was last modified: juli 13th, 2021 by Remo Software

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*