Hoe Een Geheugenkaart Te Partitioneren In Windows En MAC

Partitioneren is het proces van het logisch verdelen van de ruimte van een bepaalde interne of externe schijf zoals een SD-kaart of USB-schijf met een nieuw bestandssysteem. SD-kaartpartitie helpt u gegevens afzonderlijk op te slaan in de logische ruimte van een schijf.

Het partitioneren van een geheugenkaart helpt de integriteit van uw gegevens te behouden terwijl u deze op verschillende apparaten gebruikt. Hiermee kunt u gevoelige bestanden scheiden en kunt u back-ups maken. Partitionering van de geheugenkaart zorgt ervoor dat eventuele corruptie of malware op één schijf blijft.

Of u nu Windows of Mac gebruikt, het maken van partities op uw geheugenkaart is eenvoudig. U hoeft alleen de onderstaande betrouwbare stappen te volgen waarmee u de SD-kaart kunt partitioneren.

Hoe SD Kaart of Geheugenkaart te Partitioneren?

SD-kaarten zijn kleine opslageenheden die uitsluitend worden gebruikt om een verzameling gegevens op te slaan waartoe u toegang hebt vanaf uw Windows/Mac of andere apparaten. Bij het gebruik van SD/SDHC-kaarten of USB-drives wordt het erg belangrijk om uw belangrijke bestanden zoals foto’s, video’s, onbewerkte afbeeldingen, Office-bestanden, documenten, enz. te ordenen. De beste maatregel die u kunt nemen, is een geheugenkaartpartitie voordat u deze gebruikt om uw informatie op te slaan.

Voordat we verder gaan met het partitioneren van de SD-kaart, bereidt u uw systeem voor en zorgt u ervoor dat u een kaartsleuf voor SD/SDHC op uw computer of een USB-kaartlezer heeft.

1.       Partitie SD-kaart/geheugenkaart

Op Mac Op Windows

2. Kan SD-kaart niet partitioneren? Gegevens herstellen

Remo Recover Review

Geheugenkaartpartitie op macOS Big Sur, Catalina, Mojave, High Sierra, etc.

Als uw systeem is uitgerust met macOS Catalina of een andere Mac-versie, kunt u deze stappen doorlopen om een partitie op uw SD-kaart te maken;

 1. Plaats de geheugenkaart in de daarvoor bestemde sleuf in uw Mac of als u een SD-kaartlezer gebruikt, steek de SD-kaart erin en sluit deze aan op de Mac via de USB-poort.
 2. Ga naar de Applicationmap en klik op Utilities.
 3. Zoek Disk Utilitiesbinnen, en klik erop.
 4. Zoek in de linkerzijbalk de naam van uw geheugenkaart en klik erop. U kunt deze zien in het linkerbovengedeelte van het tabblad Schijfhulpprogramma.
 5. Klik in het Schijfhulpprogramma van uw geheugenkaart op Partition– Het is te vinden aan de bovenzijde.
 6. Het zal de openen Partition Layout, ga naar het vervolgkeuzemenu voor het volumeschema en stel het aantal geheugenkaartpartities in.
 7. Klik op elke partitie – hier moet u de partitieparameters instellen, zoals partitienaam, partitiegrootte en partitie-indeling.
 8. Om het partitioneren te voltooien, klikt u op Apply en wacht tot het systeem uw geheugenkaart heeft gepartitioneerd.

Opmerking 1: Als u het geheugen/SD-kaart wilt gebruiken voor het opstarten, voordat u op Apply, ga naar Options en selecteer GUID Partition Table.

Opmerking 2: Als u uw SD-kaart niet op Mac hebt gevonden, kunt u dit artikel raadplegen over het repareren van een SD-kaart of externe harde schijf verschijnt niet op Mac.

Geheugenkaartpartitie op Windows 10, 8.1, 8, 7, XP, Vista

Als u een Windows-systeem gebruikt, kunt u de geheugenkaart partitioneren door deze stappen te volgen;

 1. Plaats de micro SD-kaart of geheugenkaart in een SD-kaartsleuf op Windows of maak gebruik van de USB-poort als u een geheugenkaartlezer gebruikt.
 2. Klik op de Windows button + R en type mscen raak OK.
 3. Nu Disk Managementvenster zal openen. Het toont de lijst met alle schijven, inclusief uw SD-kaart, hun formaten, bestandssysteem en status.
 4. Klik met de rechtermuisknop op de geheugenkaart waarop u een partitie te maken, selecteert u de Shrink Volume

Opmerking: Shrinking Volume is alleen bedoeld om een niet-toegewezen partitie op de SD-kaart te maken die wordt weergegeven in Schijfbeheer. Als je al een niet-toegewezen partitie op de SD-kaart hebt, ga dan naar de 6e stap.

 1. Selecteer de grootte van je SD-shrink waarop je een partitie wilt maken en klik op Shrink.
 2. Right clickop de niet-toegewezen SD-partitie en klik op New Simple Volume.
 3. Nu, New Simple Volume Wizardwordt geopend, klik op Next.
 4. Specificeer de volumegrootte (grootte van uw SD-kaartpartitie) en klik op Next.
 5. Wijs een letter toe aan uw SD-kaartpartitie en klik op Next.
 6. Selecteer of u de SD-drive wilt formatteren of niet en klik op Next– SD kaart formatterenkunt u het bestandssysteem, het volumelabel, enz. wijzigen.
 7. Click on Finish – Hiermee wordt het partitioneren van de SD-kaart op Windows voltooid.

Waarom kan Ik niet Partition SD Kaart?

In het geval als je bent kan SD kaart niet formatteren of partitie SD-kaart, dan kan dit te wijten zijn aan ernstige beschadiging van de SD-kaart. Op zulke momenten is het altijd aan te raden om foto’s herstellen eerst van SD-kaart en vervolgens repareren kan SD-kaartfout niet partitioneren.

Tips om het probleem met de SD-kaart niet te partitioneren:

 1. Probeer verschillende SD-kaarten te partitioneren.
 2. Sluit de SD-kaart op de juiste manier aan op uw systeem.
 3. Verwijder de SD-kaart uit de alleen-lezen modus.
 4. Repareren SD-kaartfout.

Download Remo Recover software om uw SD-kaartgegevens te herstellen vanuit het volgende scenario voor gegevensverlies:

 1. Verwijderde of verloren bestanden van SD-kaart
 2. Verwijderde partitie van SD kaart
 3. Geformatteerde of corrupte SD-kaart

Remo Recover-software kan gemakkelijk meer dan 300 bestandsindelingen herstellen, zoals foto’s, video’s, onbewerkte afbeeldingen, audiobestanden, documenten, Office-bestanden, enz., Van geheugenkaart, SDHC / SDXC-kaart, micro SD-kaart, USB-drive, externe harde schijf , SSD, enz.

free-download-for-win free-download-for-mac

Instructies om gegevens van geheugenkaart te herstellen

Download en installeer Remo Recover software op Windows of Mac > Sluit uw SD-kaart aan op uw systeem met behulp van een kaartlezer > Start de tool en klik op Recover Partitions optie > Selecteer de SD card drive en klik op Scan optie > Nadat het scannen is voltooid, selecteert u de bestanden die u wilt herstellen en klikt u op Save om ze te herstellen op een locatie naar keuze.

Laatste woorden:

Geheugenkaarten kunnen in grootte variëren, maar zijn toegankelijk met een geschikte adapter of geheugenkaartlezer. Partitioneren kan u op een aantal manieren helpen; het zou u behoeden voor het verlies van volledige gegevens op de kaart. Dus ga je gang en maak een partitie op je geheugenkaart om onnodig verlies van informatie te voorkomen. Als u gegevens bent kwijtgeraakt tijdens het partitioneren, kunt u alle informatie ophalen met behulp van betrouwbare software voor gegevensherstel voor het herstellen van geheugenkaarten zoals Remo Recover.

Hoe Een Geheugenkaart Te Partitioneren In Windows En MAC was last modified: augustus 16th, 2021 by John Harris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*