Hoe een opstartvolgorde van een besturingssysteem wijzigen?

Als u onlangs een nieuw besturingssysteem op uw systeem hebt geïnstalleerd, moet u de opstartvolgorde van het besturingssysteem wijzigen om het standaard besturingssysteem op uw systeem in te stellen. Voordat we echter ingaan op de details over het wijzigen van de opstartvolgorde, laten we eerst eens kijken wat een opstartvolgorde is?

Wat is een opstartorder?

Wanneer u uw systeem opstart of opstart, zoekt het systeem naar de opstartvolgorde om te verwijzen naar het apparaat of OS-informatie om op te starten. Dat betekent dat de opstartvolgorde de volgorde is van apparaten die in het BIOS worden vermeld, van waaruit de computer op zoek gaat naar de informatie over het besturingssysteem dat bij het opstarten moet worden geladen. De eerste die als standaard is ingesteld, wordt als eerste geladen.

Harde schijven, flashstations, floppy-drives, optische schijven en netwerkbronnen zijn allemaal typische apparaten die worden vermeld als opstartvolgorde-opties in het BIOS. Na de POST zal het BIOS proberen om uw systeem op te starten vanaf het eerste apparaat of besturingssysteem dat in de opstartvolgorde is vermeld. Als dat apparaat niet kan worden opgestart, probeert het BIOS te booten vanaf het tweede vermelde apparaat, enzovoort. Evenzo zal in het geval van OS degene die als standaard is gemaakt eerst in de opstartvolgorde verschijnen, en dus zal het BIOS vanaf dit standaard OS opstarten.

Waarom moet je de opstartvolgorde wijzigen?

Wanneer u een nieuw besturingssysteem op uw systeem hebt geïnstalleerd dat al een besturingssysteem bevat, bevat uw computer meerdere besturingssystemen. Als u dit nieuwe besturingssysteem als standaard onder de andere wilt maken, moet u deze opstartvolgorde wijzigen.

In het geval u zich afvraagt ​​welke de gemakkelijkste manier is om de opstartvolgorde te wijzigen, hoeft u zich geen zorgen te maken en eindigt uw zoekopdracht hier. Deze pagina illustreert de eenvoudige manier om de opstartvolgorde te wijzigen zonder handmatig instellingen onder boot.ini of een ander bestand te wijzigen.

Stappen nodig om de opstartvolgorde van een besturingssysteem te wijzigen

  1. Klik eerst op de knop “Start” en vervolgens op de knop “Configuratiescherm” op uw computer. Selecteer vervolgens “Systeem en onderhoud” optie, gevolgd door “Systeem
  2. Klik nu op “Geavanceerde systeeminstellingen” in het menu “Taken” aan de linkerkant van het venster. Klik eerst op de knop “Start” en vervolgens op de knop “Configuratiescherm” op uw computer. Selecteer vervolgens “Systeem en onderhoud” optie, gevolgd door “Systeem
  3. Als u om een ​​beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, geeft u het wachtwoord op of beantwoordt u het bevestigingsbericht
  4. Klik op het tabblad “Geavanceerd” en klik vervolgens onder “Opstarten en Herstel” op “Instellingen
  5. U zult een “Systeem en Herstel” menu ontvangen.
  6. Selecteer vervolgens in het menu “Systeem opstarten” in de lijst “Standaardbesturingssysteem” het besturingssysteem dat u als eerste wilt opstarten in de lijst of waarvan u de opstartvolgorde wilt wijzigen
  7. Klik op “OK” en sla uw instellingen op.

Nu hebt u de opstartvolgorde van het besturingssysteem op uw computer gewijzigd. Bovendien kunt u ook de tijdsduur wijzigen waarvoor het wordt weergegeven om het OS te wijzigen. Herstart gewoon je systeem en nu zou de opstartvolgorde moeten zijn veranderd. Het is heel simpel, toch?

Een belangrijk punt, voordat u begint met het proces, neemt de back-up van de gegevens van uw harde schijf. Dit is omdat, in het geval dat u geconfronteerd wordt met een onderbreking zoals een stroomstoring in het midden of als u fouten tegenkomt, u mogelijk uw vitale gegevens uit het systeem verliest. Een enkele fout leidt tot enorm verlies van gegevens. Als dergelijke gevallen zich voordoen en u geen back-up van gegevens hebt, raakt u dus uw volledige gegevens kwijt. Bang!! Geen paniek, er is ook een remedie voor deze situatie. Zodra u uw gegevens verliest, maakt u gebruik van de Remo Herstellen Windows software, krijgt u eenvoudig uw volledige verloren bestanden terug. Remo Recover Windows is de beste applicatie die beschikbaar is in de markt om uit te voeren niet-opstartbare harde schijf data herstel.  Neem echter een back-up van gegevens en volg de hierboven beschreven stappen en om de opstartvolgorde van een besturingssysteem te wijzigen.

 

Hoe een opstartvolgorde van een besturingssysteem wijzigen? was last modified: December 9th, 2019 by Remo Software

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*