Hoe Een Geheugenkaart Te Partitioneren In Windows En MAC

7 minutes read
Geschreven door
Bijgewerkt aan

Partitioneren is het proces van het logisch verdelen van de ruimte van een bepaalde interne of externe schijf zoals een SD-kaart of USB-schijf met een nieuw bestandssysteem. SD-kaartpartitie helpt u gegevens afzonderlijk op te slaan in de logische ruimte van een schijf.

Het partitioneren van een geheugenkaart helpt de integriteit van uw gegevens te behouden terwijl u deze op verschillende apparaten gebruikt. Hiermee kunt u gevoelige bestanden scheiden en kunt u back-ups maken. Partitionering van de geheugenkaart zorgt ervoor dat eventuele corruptie of malware op één schijf blijft.

Of u nu Windows of Mac gebruikt, het maken van partities op uw geheugenkaart is eenvoudig. U hoeft alleen de onderstaande betrouwbare stappen te volgen waarmee u de SD-kaart kunt partitioneren.

Hoe Formatteer Ik Een SD Kaart Op Mac?

SD-kaarten zijn kleine opslageenheden die uitsluitend worden gebruikt om een verzameling gegevens op te slaan waartoe u toegang hebt vanaf uw Windows/Mac of andere apparaten. Bij het Hoe Kan Ik Gegevens Micro SD Kaart Terughalen? wordt het erg belangrijk om uw belangrijke bestanden zoals foto's, video's, onbewerkte afbeeldingen, Office-bestanden, documenten, enz. te ordenen. De beste maatregel die u kunt nemen, is een geheugenkaartpartitie voordat u deze gebruikt om uw informatie op te slaan.

Voordat we verder gaan met het partitioneren van de SD-kaart, bereidt u uw systeem voor en zorgt u ervoor dat u een kaartsleuf voor SD/SDHC op uw computer of een USB-kaartlezer heeft.

 1. Hoe Partitie SD-kaart/geheugenkaart
Op MacOp Windows
 1. Waarom kan ik een SD-kaart niet partitioneren?

Geheugenkaartpartitie op macOS Big Sur, Catalina, Mojave, High Sierra, etc.

Als uw systeem is uitgerust met macOS Catalina of een andere Mac-versie, kunt u deze stappen doorlopen om een partitie op uw SD-kaart te maken;

Stap 1: Plaats de geheugenkaart in de daarvoor bestemde sleuf in uw Mac of als u een SD-kaartlezer gebruikt, steek de SD-kaart erin en sluit deze aan op de Mac via de USB-poort.

Stap 2: Ga naar de Application map en klik op Utilities.

Click on Utilities

Stap 3: Zoek Disk Utilities binnen, en klik erop.

Click on Disk Utilities

Stap 4: Zoek in de linkerzijbalk de naam van uw geheugenkaart en klik erop. U kunt deze zien in het linkerbovengedeelte van het tabblad Schijfhulpprogramma.

Stap 5: Klik in het Schijfhulpprogramma van uw geheugenkaart op Partition– Het is te vinden aan de bovenzijde.

Click on Partitions

Stap 6: Het zal de openen Partition Layout, ga naar het vervolgkeuzemenu voor het volumeschema en stel het aantal geheugenkaartpartities in.

Partition Layout

Stap 7: Klik op elke partitie - hier moet u de partitieparameters instellen, zoals partitienaam, partitiegrootte en partitie-indeling.

Stap 8: Om het partitioneren te voltooien, klikt u op Apply en wacht tot het systeem uw geheugenkaart heeft gepartitioneerd.

Click on Apply

Opmerking 1: Als u het geheugen/SD-kaart wilt gebruiken voor het opstarten, voordat u op Apply, ga naar Options en selecteer GUID Partition Table.

Opmerking 2: Als u uw SD-kaart niet op Mac hebt gevonden, kunt u dit artikel raadplegen over het repareren van een SD-kaart of externe harde schijf verschijnt niet op Mac.

Geheugenkaartpartitie op Windows 11, 10, 8.1, 8, 7, XP, Vista

Als u een Windows-systeem gebruikt, kunt u de geheugenkaart partitioneren door deze stappen te volgen;

Stap 1: Plaats de micro SD-kaart of geheugenkaart in een SD-kaartsleuf op Windows of maak gebruik van de USB-poort als u een geheugenkaartlezer gebruikt.

Stap 2: Klik op de Windows button + R en type diskmgmt.msc en raak OK.

Type diskmgmt.msc

Stap 3: Nu Disk Management venster zal openen. Het toont de lijst met alle schijven, inclusief uw SD-kaart, hun formaten, bestandssysteem en status.

Stap 4: Klik met de rechtermuisknop op de geheugenkaart waarop u een partitie te maken, selecteert u de Shrink Volume keuze.

Opmerking: Shrinking Volume is alleen bedoeld om een niet-toegewezen partitie op de SD-kaart te maken die wordt weergegeven in Schijfbeheer. Als je al een niet-toegewezen partitie op de SD-kaart hebt, ga dan naar de 6e stap.

Stap 5: Selecteer de grootte van je SD-shrink waarop je een partitie wilt maken en klik op Shrink.

Stap 6: Right click op de niet-toegewezen SD-partitie en klik op New Simple Volume.

Stap 7: Nu, New Simple Volume Wizard wordt geopend, klik op Next.

Stap 8: Specificeer de volumegrootte (grootte van uw SD-kaartpartitie) en klik op Next.

Stap 9: Wijs een letter toe aan uw SD-kaartpartitie en klik op Next.

Stap 10: Selecteer of u de SD-drive wilt formatteren of niet en klik op Next– SD kaart formatteren kunt u het bestandssysteem, het volumelabel, enz. wijzigen.

Stap 11: Click on Finish – Hiermee wordt het partitioneren van de SD-kaart op Windows voltooid.

Remo Recover Review

Waarom kan Ik niet Partition SD Kaart?

In het geval als je bent kan SD kaart niet formatteren of partitie SD-kaart, dan kan dit te wijten zijn aan ernstige beschadiging van de SD-kaart. Op zulke momenten is het altijd aan te raden om foto's herstellen eerst van SD-kaart en vervolgens repareren kan SD-kaartfout niet partitioneren.

Tips om het probleem met de SD-kaart niet te partitioneren:

  1. Probeer verschillende SD-kaarten te partitioneren.
  2. Sluit de SD-kaart op de juiste manier aan op uw systeem.
  3. Verwijder de SD-kaart uit de alleen-lezen modus.
  4. SD-kaartfout oplossen.

Downloaden Remo Recover software om uw SD-kaartgegevens te herstellen vanuit het volgende scenario voor gegevensverlies:

  1. Verwijderde of verloren bestanden van SD-kaart
  2. Verwijderde partitie van SD-kaart
  3. Geformatteerde of corrupte SD-kaart

Remo Recover-software kan gemakkelijk meer dan 300 bestandsindelingen herstellen, zoals foto's, video's, onbewerkte afbeeldingen, audiobestanden, documenten, Office-bestanden, enz., Van Verwijderde Bestanden SD Kaart Terughalen, USB-drive, externe harde schijf , SSD, enz.

free-download-for-win
free-download-for-mac

Instructies om gegevens van geheugenkaart te herstellen

Stap 1: Download en installeer Remo Recover software op Windows of Mac.

Stap 2: Start de tool en sluit uw SD-kaart aan op uw systeem met behulp van een kaartlezer.

Stap 3: Nadat de applicatie is gestart, selecteert u het SD-kaartstation op de hoofdpagina en klikt u op de Scan knop om het proces voor gegevensherstel te starten.

select the SD card drive from the main page and click on Scan button

Stap 4: Klik tijdens het scanproces op de Dynamic Recovery View optie en dubbelklik op foto's of video's om ze gratis te bekijken.

click on the Dynamic Recovery View option

Stap 5: Nadat het scannen is voltooid, selecteert u de bestanden die u wilt herstellen en klikt u op de Recover knop.

Select the files you want to save the recovered files and click on the Recover button

Laatste woorden:

Geheugenkaarten kunnen in grootte variëren, maar zijn toegankelijk met een geschikte adapter of geheugenkaartlezer. Partitioneren kan u op een aantal manieren helpen; het zou u behoeden voor het verlies van volledige gegevens op de kaart. Dus ga je gang en maak een partitie op je geheugenkaart om onnodig verlies van informatie te voorkomen. Als u gegevens bent kwijtgeraakt tijdens het partitioneren, kunt u alle informatie ophalen met behulp van betrouwbare software voor gegevensherstel voor het herstellen van geheugenkaarten zoals Remo Recover.

About the Author: John Harris

With a decade of experience in data recovery, John Harris, Senior Editor at Remo Software, is your go-to specialist. His focus includes partition management, Windows solutions, and data troubleshooting, delivering insightful content that serves both users and search engines. John's expertise shines through in illuminating blog posts, untangling data loss intricacies across diverse storage platforms.…