Het Optimaliseren SSD Prestaties op Windows 10 PC

Dit artikel bevat handleidingen voor het optimaliseren van SSD-prestaties op Windows 10 pc met eenvoudige methoden. Een solid-state drive (SSD) is een geavanceerde opslagschijf die werkt op elektromagnetische flash-geheugenchips. De componenten in de SSD die worden gebruikt om gegevens te lezen en te schrijven, worden Floating-gate-transistors genoemd. Ze zijn een speciaal type transistor waarbij de lading kan worden opgeslagen in de zwevende poort en blijft, zelfs wanneer de stroom uit het circuit wordt verwijderd. Over het algemeen is SSD, in tegenstelling tot een harde schijf, ontworpen voor de nieuwe generatie van de computer om verbeterde en snelle prestaties te bieden

Als u zich afvraagt hoe u SSD voor Windows 10 kunt optimaliseren, kan dit artikel u door de probleemloze procedures leiden om dit te bereiken. Voor Windows 10 SSD-optimalisatie moet u de volgende methodologieën begrijpen die hieronder worden vermeld. Voordat we overgaan tot het optimaliseren van de SSD, moeten we eerst de impact van defragmentatie op SSD begrijpen.

Defragmenteer het SSD-station niet in Windows 10

Als u denkt dat het defragmenteren van uw SSD een verstandige optie is om de prestaties te optimaliseren, sluit die gedachte dan uit. Defragmentatie van SSD in Windows 10/8 is niet mogelijk. Het defragmenteren van een SSD veroorzaakt alleen onnodige schrijfbewerkingen op de schijf en vertraagt daardoor de prestaties van de SSD.

In enkele andere gevallen kunnen vensters de TRIM-opdracht volgens een schema verzenden om een opruimactie uit te voeren om de blokken te verwijderen die niet langer in gebruik zijn. Alleen als u automatisch onderhoud handmatig in het actiecentrum uitvoert, wordt uw SSD gedefragmenteerd. Automatisch onderhoud voert geen defragmentatie uit op uw SSD.

Afgezien van een TRIM-functie, is er geen functioneel verschil tussen een SSD en een HDD – althans in prestatieperspectief. Misschien kwam deze gedachte voort uit het feit dat SSD’s niet lang kunnen overleven als ze een bepaald aantal lees-schrijfcycli hebben bereikt.

SSD-optimalisatie in Windows 10

Hieronder staan de weinige methoden die moeiteloos kunnen worden geïmplementeerd voor het optimaliseren van SSD op Windows 10

 1. SSD-bekleding (Solid State-schijfbekleding)
 2. Stel de SATA-controller in op de AHCI-modus voor verbeterde prestaties van SSD
 3. Schijfindexering
 4. Pas paginabestanden aan

Methode 1: SSD TRIM-functie.

SSD-trim is de functie die essentieel is om de prestaties van de SSD te verbeteren en deze op topprestaties te houden. Het helpt de bestuurder efficiënter te werken door gegevens te wissen uit blokken die niet langer in gebruik zijn. Het wissen van die blokken verlaagt de schrijfsnelheid en handhaaft optimale prestaties gedurende de hele levensduur. Standaard is de SSD-trim ingeschakeld.

Hoewel het gebruik van TRIM zorgt voor de hoge prestaties van uw SSD, elimineert het de mogelijkheid van gegevensherstel op uw apparaat omdat het de gegevensblokken volledig wist wanneer u “verwijder” -bewerkingen uitvoert. Dat is de reden waarom zoveel gebruikers TRIM willen uitschakelen om hun gegevens herstelbaar te maken. Als we verder gaan, kunnen we begrijpen hoe SSD-trim kan worden ingeschakeld als dit niet is ingeschakeld.

Als u wilt weten hoe u kunt controleren of TRIM is ingeschakeld, volgt u de onderstaande stappen

 • Klik op de knop “Start” op uw computer en typ cmd
 • Klik met de rechtermuisknop op “Opdrachtprompt” en kies “Als administrator uitvoeren”.
 • Voer de volgende opdracht in: “fsutil-gedragsquery DisableDeleteNotify”
 • Als u een opdracht DisableDeleteNotify = 0 tegenkomt, wat aangeeft dat de functie is ingeschakeld.

U hoeft alleen de Command-toetsen te gebruiken om TRIM op Windows 10 in te schakelen en de onderstaande stappen te volgen

 • Gebruik de Windows-toets + X-sneltoets om het Power User-menu te openen en selecteer Command Prompt (Admin).
 • Typ de volgende opdracht en druk op Enter: “fsutil-gedragsset DisableDeleteNotify 0”
 • Na het uitvoeren van de opdracht ziet u dezelfde DisableDeleteNotify = 0, wat aangeeft dat de functie is ingeschakeld. Als de uitvoer DisableDeleteNotify = 1 is, is TRIM momenteel uitgeschakeld op uw apparaat.

Methode 2: Stel de SATA-controller in op de AHCI-modus voor verbeterde prestaties van SSD

De SATA-controller is standaard ingesteld op de AHCI-modus (Advanced Host Controller Interface) op de meeste moederborden, wat beter werkt met SSD’s. Voor betere prestaties stelt u de SATA-controllermodus in op AHCI in het BIOS van uw systeem. Om uw SATA-modus van IDE naar AHCI te veranderen, moet u de onderstaande stappen uitvoeren:

 • Druk op de WIN + R-toetsen en typ “msconfig” en druk vervolgens op Enter.
 • Controleer onder het tabblad Opstarten Veilig opstarten, pas de wijzigingen toe en start uw computer opnieuw op in de veilige modus.
 • Druk op een specifieke toets (meestal F2 of DEL) om op te starten in BIOS-instellingen (als je niet kunt opstarten in BIOS, schakel QuickStart uit en probeer het opnieuw) en verander je SATA-modus van IDE naar AHCI. Sla vervolgens de instellingen op om af te sluiten en opnieuw op te starten.
 • Windows start deze keer op in de veilige modus. Voer “msconfig” opnieuw uit en verwijder het vinkje bij de optie Veilig opstarten onder het tabblad Boot en start uw computer opnieuw op.

Methode 3: Schijfindexering uitschakelen

Indexering is een geweldige functie die is ontworpen om snel toegang te krijgen tot bestanden of mappen op een harde schijf. Maar het wordt aanbevolen om schijfindexering op SSD uit te schakelen om het schrijven erop te verminderen. Het beïnvloedt ook de prestaties van SSD op de lange termijn. Hier zijn de onderstaande stappen om schijfindexering uit te schakelen.

 • Klik met de rechtermuisknop op het specifieke station in Deze computer en selecteer Eigenschappen.
 • Schakel onder het tabblad Algemeen het vinkje uit “Sta toe dat bestanden op dit station inhoud hebben geïndexeerd naast bestandseigenschappen om schijfindexering uit te schakelen.

Methode 4: Pas paginabestanden aan (alleen als het systeem minder RAM heeft)

Deze methode kan worden toegepast op het besturingssysteem met een laag RAM-geheugen. Door de instelling van het wisselbestand aan te passen, kunt u de prestaties van de SSD in evenwicht houden. Volg de onderstaande stappen om het paginabestand aan te passen

 • Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteer Properties.
 • Selecteer “Advanced System Settings” en dan “Settings” in de sectie Prestaties.
 • Selecteer de “Change” knop onder de “Advanced” tabblad.
 • Schakel in het pop-outvenster het vinkje uit de optie Beheer automatisch wisselbestanden en selecteer vervolgens station C: uit de lijst
 • Kiezen “Custom Size” en stel eerst een getal in als de oorspronkelijke grootte en een ander nummer voor de maximale grootte. Klik vervolgens op de “Set” knop voordat u klikt “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Na het volgen van de bovenstaande methodologieën, voltooit u met succes de optimaliserende SSD-prestaties op Windows 10 pc.

Als u toevallig een scenario voor gegevensverlies tegenkomt na het implementeren van de bovengenoemde methoden, is Remo Recover een betrouwbare applicatie voor gegevens van SSD terughalen. Het kan meer dan 300 bestandsindelingen herkennen, de scanalgoritmen kunnen moeiteloos gegevens ophalen.

Het Optimaliseren SSD Prestaties op Windows 10 PC was last modified: August 21st, 2020 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*