Data Herstel Software

Data Herstel Software
Beste
Verkoper

Remo Recover Windows 6.0

Alle nieuwe krachtige software voor gegevensherstel

Herstel eenvoudig gegevens van elk opslagapparaat onder Scenario's voor ernstig gegevensverlies.

$99.97

$69.97

1 Month license

Koop Nu

Bestanden Repareren Software

Bestanden Repareren Software
Beste
Verkoper

MOV Reparatie Werktuig

Compleet Video Reparatie Werktuig Kit

Reparatie uw Unplayable video's (MOV en MP4) veilig

$79.97

$69.97

Koop Nu

Outlook Hulpmiddelen

Outlook Hulpmiddelen
Beste
Verkoper

Outlook Reservekopie en Migreren

Ultieme Outlook Reservekopie Werktuig

Veilige manier om Backup & e-mails en Contacten Move

$59.97

$49.97

Koop Nu

Remo ONE

Remo ONE

Ander Nutsbedrijven

Ander Remo Gereedschap
Beste
Verkoper

Duplicaat Foto's Verwijderaar

Geavanceerde Duplicaten Foto's Finder en Cleaner Werktuig

Zoek en verwijder dubbele foto's en verhoog schijfruimte in 3 - klikken!!

$29.97

$19.97

Koop Nu

Dutch

Het Beste Back-up Strategieën voor Fotografen

Uw fotoarchieven zullen met de tijd meegroeien, ongeacht wat u hebt gedaan om ze te bewaren / bewaren. Sommigen van jullie volgen mogelijk robuuste back-upstrategieën om uw digitale afbeeldingen te beschermen. Maar het zal niet het geval zijn voor iedereen. Sommige fotografen weten niet eens of dergelijke back-upstrategieën al dan niet bestaan. Als u tot de laatste categorie behoort, is het belangrijk voor u om de noodzaak van beeldback-upstrategieën te begrijpen.

Het belang van Afbeelding Back-up strategieën

Tegenwoordig zijn een groot aantal fotografen afhankelijk van pc’s om hun digitale afbeeldingen op te slaan. De meesten selecteren willekeurig een schijf op hun pc en plaatsen hun afbeeldingen in verschillende mappen. Over het algemeen denken ze niet eens aan de situaties waarin hun computer niet opstart of het per ongeluk verwijderen van foto’s, enz. Als het een laptop is, zijn er zelfs kansen op diefstal en gerelateerde incidenten.

Zelfs jij bent degene die een degelijke back-up voor je foto’s aanhoudt, het is niet voldoende – het kan ook soms falen. Uw aanpak moet dus niet gericht zijn op het volgen van bepaalde back-upmedia, maar u moet een strategie kiezen die u naar voren kunt brengen om het risico van gegevensverlies te beperken. Over het algemeen moet deze strategie omgaan met uw fotografische workflowproces.

Het snelle en eenvoudigste back-up plan

De opslagworkflow van fotografen heeft hetzelfde belang als het bewerken van workflows waarin ze meer geïnteresseerd zijn. Zelfs als u een seizoensgebonden fotograaf of hobbyist bent, kunt u een dergelijk back-upplan volgen. Maar een hobbyist hoeft geen ingewikkelde en dure plannen te maken – dit betekent niet dat je afbeeldingen op een aparte geheugenkaart moet bewaren als back-up, omdat je sterke alternatieven hebt.

Laat me dit eenvoudig zeggen – Houd ten minste twee back-ups op verschillende fysieke locaties – niets meer. Dit is een erg eenvoudige en belangrijke procedure als je een beginner bent. Sommigen van u gebruiken mogelijk meerdere back-ups op dezelfde locatie. Voor uw informatie is dit ook een verkeerde zet. Externe harde schijven zijn onder veel situaties kwetsbaar voor beeldverlies. Sommige van deze situaties kunnen effectief worden aangepakt met behulp van een professionele software voor fotoherstel. Maar wat ga je doen voor bedreigingen zoals diefstal van de harde schijf, fysieke crash enzovoorts?

Natuurlijk kunt u een back-up van uw foto’s maken met een harde schijf van 1 TB als u die hebt. Hoe dan ook, het zou goed zijn als u twee harde schijven van 500 GB gebruikt om kopieën van dezelfde gegevens op te slaan. En vergeet niet om een ​​back-uproutine te volgen – dagelijks, wekelijks, maandelijks of wat voor u ook comfortabel is.

Als u geautomatiseerde back-uphulpmiddelen voor back-up wilt gebruiken, kunt u dit doen. Handmatige back-ups worden ook geaccepteerd.

Back-up strategie voor professionele fotografen

Het is geen haalbare optie om afhankelijk te zijn van een of twee externe harde schijven of een enkele cloudopslagservice als u een professionele fotograaf bent. Misschien komt uw opslagbehoefte als professionele fotograaf niet alleen overeen met de capaciteit van een externe harde schijf. En in het geval van opslag in de cloud moeten meer vragen over de betrouwbaarheid van opslag, bandbreedte, enz. Worden beantwoord voordat een dergelijke service wordt gekozen.

Er moet dus een serieuze benadering zijn van een professionele fotograaf om een ​​goede back-upstrategie op te zetten die geschikt is voor hem / haar. In vergelijking met hobbyfotografen, hebben deze mensen sneller toegang tot hun back-upmedia nodig. Het volgen van de 3-2-1 back-upregel zou hier een goede optie zijn.

Wat is een 3-2-1 back-up regel?

  1. Behoud 3 kopieën van een bestand (hier foto). Bewaar een op uw primaire (gebruik / werk) opslagapparaat.
  2. Bewaar ten slotte twee extra exemplaren op twee verschillende opslagapparaten.
  3. En het is aan te raden om een van deze twee extra exemplaren online te houden en de andere in offline.

Dit is een back-upstrategie die onlangs enorm populair is geworden. Het is ook handig voor hobbyisten.

RAID gebruiken voor fotoback-up

Tegenwoordig gebruiken een groot aantal fotografen een extra schijf om overtolligheid van hun foto’s te garanderen. Ze hebben de RAID 1-configuratie (mirroring) ingesteld voor hun extra schijf. Als een schijf uitvalt, kunt u doorgaan met werken met de gespiegelde gegevens op de tweede schijf. Hoewel het niet als een pure back-upmethode kan worden beschouwd, biedt het de vereiste fouttolerantiedienst. Dus na een storing op de harde schijf, kunt u in dit geval eenvoudig de defecte harde schijf vervangen.

Conclusie

U moet uw daadwerkelijke opslagbehoeften berekenen in overeenstemming met uw professionele expertise als fotograaf. Het zal u begeleiden om een solide back-upstrategie te vormen die geschikt is voor uw budget. Weet waar je geld in wilt stoppen en waar niet.

 

Standaard afbeelding
Remo Software
Artikelen: 819

Geef een reactie