Hoe een Geheugenkaart te Partitioneren (SD/USB) Op Windows en Mac

Partitioneren is het proces waarbij de ruimte van een bepaald intern of extern station, zoals een SD-kaart of USB-station, logisch wordt verdeeld met een nieuw bestandssysteem. SD-kaartpartitie helpt u gegevens afzonderlijk op te slaan binnen de logische ruimte van een schijf.

Het partitioneren van een geheugenkaart helpt om de integriteit van uw gegevens te behouden terwijl u deze op verschillende apparaten gebruikt. Hiermee kunt u gevoelige bestanden scheiden en kunt u back-ups maken. Partitionering van de geheugenkaart zorgt ervoor dat eventuele corruptie of malware op één schijf blijft.

Of u nu Windows of Mac gebruikt, het maken van partities op uw geheugenkaart is eenvoudig. U hoeft alleen de onderstaande betrouwbare stappen te volgen waarmee u de SD-kaart kunt partitioneren.

Hoe een SD-kaart of geheugenkaart te partitioneren?

SD-kaarten zijn kleine opslageenheden die uitsluitend worden gebruikt om een verzameling gegevens op te slaan waartoe u toegang hebt vanaf uw Windows / Mac of andere apparaten. Bij het gebruik van SD / SDHC-kaarten of USB-drives, wordt het erg belangrijk om uw belangrijke bestanden zoals foto’s, video’s, onbewerkte afbeeldingen, Office-bestanden, documenten, enz. Te ordenen. De beste maatregel is een geheugenkaartpartitie voordat u deze gebruikt. om uw informatie op te slaan.

Voordat we verder gaan met het partitioneren van de SD-kaart, bereidt u uw systeem voor en zorgt u ervoor dat u een kaartsleuf voor SD / SDHC op uw computer of een USB-kaartlezer hebt.

1. Partitie SD-kaart / geheugenkaart

Op Mac   Op Windows

2. Kan de SD-kaart niet worden gepartitioneerd? Herstel gegevens

Remo Recover Review

Geheugenkaartpartitie op macOS Big Sur, Catalina, Mojave, High Sierra, enz.

Als uw systeem is uitgerust met macOS Catalina of een andere Mac-versie, kunt u deze stappen doorlopen om een partitie op uw SD-kaart te maken;

 1. Plaats de geheugenkaart in de daarvoor bestemde sleuf in uw Mac of als u een SD-kaartlezer gebruikt, plaats dan de SD-kaart erin en sluit deze aan op de Mac via de USB-poort.
 2. Ga naar het Application map en klik Utilities.
 3. Vind Disk Utilities binnenin, en klik erop.
 4. Zoek in de linkerzijbalk de naam van uw geheugenkaart en klik erop – U kunt deze zien in de linkerbovenhoek van het tabblad Schijfhulpprogramma.
 5. Klik in het Schijfhulpprogramma van uw geheugenkaart op Partition– Het bevindt zich aan de bovenzijde.
 6. Het opent het Partition Layout, ga naar het vervolgkeuzemenu volumeschema en stel het aantal geheugenkaartpartities in.
 7. Klik op elke partitie – hier moet u de partitieparameters instellen, zoals partitienaam, partitiegrootte en partitie-indeling.
 8. Om het partitioneren te voltooien, klikt u op Apply en wacht tot het systeem uw geheugenkaart heeft gepartitioneerd.

Notitie 1: Als u het geheugen / de SD-kaart wilt gebruiken voor het opstarten, klikt u op Apply, ga naar Options en selecteer GUID Partition Table.

Notitie 2: Als u uw SD-kaart niet op de Mac hebt gevonden, kunt u dit artikel raadplegen over het repareren van de SD-kaart of external hard drive not showing up on Mac.

Geheugenkaartpartitie op Windows 10, 8.1, 8, 7, XP, Vista

Als u een Windows-systeem gebruikt, kunt u de geheugenkaart partitioneren door deze stappen te volgen;

 1. Plaats de micro SD-kaart of geheugenkaart in een SD-kaartsleuf op Windows of maak gebruik van de USB-poort als u een geheugenkaartlezer gebruikt.
 2. Klik op de Windows button + R en typ diskmgmt.msc en raak OK.
 3. Nu Disk Management venster wordt geopend. Het toont de lijst met alle schijven, inclusief uw SD-kaart, hun formaten, bestandssysteem en status.
 4. Klik met de rechtermuisknop op uw geheugenkaart waarop u een partitie wilt maken, selecteer het Shrink Volume keuze.
  Notitie: Het verkleinen van het volume is alleen om een niet-toegewezen partitie op de SD-kaart te maken die wordt weergegeven in Schijfbeheer. Als je al een niet-toegewezen partitie op de SD-kaart hebt, ga dan naar de 6e stap.
 5. Selecteer de grootte van uw SD-shrink waarop u een partitie wilt maken en klik op Shrink.
 6. Right click op de niet-toegewezen SD-partitie en klik op New Simple Volume.
 7. Nu, New Simple Volume Wizard wordt geopend, klikt u op Next.
 8. Specificeer de volumegrootte (grootte van uw SD-kaartpartitie) en klik op Next.
 9. Wijs een letter toe aan uw SD-kaartpartitie en klik op Next.
 10. Selecteer of u de SD-drive wilt formatteren of niet en klik op Next– Formatting an SD card kunt u het bestandssysteem, het volumelabel, enz. wijzigen.
 11. Klik op Finish – Hiermee wordt het partitioneren van de SD-kaart op Windows voltooid.

Kan de SD-kaart niet worden gepartitioneerd? | Herstel uw gegevens

Voor het geval dat je dat bent kan SD-kaart niet formatteren of partitie SD-kaart, dan kan dit te wijten zijn aan ernstige beschadiging van de SD-kaart. In dergelijke tijden is het altijd aan te raden foto’s herstellen van de SD-kaart en vervolgens repareren kan de SD-kaartfout niet partitioneren met behulp van betrouwbare methoden.

Tips om het probleem met de SD-kaart niet op te lossen:

 1. Probeer verschillende SD-kaarten te partitioneren.
 2. Sluit de SD-kaart correct aan op uw systeem.
 3. Verwijder de SD-kaart uit de modus Alleen-lezen.
 4. Fix SD-kaartfout.

Notitie: In het geval dat u of hebt verloren verwijderde partitie van SD-kaart terwijl u een nieuwe partitie aanmaakt, hoeft u zich geen zorgen te maken! Maak gebruik van Remo Recover-software om eenvoudig meer dan 300 bestandsindelingen te herstellen, zoals foto’s, video’s, onbewerkte afbeeldingen, audiobestanden, documenten, Office-bestanden, enz. Vanaf geheugenkaart, SDHC / SDXC-kaart, micro SD-kaart, USB-drive, externe harde schijf, SSD, enz.

free-download-for-win free-download-for-mac

Hoe te herstellen van gegevens geheugenkaart?

Downloaden en installeer Remo Recover software op Windows of Mac> Verbind uw SD-kaart met uw systeem met behulp van kaartlezer> Start de tool en klik op Recover Partitions optie > Selecteer het SD card drive en klik Scan optie> Nadat het scannen is voltooid, selecteert u de bestanden die u wilt herstellen en klikt u op Save om ze op elke gewenste locatie te herstellen.

Laatste woorden:

Geheugenkaarten kunnen in grootte variëren, maar zijn toegankelijk met behulp van een geschikte adapter of geheugenkaartlezer. Partitioneren kan u op een aantal manieren helpen; het zou u het verlies van volledige gegevens op de kaart besparen. Dus ga je gang en maak een partitie op je geheugenkaart om onnodig verlies van informatie te voorkomen. Als u gegevens bent kwijtgeraakt tijdens het partitioneren, kunt u alle informatie ophalen met behulp van betrouwbare gegevensherstelsoftware voor het herstel van geheugenkaarten zoals Remo Recover.

Hoe een Geheugenkaart te Partitioneren (SD/USB) Op Windows en Mac was last modified: februari 1st, 2021 by John Harris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*